Posted on 04-03-2018
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Februári krónika

Ezüstérmekkel gazdagodtunk a rangosabb versenyeken. Közben gőzerővel munkába állt új edzőnk, Hajdú Tamás is. A kezdők edzését felnőtt válogatott versenyzőnk, Szűcs Szabina vette át, aki jelenleg az aktív sportkarrierje mellett edzőnek is tanul.

Időrendi sorrendben az események:

Golden Girl Championship, Svédország
Február 2-4.

A magyar válogatott tagjaként vett részt a tornán Kiss Bettina, aki ezüstéremmel zárta a tornát. Betti tavaly is részt vett ezen a tornán a vecsési csapattal.

Feja Profi Bokszgála, Kistarcsa
Február 4.

Versenyzőink rendszeresen vesznek részt profi ökölvívó gálákon is, ezúttal Tarnóczy Tamara bokszolt bemutatómérkőzést a profi meccsek szünetében. A versenyzőknek mindig nagy élmény teltházas rendezvényen bokszolni.

Bocskai István Emlékverseny, Debrecen
Február 7-10.

Pap Zsófia (51 kg) és Szűcs Szabina (57 kg) vett részt a nemzetközi versenyen, ahol bronzéremmel zártak. Mindkét versenyzőn látszott, hogy egy súlycsoporttal feljebb bokszoltak, de nem volt választásunk, csak ezekben a súlycsoportokban lehetett ringbe lépni.

Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékverseny, Budapest
Február 14-17.

Egyre kevesebb az induló a magyar versenyeken sajnos, ez meglátszott az Énekesen is. Idén a lányokkal együtt sem érte el a 100 főt az indulók száma. Vecsésről 3 lányt neveztünk, de végül csak egy versenyzőnk tudott ringbe lépni. Tarnóczy Tamara (51 kg) sajnos beleesett az influenzajárványba, így hiába mért be, vissza kellett léptetnünk. Kiss Bettina (54 kg) bokszolt volna, neki sajnos ellenfél nem jutott. Uhrin Csenge (57 kg) viszont 3 remek mérkőzést vívott, végül ezüstéremmel zárta a viadalt.

Avas Kupa 2018, Miskolc
2018. február 24.

Ez volt az első verseny, ahol Hajdú Tamás edzőként bemutatkozott. 4 versenyzőnk lépett ringbe, Pere Dani fiatal kora miatt csak bemutató mérkőzést vívhatott, de teljesítménye meggyőző volt. Testvére Pere József, és Német Gergő viszont a serdülő korosztályban győztesen hagyhatták el a ringet két nehéz meccs után. A felnőttek között 75 kg-ban lépett ringbe Varmuzsa Tamás, aki egy jó közönségmeccsen pontozással maradt alul rutinosabb ellenfelével szemben.

2. Sunday Sparring, Vecsés
2018. február 25.

9 egyesület 35 versenyzője jött el a második vasárnapi sparring partira, ahol mindenkinek lehetősége volt remek edzőmérkőzéseket vívnia.

Legközelebb a márciusi hírekkel jelentkezünk, reméljük ismét jó eredményekről tudunk beszámolni.

Hajrá Vecsés!

Februári krónika 2018 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 11-02-2018
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

 

2018 első hónapja is hozott több izgalmas pillanatot a csapatunknak. Nemzetközi meccsek, országos ranglista 5. hely és edzőváltás is várt ránk. Nézzük sorban:

Nations Cup, Szerbia
Január 9-15

A csapatot sújtó betegséghullám miatt egyedül Tarnóczy Tamara utazott ki a magyar válogatottal az év első fontos versenyére. Ha már kiutazott, nem is jött haza érem nélkül Tami. Az első ifi tornáján egy idő előtti győzelemmel, illetve egy kínai versenyző elleni szoros meccsel mutatkozott be, így harmadik helyen zárta a tornát.

Nyílt edzés január 15.

Közös kesztyűzésre láttuk vendégül az Ócsa SE versenyzőit. A közös edzés olyan jól sikerült, hogy megállapodtunk abban, hogy minden második hétfőn megismételjük.

Nyílt edzés január 18.

Többszáz kilométert utaztak vendégeink, hogy egy remek, ütős estét töltsünk együtt a Vecsési Bokszcentrumban. Győri Gladiátor, Mogyi-Baja, Tápiómente és Halásztelek voltak a résztvevők.

  1. Sunday Slap Party január 21.

Vasárnapi pofon party néven új programot indítunk útnak. Minden hónap egy vasárnapján kinyitjuk a termet, és lehetőséget adunk a kluboknak közös edzőküzdelmekre. Az első alkalommal 11 klub 51 versenyzője jelent meg, ami azt mutatja, van igény ilyen programokra. A megjelent csapatok: Vecsés, DVSC, FTC, Hegyvidék Harcosai, Halásztelek, Taksony, Ali Boksz Klub, Érdi Boksz Klub, Ceglédi VSE, Csemő SE

Böllérfesztivál január 27.

Csapatunknak mindig is fontos volt, hogy részt vegyen a közösségi programokban, ezért a vecsési Böllérfesztivált sem hagyhattuk ki. A feldolgozott malacból finomságokat készítettünk, amivel a kilátogató barátainkat megvendégeltük.

Közben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség kiadta a 2017. évi országos ranglistát. Az összetett ranglistában Vecsés az ötödik helyen zárt, míg a női szakágban mi lettünk a listavezetők.

A januári krónikákhoz tartozik az is hogy a Szakszövetségben zajló változások eredményeképpen megszűnt (vagy átalakult) a régióközponti státuszunk. Ezzel egyidőben Kertész Henrik edzőnk megpályázta, és elnyerte a junior válogatott vezetőedzői posztját. Mivel a válogatott edzői feladat egész embert kíván, ezért február 1-től már nem tudja ellátni klubunknál az edzői feladatokat, helyét Hajdú Tamás vette át. Az új tréner februárban már versenyen is debütálhat versenyzőinkkel.

Hajrá Vecsés!

2018 januári krónika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 29-12-2017
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Kiemelkedő nemzetközi és hazai sikerek!

Jól sikerült a 2017-es év a vecsési ökölvívóknak!

Idén is a TOP 10-ben a Vecsés SE!

Kiss Bettina az Európa Bajnokság ezüstérmese!

Magyarország legaktívabb klubjaként a 2017-es évben sem tétlenkedtünk.

61 versenyen vettünk részt, ebből 31 nemzetközi torna volt. Versenyzőink 16 országban léptek ringbe. A legtöbbet Németországban, Szlovákiában és Romániában voltunk, itt 3-3 alkalommal vettünk részt versenyen. Kétszer is megfordultunk Szerbiában, Angliában, Franciaországban, Csehországban és Írországban. Ringbe léptünk még Svédországban, Ukrajnában, Bulgáriában, Olaszországban, Lengyelországban, Horvátországban, sőt Indiában is.

A sok versenynek meg is lett az eredménye:

A junior Európa bajnokságon Kiss Bettina ezüstérmet szerzett, az ifjúsági kategóriában Juhász Adrienn szintén ezüstérmes lett. Adrienn az ifi VB-n is résztvevő volt, ahol 5-ik helyen zárt. Ők ketten lettek az ország legeredményesebb utánpótlás versenyzői.

Szintén Európa bajnokságon képviselték hazánkat: Tarnóczy Tamara, Hőlaki Emese, Váry Tamás

Elit korosztályban Szűcs Szabina 5. helyen zárta az Uniós EB-t.

A magyarbajnokságokon 6 bajnokot ünnepelhettünk: Szűcs Szabina (4 éve megszakítás nélkül), Tarnóczy Tamara (3 éve megszakítás nélkül), Kiss Bettina (2 éve megszakítás nélkül), Pap Zsófia (kétszeres magyar bajnok), Uhrin Csenge, Váry Tamás.

A teljes OB éremtáblázatunk: 6 arany, 7 ezüst, 3 bronzérem.

Az érmeseink is megérdemlik, hogy felsoroljuk a neveiket:

Ezüstérmesek: Tóth Szabina, Hőlaki Emese, Kis Olimpia, Lőczi Roland, Balogh János, Német Gergő, Kapuvári Péter
Bronzérmesek: Kiss Tünde, Somogyi Vivien, Mátyás Krisztián

Köszönet az edzőknek az egész éves munkájukért:
Kertész Henrik, Mikus Ferenc, Csipkés Barnabás, Kostyalik Roland, Kiss László, Seres Attila

Újabb sikeres év van mögöttünk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 18-04-2017
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Diákolimpia 2017

6 aranyérmet szereztünk az Ökölvívó Diákolimpia Országos döntőjében!

Debrecenben rendezték az idei Diákolimpiát április 12-15. között. A 13-16 éves korosztály részére megrendezett tornán 52 klub 320 versenyzője indult.

A vecsési csapat 11 versenyzővel vágott neki a viadalnak. A halásztelki csapatból 3 fő, az albertirsai tagozatból 1 fő, az anyaegyesületből pedig 7 fő utazott a cívisvárosba.

A megszerzett 6 aranyérem és 1 bronzérem a csapatverseny harmadik helyét jelentette, de 6 bajnoka egyedül a vecsési csapatnak lett. A csapatversenyt megnyerő DVSC 5 bajnokkal büszkélkedhet. Ráadásként Kiss Bettina a legjobb junior, Váry Tamás pedig a legjobb serdülő különdíjat is elhozta! A meccs statisztikánk is mesés volt, hiszen 27 mérkőzésből 22 győzelem és 5 vereség lett.

A csapat:
Serdülők:
Kiss Kíra, Váry Tamás, Cservák Zoltán, Német Gergő, Horváth Tamás, Gáspár József
Juniorok:
Tarnóczy Tamara, Kiss Bettina, Hőlaki Emese, Lőczi Roland, Balogh János

Az eredmények:

Kiss Bettina junior 54 kg:
Betti az első napon a székesfehérvári Erdős Vivien, a második napon pedig a tatabányai Szabó Petra ellen győzött. Mindkét mérkőzést már az első menetben befejezte. A döntőben Kruppai Imola várt rá. Mivel Imola lellei versenyző, így 3 menetre készültünk ellene, azonban a második menetben feladták a mérkőzést, így a döntőt sem bokszolta végig Betti. A bajnoki cím mellé a legjobb junior női különdíjat is megkapta.

Hőlaki Emese junior 57 kg:
A halásztelki versenyzőnk az első napon erőnyerő volt, az elődöntőben a nyíregyházi Vastag Sára ellen húzott kesztyűt. Emese pontozással győzött a harcos lány ellen, majd a döntőben az egri Zámbó Ramóna próbálta megállítani, de itt is sikerült nagy csatában pontozással nyerni, így elsőéves juniorként nyerte meg a Diákolimpiát.

Kiss Kíra serdülő 66 kg:
Kíra még fiatal, de az utóbbi időben nagyon komolyan veszi az edzést, aminek meg is lett az eredménye. A döntőben a nagyon elszánt kiskunfélegyházi Magyar Csenge ellen húzott kesztyűt. Az első menetben tisztán látszott, hogy mindkét lány az aranyért jött, ezért a második menetben Kírának fel kellett pörögnie, ennek eredményeképpen kétszer is megszámoltatta ellenfelét, majd a bíró beszüntette a küzdelmet. Kíra így a serdülő korosztályban bajnok lett!

Tarnóczy Tamara junior 52 kg:
A verseny egyik negatív meglepetése volt, hogy a női szakágban nem volt kiemelés, így már az első napon összekerült a két legjobb versenyző, Tarnóczy Tamara és a kőszegi Lakotár Hanna. A mérkőzésük jobb volt, mint a későbbi döntő, ahol szoros csata után a bírók 3:2 megosztott pontozással a kőszegi lányt jutatták tovább. Igaz hogy így Tami érem nélkül maradt, viszont –jogosan- így is bekerült a junior válogatott keretbe!

Váry Tamás serdülő 38,5 kg:
Tomi elsőéves serdülő, még a 13 évet sem töltötte be, azonban közel 40 mérkőzéssel a háta mögött már közel sem tekinthető újoncnak. Esélyesként utazott Debrecenbe, amit be is váltott.
Az első napon Oláh Róbert KSC ellen győzött, a második napon meccs nélkül jutott túl a debreceni Lakatos Gergőn. Az elődöntőben ismét debreceni versenyző ellen lépett ringbe. Balogh László kemény csatára késztette versenyzőnket, aki kemény pörgős csatában szerzett győzelmet, és jutott be a döntőbe, ahol már meg sem lepődtünk, hogy egy újabb DVSC bokszoló –Bernáth Imre- várt ránk. Tomi esélyt sem adott ellenfelének, így magabiztosan már a második menetben megnyerte a versenyt. Teljesítményével kiérdemelte a legjobb serdülő férfi különdíjat is.

Német Gergő serdülő 40 kg:
Gergő szintén elsőéves serdülő. Gergő is 12 éves kora óta folyamatosan ringben van, ennek ellenére kellemes meglepetés volt a megszerzett aranyérem. Gergő a selejtezőkben a szombathelyi Oláh Vadász Zoltánt, illetve a dombóvári Petrovics Marcellt győzte le. Az elődöntőben a debreceni Bernáth Lászlót verte, majd a döntőben is győzni tudott az első napon a másik vecsésit, Cservák Zoltánt búcsúztató Rádai Kristóf KSI ellen.

Cservák Zoltán serdülő 40 kg:
Zoli kezdőként vett részt a versenyen és az első mérkőzésen szoros, megosztott pontozással maradt alul KSI-s Rádai Kristóffal szemben. Habár éremig nem jutott el, minden dicséretet megérdemel. Ellenfele a döntőig jutott.

Horváth Tamás serdülő 48 kg:
Tamás serdülő magyar bajnokként érkezett, így tőle várható volt a győzelem. Nem is csalódtunk Csipkés Barnabás tanítványában. Tamás az első napon a debreceni Rézműves Norbertet, a második napon a nyírgyházi Béres Olivért búcsúztatta. Az elődöntőben a fehérvári Zsuzsics Márton ellen diadalmaskodott, majd a döntőben a békési Római Rubent verte nagyon magabiztosan, ezzel begyűjtve az aranyérmet!

Gáspár József serdülő 50 kg: Joci szintén kezdőként indult el a Diákolimpián, és sajnos nem bírt el a Vasas versenyzőjével, Tóth-Szabó Vilmossal.

Lőczi Roland junior 63 kg:
Roli elsőéves juniorként lépett ringbe, így a fő feladata a junior korcsoport megismerése volt. Roli az első napon szoros mérkőzésen lépett túl a dunaújvárosi Csavajda Györgyön, majd a második napon alulmaradt a rutinosabb Mátés Patrik (Nagykanizsa) ellen. Kicsit beleerősödve a junior mezőnybe év végén már dobogóesélyes lehet a magyar bajnokságban.

Balogh János junior 66 kg:
Janó szintén elsőéves junior, így az elvárás hasonló volt, mint Lőczi Roland esetében. Janó első napi ellenfele a bajai Balogh Ádám volt, majd a második napon Dunai Lászlót (Papp László Akadémia) bokszolta le nagyon taktikusan. Ezzel már biztos érmes volt, a döntőbe jutásért a tatabányai Vörös Róbertet kellett volna legyőzni, azonban itt már fáradtabb volt versenyzőnk, nem tudott úgy felpörögni, így szoros mérkőzésen alul maradt. Ezzel az eredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel!

Gratulálunk minden versenyzőnek, és a felkészítő edzőknek!

Hajrá Vecsés!

Diákolimpia 2017 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 31-03-2017
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Márciusi beszámoló

Újabb aranyérmekkel gazdagodtunk!

Busó Kupa, Mohács
2017. március 4-5.

6 versenyzővel vettünk részt a mohácsi nemzetközi tornán. Váry Tamás aranyéremmel zárta a versenyt, miután az elődöntőben a 2. menetben, a döntőben pedig az 1. menetben TKO-val győzött. Gáspár József, Németh Gergő és Pap András ezüstérmes, Csikós Adrián és Cservák Zoltán pedig bronzérmes lett.

Vecsési Sportbál
2017. március 4.

A hagyományokhoz híven az idei sportbálon is díjazták Vecsés Város legjobb sportolóit. Ökölvívás kategóriában a 2016-os éve legjobb sportolói: Juhász Adrienn ifjúsági EB ezüstérmes, és Lőczi Roland serdülő magyar bajnok, EB résztvevő.

Pest Megyei Régió-Bracken Boxing Club (Írország) csapattalálkozó
Sülysáp, 2017. március 11.

A Tóth Ákos emlékverseny keretein belül került megrendezésre a magyar-ír csapattalálkozó. Az írek kemény legények, ezt tapasztaltuk tavaly februárban, amikor náluk vendégeskedtünk, összetettben most is ők vitték el a pálmát. Lőczi Roland a kevés magyar győzelem egyikével dicsekedhetett.

Szalacska Nemzetközi Kupa
Nagyberki, 2017. március 17-18.

Váry Tamás Nagyberkiben is remekelt! 4 arany, 2 ezüst és 3 bronzérem lett a vecsési csapat eredménye! Váry Tomi a legjobb serdülő különdíjat is megkapta.
Aranyérmesek: Váry Tamás, Horváth Tamás, Németh Gergő, Balogh János
Ezüstérmesek: Cservák Zoltán, Gáspár József
Bronzérmesek: Lőczi Roland, Pap András, Csikós Adrián

Queen of the ring
Kőszeg, 2017 március 25-26.

3 aranyérem és 1 ezüstérem a női nemzetközi tornáról.

Elit korosztályban Szűcs Szabina német és magyar ellenfél legyőzésével lett bajnok. A juniorok között Kiss Bettina magyar, majd lengyel ellenfelet győzött le, szintén aranyérmes lett. Hőlaki Emese lengyel ellenféllel szemben diadalmaskodott, szintén aranyérmes lett. Tarnóczy Tamara először a lengyel válogatott versenyzőt győzte le, majd a döntőben megosztott pontozással maradt alul a helyi magyar versenyzővel szemben. Tamara így ezüstéremmel zárta a tornát.

A teremben is zajlott az élet!

Közös edzőmérkőzéseket szerveztünk a Pest megyei csapatoknak, ahol több mint 50 versenyző jelent meg. Vendégül láttuk a Madárfészek Akadémiát és KSI-t, valamint vendégségben voltunk az albertirsai fiókcsapatunknál.

Nemzetközi tornagyőzelmek márciusban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More