Posted on 27-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Bizalom Kupa I. forduló

2011. február 19. UTE edzőterem

Népes csapattal indultunk neki az idei első versenynek, összesen 15 versenyző jelent meg szombat reggel a mérlegelésen. A párosítás után kiderült, hogy a lányoknál a junior Faragó Orsolyának, a fiúknál pedig a serdülő Abai Jánosnak, Fitos Kornélnak és  Benik Viktornak nem jutott ellenfél, így a 46 mérkőzésből 11 meccsen léptek ringbe a vecsésiek. Faragó Orsolya bemutató mérkőzést vívott. A lányoknál két magyar bajnokunk Fadgyas Vivien és Váry Lili nem léptek ringbe, mivel az április 20.-án kezdődő törökországi világbajnokságra készülnek.

Az eredmények:

Bemutató:

Junior 57 kg Faragó Orsolya- Mike Diána UTE
Solya elszánt, harcos öklöző, aki rövid időn belül felnő a nagy csapathoz. Az újpesti lánnyal látványos bemutató mérkőzést produkáltak. Solyának ez volt az első bemutató mérkőzése, és hamarosan az első éles meccsén léphet ringbe.

Éles mérkőzések:
Nők:

Elit 57 kg Vennes Dzsenifer– Tamási Franciska CVSE RSC. 1. menet
Dzseni nem sok időt adott ellenfelének a kibontakozásra, az első menetben-két rászámolás után- döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést.

Fiúk:
Serdülők:

40 kg Lőczi Gergő- Császár Máté Halásztelek 0:3
Gergő a mai napon mélyen tudása alatt bokszolt, így magától vette el a győzelem esélyét. Reméljük, a következő fordulóra felpörög Gergő.

48 kg Dina Dániel KSI- Kanalas Albert 1:2

Albi harcos ellenfelet fogott ki, de felvette a kesztyűt és végig nagy iramot diktálva megosztott pontozással hozta a meccset.


54 kg Varga Dávid- Kozák László Edőcs BC 0:3
Dávid hosszú kihagyás után tért vissza több mint 10 kg súlytöblettel. 63 kg-ról már sikerült lefogynia 54 kg-ra, de a végcél az 52 kg-os súlycsoport. Ez a meccs arra volt jó, hogy visszarázódjon a versenyhangulatba, a későbbiekben biztos szép eredményeket fog még elérni.


54 kg Papi Bence- Surányi Dávid KSI 1:2
Ez volt Bence első mérkőzése, és ez a rutintalanság okozta a vesztét. Végig keményen küzdött a ringben, azonban több helyzetet is kihagyott, amikor befejezhette volna a mérkőzést, így a végén egy bírónál megnyerte, kettőnél pedig elvesztette a mérkőzést. A megfelelő rutin megszerzése után az ilyen mérkőzéseket gond nélkül tudja majd hozni.

Juniorok:

46 kg Váry Attila– Nyvelt Patrik Tatabánya RSC.1. menet
Attila tavaly még a serdülő 40 kg-ban bokszolt így most erős hízókúrán van, hogy elérje a 46 kg-os súlyt. Bár még 2 kg hiányzik, ez nem zavarta Attilát, és gyors győzelemmel mutatkozott be a juniorok között.


60 kg Bedák Norbert KSI– Horváth Dániel 3:0
Azt kell mondjam, hogy Dani tartott a legkisebb Bedáktól, pedig az közel sincs olyan szinten, mint profi öklöző testvérei. Ez a hitetlenség látszott rajta végig a meccsen, így a győzelemre esélye sem volt.


63 kg Bódi László Vasas- Berki Ferenc 0:3
Feri fájós jobb kézzel verte meg ellenfelét, úgy hogy szinte csak a bal kezét használta. Feri az egyik esélyes arra, hogy az idei junior EB-n válogatott tag lehessen.


66 kg Albert Béla– Polyák Olivér Ring SC RSC 3. menet
Bécit keményen megdolgoztatta az erzsébeti srác, azonban a jobb kondi és a rutin Béci malmára hajtotta a vizet, és a harmadik menetben döntő fölénnyel befejezte a mérkőzést. Béci teljesítménye a junior válogatott edzőjének, Farkas Józsefnek is elnyerte tetszését, ami az EB előtt jó jel.

Ifik:
81 kg Makula Pál Ring SC- Végh Benjámin RSC 3. menet
Bendzsinek ez volt az első mérkőzése, és sikeres bemutatkozása. A harmadik menetben a bíró szüntette be az addigra egyoldalúvá vált mérkőzést.


+91 kg Kovács László– Szűcs Donát Piton BK 3:0
Lacinak is ez volt a bemutatkozó mérkőzése. Ellenfele az 5 mérkőzéses Szűcs nagy ütő hírében áll, de Laci okosan, sok mozgással, gyors találataival hozta a meccset.

Két nagysúlyú ifi versenyzőnk is győzelemmel mutatkozott be, így lelkesen várják az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyt, amit március 3-6. között rendeznek a Jégszínházban.

Gratulálunk versenyzőinknek!

(1) Comment    Read More   
Posted on 13-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Bacskai Bocskait nyert!

Bacskai Imre és Bacskai Balázs


Bacskai Balázs a szombati fináléban is győzött, így aranyérmet szerzett Debrecenben az 55. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, melyen Lakatos István és Nagy Krisztián révén két második hely is jutott a magyar csapatnak.

Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok megtelt, így csaknem ezer bokszrajongó gyűlt össze, hogy lássa a tíz súlycsoport utolsó összecsapásait.

Az első aranycsatában a nézők rögtön a fiatal kecskeméti Lakatos Istvánért (49 kg) szoríthattak, aki pénteken nagy bravúrral verte kubai riválisát. Ezúttal még keményebb ellenfél, David Ajrapetyjan, a regnáló Európa-bajnok várt rá. A találkozón érvényesült is a papírforma, az orosz öklöző uralta a ringet, s fokozatosan növelve előnyét 7-1-es pontozással nyert.

A harmadik párban következett a szolnokiak reménysége, Nagy Krisztián, akinek az angol Luke Campbell-lel kellett összecsapnia. A mérkőzés óriási küzdelmet, szikrázó csatát hozott, Nagy nagyon bátran, fáradhatatlanul hajtotta riválisát. Az első menet végén még 1-0-ra vezetett, és a második három perc után is csupán 5-4-es hátrányban állt. A magyarok 56 kilósának az utolsó periódusban mennie kellett előre, emiatt több tiszta ütésbe beleszaladt, ám nem adta fel a küzdelmet egy pillanatra sem, s bár 8-5-re kikapott, így is minden dicséretet megérdemel.

A hazai aranyremények Moszkva 69 kilós kontinensbajnokához, Bacskai Balázshoz kötődtek, aki az orosz Pjotr Hamukovval szemben lépett ringbe. A Vasas kiválósága egészen elképesztően nagyot bokszolt ezen a délutánon. Az első menet első, taktikázással, kivárással töltött perce után beindult, nagyon kemény test-fej kombinációkkal amortizálta vetélytársát, így a 2-0-s vezetés még az oroszra volt hízelgő a menet végén. A második első két percében Bacskai folytatta kiváló bokszát, csakhogy a pontozók ezt nem értékelték, így az utolsó perc hullámvölgyét követően, érthetetlenül 2-2-re állt a csata. A második három perc hajrájában fáradtnak tűnő magyar az utolsó periódusra úgy jött ki, mint ha mi se történt volna, ismét az ő boksza érvényesült, sőt, a menet közepén volt egy fél perc, amikor Hamukovra számolni is kellett, s komolyan úgy tűnt, kiütheti őt Bacskai. Erre végül nem került sor, ám a hazai sikerhez nem férhetett (6-3) kétség. Bacskai Balázs nyert, és ismét bizonyította, hogy a világbajnokságon is komolyan számolni kell vele.

“Előzetesen egy picit talán könnyebb meccsre számítottam, de nagyon oda kellett tennem magam – nyilatkozta a döntő után. – A második menetben nem igazán tudom, mi történt velem, nem voltak kondicionális problémáim, meg se ütött tisztán, ezt majd ki kell elemeznünk. A harmadikban mindenesetre sikerült magam javára fordítani a csatát, s amikor számoltak Hamukovra, már éreztem, hogy enyém lesz a meccs.”

A magyar csapat egy arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárta a világ egyik legrangosabb és legnagyobb presztízzsel bíró amatőr boksztornáját.

“Nagyon boldog vagyok. A fiatalok jól küzdöttek, Bacskai Balázs nagyszerű volt. Ráadásul olyan mezőnyben teljesítettünk jól, amelyre Humbert Furgoni, az Európai Boksz Konföderáció elnöke is azt mondta, hogy még nem nagyon találkozott ilyen erősségűvel egy nemzetközi tornán” – nyilatkozta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

A szombati döntők eredményei:
49 kg: David Ajrapetyjan (orosz)–Lakatos István 7-1
52 kg. Misa Alojan-Alexander Riscan (moldáv) 8-1
56 kg: Luke Campbell (angol)-Nagy Krisztián 8-5
60 kg: Albert Szelimov (orosz)-Yasnier Toledo (kubai) 4-1
64 kg: Colin Richarno (mauritiusi)-Bradley Saunders (angol) 6-6 segédpontokkal 14-13
69 kg: Bacskai Balázs–Pjotr Hamukov (orosz) 6-3
75 kg: Emilio Correa (kubai)–Artyom Csebotarjev (orosz) mérkőzés nélkül
81 kg: Nyikita Ivanov (orosz)-Eemeli Katajisto (finn) 6-2
91 kg: Tejmur Mammedov (azeri)- Michal Olas (lengyel) 3-2
+91 kg: Erislandy Savon (kubai)-Mihai Nistor (román) döntő fölény a 2. menetben

Forrás: monokli.com

Véget ért az 55. Bocskai Emlékverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 05-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Január 30.-án rendezte az UBC az első nyílt edzést, ahol versenyzők és kezdők, nők és férfiak egyaránt ringbe szálltak. Az UBC új termében 3 ring állt a rendelkezésünkre, 1 a kezdőknek, 1 a fiúknak és 1 a lányoknak. A női mezőny 14 főből állt. A résztvevő csapatok: University BC, Dóra BC, Vecsés SE, UTE, Champion KSE, Szolnoki Damjanich SE. Vecsésről 4 lány vett részt a sparring partin: Fadgyas Vivien, Váry Lili, Vennes Dzsenifer és Horváth Ramóna. A mérkőzéseken eredményhirdetés nem volt, és a lányok nagy része 2 mérkőzést is bevállalt, kihasználva az adódó edzéslehetőséget.Bár a meccsek nem éles mérkőzések voltak, a körülmények mindenképp ezt támasztották alá, hiszen a mérkőzéseket külön bírók vezették le. Összeségében nagyon jól sikerült a rendezvény, köszönhetően Vona Jánosnak és csapatának. A mérkőzéseket a helyszínen nézte végig Szuknai Zsuzsanna, a női válogatott edzője, és Kovács Mária kétszeres világbajnokunk is.

A párosítások:
1. Dittrich Éva DóraBC- Fadgyas Vivien VEC
2. Váry Lili VEC- Takács Katalin DóraBC
3. Vennes Dzsenifer VEC- Kalderás Erika SZD
4. Csombor Vivien UTE- Dömsödi Renáta CKSE
5. Váry Lili VEC- Perge Brigitta CKSE
6. Kiss Eszter UBC- Horváth Ramóna VEC
7. Kiss Diána CKSE- Monostori Klaudia SZD
8. Perge Brigitta CKSE- Takács Katalin DóraBC
9. Pölt Orsolya DóraBC- Horváth Ramóna VEC

A versenyek után a házigazdák még egy finom süteményre is vendégül látták a résztvevőket.
Köszönet Vona Jánosnak és Killin Tündének a vendéglátásért.

Sparring Party az UBC edzőtermében. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 04-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2011. január 29-én a VASAS SC. termében 6 egyesület részvételével (MTK, BBK, KSI, Halásztelek, Vasas, Vecsés) megrendezett, kifejezetten kezdő versenyzők számára szervezett edzőmérkőzésen vettünk részt.

A megrendezés és a lebonyolítás zökkenőmentes és nagyon korrekt volt, köszönhetően Bacskai Imrének és edzőkollégáinak, valamint a megjelent csapatok edzőinek.

Több, mint 20 pár mérkőzésére került sor. A mérkőzéseket versenyeken is résztvevő ökölvívóbíró vezette, ügyelve a szabályok betartására. Így a srácoknak biztosítva volt a versenyhangulat. A mérkőzéseken eredményhirdetés nem volt. A résztvevők meg lettek vendégelve finom szendvicsekkel, amit jó hangulatban fogyasztottak el.

A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztálya 5 fővel vett részt: Lőczi Gergő, Kanalas Albert, Varga Dávid, Papi Bence, Horváth Dániel.

Lőczi Gergőnek, Varga Dávidnak, Papi Bencének ez volt élete első, “idegen” ellenféllel vívott küzdelme.

A párosítás az alábbiak szerint volt:

Lőczi Gergő Vecsés – Lólé Zoltán Vasas

Kanalas Albert Vecsés – Urbán Zsolt Vasas

Varga Dávid Vecsés – Németh Krisztián Vasas

Papi Bence Vecsés – Bondor Csaba BBK

Horváth Dániel Vecsés – Kódi Benjámin KSI

A fiúk a tudásuknak megfelelően bátran, harcosan bokszoltak, fegyelmezetten betartották az edzői utasításokat, így számunkra jól sikerült az edzőmérkőzés. Ez a lehetőség jó alkalom volt önmaguk kipróbálására a versenyek előtt.

Bízunk benne, hogy a versenyeken is megállják a helyüket és továbbra is kitartóan és szorgalmasan folytatják az edzéseket.

Varga Viktor

Pofon party a Vasasnál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 01-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

A világelit ismét Debrecenbe látogat

Már a visszaszámlálás zajlik az 55. Bocskai emlékverseny előtt, amelyre ismét ellátogat a bokszvilág krémje, a hazai szurkolók a magyar válogatott mellett többek között a kubaiakat, az oroszokat, az üzbégeket, az angolokat, és a franciákat is láthatják. A verseny február 8-15. között kerül megrendezésre.

A Bocskai emlékverseny szervezői rendre elkényeztetik a szakmát, és a nagyérdeműt egyaránt azzal, hogy világklasszisokat hív meg Debrecenbe. A torna az egyik legerősebb európai versennyé nőtte ki magát, és évről évre emelkedik a színvonal.

A világ két legerősebb boksznemzete, az orosz, és a kubai már-már hagyományos vendég lesz a Bocskai emlékversenyen, nem lesz ez idén sem másként, de ezúttal az 1999 óta első alkalommal részt vevő világklasszis üzbég csapat is ringbe lép Debrecenben.

A Brit Nemzetközösségi Játékokon kiválóan szereplő angolok szintén legerősebb csapatukkal vesznek részt a hajdúsági városban, és a közelgő londoni olimpiai játékok miatt komoly sportágfejlesztésen esett át a szigetországi ökölvívás, így a rengeteg befektetett munka valószínűleg már idén megtérül.

A francia válogatott is Európa legerősebb nemzetei közé tartozik, a pekingi ötkarikás játékokra kilenc versenyzőjük szerzett kvótát, és ezzel Oroszország mögött a második legjobban szereplő ország lett a kvalifikációs versenyeken.

Azerbajdzsán első alkalommal vesz részt a Bocskai emlékversenyen alaposan átalakult csapattal, nagyrészt a felnőtt mezőnyben kevésbé rutinos tinédzserekkel, de így is akad Európa bajnoki ezüstérmes a Magyarországra látogató válogatottban.

A mezőnyt színesíteni fogja az afrikai kontinens egyik legerősebb nemzete, Marokkó, egy junior világbajnokkal a soraiban, valamint az egyre erősebb Moldova, a megfiatalított Lengyelország, Románia, Örményország, Izrael, Finnország, Csehország, Görögország, Szlovákia és Horvátország is.

Sajnos a roppant kemény bokszolókat felvonultató irániak az utolsó pillanatban lemondták a részvételt, míg a litván és az ukrán válogatott szintén részt akart venni a megmérettetésen, de a szervezőknek már vissza kellett mondaniuk a két poszt-szovjet nemzetet a nagy indulói létszám miatt.

A nevezések leadása után 18 nemzet 135 versenyzője lép ringbe Debrecenben, köztük várhatóan 26 magyar ökölvívó is a teljes hazai élmezőnnyel, amely alól csak a WSB-ben érdekeltek, így a Szellő Imre (81KG) és Bernáth István (+91KG) a kivétel. Újdonsült Európa bajnoki érmeseink, Bacskai Balázs (69KG), Káté Gyula (64KG), valamint Darmos József (91KG) egyaránt harcba szállnak a világ legjobbjaival Debrecenben.

A Bocskai emlékversenyen a pekingi olimpia érmesei közül hárman lépnek ringbe, a kubai Carlos Banteur (69KG) és honfitársa, Emilio Correa (75KG) ezüstérmet, míg a moldáv Veaceslav Gojan (56KG) bronzérmet szerzett a kínai fővárosban, míg a tavalyi szingapúri ifjúsági olimpiai játékok két kubai aranyérmese is tiszteletét teszi a Hajdúságban, Robeisy Ramirez (52KG) és Leinier Perot (91KG).

Az aktuális nevezési listán tizenkét olyan versenyző található, akik már szereztek érmet világbajnokságon, közülük négyen aranyérmet. Az üzbég Abbasz Atajev (75KG) kétszeres világbajnoki címvédőként érkezik esélyesként Debrecenbe, de az aktuális világelsők közül a kubai Roniel Iglesias (64KG), és az egy súllyal feljebb lépő orosz Artur Betyerbijev (91KG) is részt vesz a tornán. A szintén orosz Albert Szelimov (60KG) ugyancsak rendelkezik világbajnoki címmel, ő ezt még 2007-ben, a chicagói seregszemlén szerezte.

Az európaiak közül nyolc kontinensbajnok – hét címvédőként – látogat el Debrecenbe, az orosz különítmény hat tagja tavaly Moszkvában nem talált legyőzőre. Misa Alojan (52KG), Eduard Abzalimov (56KG), Albert Szelimov (60KG), Artyom Csebotarjev (75KG), Artur Betyerbijev (91KG), Szergej Kuzmin (+91KG), valamint a Vasas-Süllős kiválósága, Bacskai Balázs (69KG) is újdonsült Európa bajnokként érkezik a Bocskai emlékversenyre.

Írta: Kincses Tibor
Fotó: Perutek János

55. Bocskai Emlékverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More