Posted on 21-03-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2011. március 12-13.-án rendezték Nagyberkiben a III. Nemzetközi Szalacska Kupát, ahol idén először nem indulhattak a lányok, így 10 fiúval vágtunk neki a kétnapos viadalnak.  A versenyen 19 egyesület 95 versenyzője indult. A vecsési csapat tagjai 5 arany, 4 ezüst és 1 bronzérmet szereztek, ez a csapatverseny 2. helyére volt elegendő.

Az eredmények:

Serdülők:

43 kg Fitos Kornél II. helyezett

46 kg Kanalas Albert II. helyezett

54 kg Abai János I. helyezett

56 kg Benik Viktor I. helyezett
Papi Bence II. helyezett

Juniorok:

46 kg Váry Attila I. helyezett

52 kg Szakács Alex I. helyezett

60 kg Horváth Dániel III. helyezett

63 kg Berki Ferenc I. helyezett

Ifjúsági:

81 kg Végh Benjámin II. helyezett

Gratulálunk versenyzőinknek!

III. Nemzetközi Szalacska Kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 14-03-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

UTE 2011. március 13.

2011. április 21- május 1. között rendezik az I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Bajnokságot Törökországban. A versenyre minden ország, így mi is lázasan készülünk. Mivel a lányoknak szokás szerint kevés versenylehetőségük van, ezért külön programot szerveztek a lehetséges válogatott tagoknak: a Kiválasztottak Küzdelmét. A sparringok célja, hogy Szuknai Zsuzsanna képet kapjon a versenyzők felkészültségéről, jelenlegi formájukról. Vecsésről két lány is készül a versenyre, a junior Fadgyas Vivien és az ifi Váry Lili. Mindketten magyar bajnokok lettek tavaly, így bizakodva vághatnak neki a felkészülésnek. Vivien még újonc a válogatottban, Lili már a tavalyi EB-n is képviselte hazánkat, és eddigi mérkőzéseinek nagy része nemzetközi meccs volt.
Az alábbi párok küzdöttek meg a ringben:
Juniorok:

50 kg Wurts Nikolett (FBO Kőszeg)- Fadgyas Vivien (Vecsés SE)
54 kg Nagy Kornélia Kitti (Big Boxing)- Varga Izabella (Vasas SC)
63 kg Csősz Nikolett (Forgi BC)- Kozma Anita (Halas BC)

Ifik:

48 kg Váry Lili (Vecsés SE)- Barankai Virginia (Várpalota)
54 kg Kalderás Erika (Damjanich)- Vennes Dzsenifer (Vecsés SE)
57 kg Csombor Vivien (UTE)- Bordás Annamária (Full Contact)
60 kg Rácz Leila (MTK)- Pikács Mercédesz (Honvéd Sashegy)

A mérkőzéseken eredményhirdetés nem volt, a vezetőbíró Lakatos Andrea volt. A versenyen nem jelent meg az ifi 60 kg-os Vetró Gabriella családi okok miatt, őt Pikács Mercédesz helyettesítette. A miskolci Vízkeleti Rita távolmaradása miatt pedig hiába utazott fel Kőszegről Pesti Beatrix, nem tudott ringbe lépni. Az utánpótlás felmérésében segítséget nyújtott 3 felnőtt versenyző is: Vennes Dzsenifer Vecsés, Bordás Annamária Full Contact és Pikács Mercédesz Honvéd Sashegy. A küzdelmeken jelen volt kétszeres világbajnokunk, Kovács Mária is, aki ezúttal edzőként debütált a szegedi Bordás Annamária sarkában. Persze nem kell megijedni, londoni olimpiai esélyesünk nem akasztotta szögre kesztyűit, csupán a 2006-ban megszerzett edzői igazolványáról törölte le a port.
A programban szerepelt egy felnőtt mérkőzés is, ahol 60 kg-ban Pikács Mercédesz az University Box Club versenyzőjével, Szabó Beátával vívott 4 menetes küzdelmet. Merci a tanulmányai miatt kevesebbet tud edzeni, Szabó Bea pedig pár év kihagyás után szeretne visszatérni a nemzetközi ökölvívó életbe, ezért kérte tőlük a válogatott edző ezt a mérkőzést.

A világbajnokságig már alig több. mint 1 hónap van hátra, így egy percre sem lazíthatnak a lányok, hónap végén már Tatán az edzőtáborban vár rájuk a napi három edzés.
Természetesen a felkészülésről és a versenyről folyamatosan beszámolunk majd.

Kiválasztottak Küzdelme bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 11-03-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Március 5 –  KSI Sporttelep

Résztvevő ökölvívóink:

46 kg    Váry Attila
52 kg    Szakács Alex
63 kg    Berki Ferenc
66 kg     Albert Béla

Súlycsoportonként 4 versenyzőt hívtak meg, eddig elért eredményeik alapján.
A mérkőzéseket a Junior válogatott keret vezetőedzője, Farkas József, Horváth Gyula a Junior válogatott keret edzője, valamint az Ifjúsági válogatott vezetőedzője Metzger József értékelték.

Váry Attila: nagyon okosan, taktikusan, bátran bokszolt, a jövőre nézve nagyon bíztató az ökölvívása, és bebizonyította, hogy súlycsoportjában a legjobbak közé tartozik.

Szakács Alex: Alex egy kézsérülés után idén először mérkőzött a hosszú kihagyás látszódott a mozgásán , kicsit bizonytalan volt.

Berki Ferenc: Szokásához híven sok mozgással tarkított ökölvívást mutatott be, de sajnos az első menetben nyújtott teljesítményét nem tudta az egész mérkőzésre kiterjeszteni , a második és harmadik menetben kevesebbet támadott.

Albert Béla: magabiztosan, higgadtan bokszolt, a korcsoport egyik legeredményesebb versenyzője ellen. Nagyon színvonalas mérkőzést vívtak, ahol Béci végig irányított, az ő akarata érvényesült a ringben.

A nap végén a Galántán megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek tornájára induló válogatott keret kihirdetésekor nagy örömünkre 66 kg-ban a szakvezetés Albert Bélának szavazott bizalmat, így versenyzőnk pénteken indul a Junior válogatottal.
Hétvégén – reméljük – a címeres mezben nem csak csapatunknak, hanem hazájának is dicsőséget szerez.

Varga

Junior korcsoport válogató verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 11-03-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2011. március 3-6.

Az 52. alkalommal megrendezett Énekes Istvánról (olimpiai bajnok ökölvívóról) elnevezett emlékversenyen vettünk részt. A versenyen két vecsési ökölvívó indult, 81 kg-ban Végh Benjamin és +91 kg-ban Kovács László. Ez a verseny ifjúsági korosztályban (17-18 évesek) a Magyar Bajnokságon kívül a legrangosabb verseny.

Versenyzőink eredménye:

81 kg Végh Benjamin
Sikeresen eljutott az elődöntőig, ahol nagyon szoros mérkőzésen 2-1 arányú bírói döntéssel alulmaradt kiskunhalasi ellenfelével szemben, így harmadik helyezést ért el.

+91 kg Kovács László
A döntőig menetelt, ahol sajnos a Nagykanizsáról érkező ellenfelét nem tudta legyőzni, így második lett súlycsoportjában.

Varga

52. Énekes István Emlékverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 06-03-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2011. március 6.

Amíg fiaink az Énekes István Emlékversenyen és a junior EB válogatón küzdenek (ezekről később beszámolunk), addig lányaink az University Box Club által szervezett sparring partin vettek részt. A rendezvény jó lehetőség volt arra, hogy kipróbáljuk az utánpótlást jelentő fiatalokat, hiszen a junior Faragó Orsolya mellett ringbe lépett a 13 éves Nádasdi Judit is.
A mérkőzésekről:

Nádasdi Judit- Takács Katalin Dóra BC Győr
Judit most lépett először ringbe a termen kívül, emiatt izgult kicsit, de szerencsére ez a teljesítményén nem látszott. Ellenfele a szintén kezdő Takács Katalin már felnőtt, ráadásul több mint 10 kg-al nehezebb is volt. A sikeres bemutatkozás után még vár néhány mérkőzés idén Bambira, hiszen jövőre már a juniorok között éles mérkőzésen léphet ringbe.

Faragó Orsolya- Dittrich Éva Dóra BC Győr
Solya ellenfele a 14 éves győri kislány volt, aki 9 éves kora óta bokszol, és annak idején még Váry Lilivel is bokszolt kétszer is bemutató mérkőzésen, tehát fiatal kora ellenére rutinos versenyzőnek számít. Mivel Solya harciasságával sincs gond, ezért kettejük csatája igen parázsra sikeredett, és a harmadik menet után rendesen elfáradt mindkét versenyző. Solya végig szépen tisztán, az edzői utasításokat betartva bokszolt, szép egyenesekkel rendszeresen eltalálta ellenfelét, és közben a védekezésre is oda tudott figyelni. Solya teljesítménye is bizalomra ad okot a jövőt illetően.

Két magyar bajnokunk Fadgyas Vivien és Váry Lili ezúttal ellenfél nélkül maradtak.

(1) Comment    Read More