Posted on 29-04-2011
Filed Under (női) by box


Három magyar versenyző jutott be az I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság ma zajló elődöntőjébe. Antalyaban két junior Nagy Kornélia Kitti (54kg) és Csősz Nikolett (63kg) és egy ifi Váry Lili (48kg) lépett a kötelek közé a legjobb négy között.

Az első nemzetközi tornáján résztvevő Nagy Kornélia Kitti két nyert mérkőzést követően az elődöntőben Khilchenko Svetlana-val (RUS) mérte össze tudását az 54kg-os súlycsoportban. Nagyot meglepte az első menetben folyamatosan rohamozó orosz. A második menetben már jobban ment a nyíregyházi Big-Boxing versenyzőjének és bár kiegyensúlyozott menetet láttunk a bírók szerint ezt is 4 ponttal nyerte Khilchenko. Kitti az utolsó felvonásban tudta legjobban megvalósítani a megfelelő taktikát és nagyot hajrázva sikerült szétzilálnia ellenfelét, illetve 4 ponttal megnyerni a menetet azonban ez már nem volt elég a végeredmény megfordításához.(21:18) Nagy Lajos büszke lehet tanítványára (aki a lánya is), hiszen Kitti remekül helytállt, néhány mérkőzéssel a háta mögött érkezett az I. Világbajnokságra és bronzéremmel térhet haza. Legközelebb pedig már ez az orosz versenyző sem fog akadályt jelenteni számára.

Következett a junior 63kg-os súlycsoportban versenyző Csősz Nikolett, akinek már vannak tapasztalatai a nemzetközi mezőnyben, hiszen a 2010-es Utánpótlás EB-n is tagja volt a magyar csapatnak. Niki döntőfölénnyel került be a legjobb négy közé, ahol a svéd Ida Lundlab várta. A Dombóvári Boksz Club versenyzője a kezdő menetben nem tudta megállítani az erőszakos Lundlab rohamait és csak sodródott a küzdelemmel. Sajnos a további menetekben is a fizikálisan meghatározóbb svéd maradt a domináns, így egyre nagyobb lett a pontkülönbség a két ökölvívó között. Csősznek ez a feladat most túl soknak bizonyult, de az érmet egy nagyon szép győzelemmel szerezte meg és megérdemelten állhat fel a dobogó harmadik fokára.

Az ifik között egyetlen versenyzőnk húzhatta fel a kesztyűt az elődöntőben. A legnagyobb mérkőzésszámmal rendelkező magyar versenyző a 48kg-os Váry Lili a szintén orosz Dmitrieva Svetlanaval küzdött meg a fináléba jutásért. A lányok már ismerték egymást a tavalyi EB-ről, akkor a selejtezők során találkoztak és az orosz versenyző jutott tovább, aki később meg is nyerte a tornát. Sajnos most sem sikerült a bravúr a vecsési bokszolónak. Bár Lili minden tőle telhetőt megtett a győzelemért a klasszis Dmitrieva-val nem bírt. Lilinek nincs oka elkeseredni, két nyert mérkőzést és élete eddigi legjobb eredményét, egy világbajnoki bronzérmet tudhat a magáénak.

A lányok nem csak szép eredményeket értek el Törökországban, hanem beírták magukat a magyar ökölvívás történelmébe, hiszen ők szerezték ezekben a korcsoportokban az első világbajnoki érmeket Magyarországnak.
A résztvevő 41 ország közül 23-nak sikerült valamelyik kategóriában érmet szereznie. A junior korcsoportban 19 országnak, köztük a legtöbbet a rendező Törökország és Oroszország szerezte, szám szerint nyolcat – nyolcat. Az ifjúsági korcsoportban 15 nemzet vihet haza valamilyen medált, a vezető 7 db-bal itt is Oroszország, így ők az összesítettben is magasan az élen állnak a 15 éremmel.  A döntőbe 13 ország ökölvívója jutott be, az elsőség itt is az oroszoké 11 (6 junior, 5 ifi) döntőssel. A junioroknál 11 nemzetnek, míg az ifjúságiaknál 9-nek van finalistája. Meglepetésre a hazaiaknak ifi kategóriában csak egy versenyzőt sikerült a döntő jutatniuk, míg a kazakoknak csak junior öklözőjük küzdhet meg az elsőségért. Annak ellenére, hogy a VB-re teljes csapattal csak a törökök és az oroszok érkeztek, de a kazakok és az ukránok is csak 2-2 versenyzővel indítottak kevesebbet a lehetségestől. A holnapi pihenő napot követően a döntőkre 30.-án kerül sor, szintén két külön programban mérkőznek meg az ifi és a junior versenyzők.

Szuknia Zsuzsanna
válogatott vezetőedző

Antalya VB 2011. Váry Lili bronzérmes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 27-04-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Váry Lili 33-10 arányú pontozással verte az ír Oliwia Samsonow-ot, és ezzel már biztos érmes az I. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó Világbajnokságon. Ezzel az eredménnyel Váry Lili Magyarország első ifjúsági világbajnoki érmét szerezte. Ahhoz hogy az érem fényesebb legyen, az elődöntőben az orosz EB bajnok Szvetlana Dimitrieva ellen kell győznie. Az orosz lánytól Lili kikapott a tavalyi EB-n, így most lehetősége nyílik revansot venni.

A juniorok között Fadgyas Vivien a török Demil Ulkur ellen lépett ringbe. Fadgyas a tőle megszokott vehemenciával kezdett, azonban a török lány rendre kitért a támadások elől, és kontrákból szerzett pontokat. Mivel Vivien a második menetre sem tudott váltani, így döntő fölénnyel nyert a török lány. Ezzel Vivien a legjobb nyolc között fejezte be élete első nemzetközi versenyét.

Antalya VB 2011. Váry Lili már biztos érmes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

A második versenynapon lépett ringbe Lili a japán Mizuki Csimoto ellen. A japán lány harcosan kezdett, és a harcossága végig megmaradt. Lili az első menetben lassan talált magára, a második menettől kezdett beleerősíteni, és az utolsó két menetben sikerült a mi oldalunkra fordítani a mérkőzést, aminek a végeredménye 3:2 a javunkra. Lili nem bokszolt szépen, de még soha nem küzdött ekkorát. Legközelebb szerdán bokszol az ír Oliwia Samsonow ellen, a tét a négy közé jutás. Váry mellett eddig a nyíregyházi Nagy Kitti tudott győzni, aki az első napon nyert taipei-i ellenfelével szemben.
Az első ifjúsági és junior világbajnokság minden versenyzőnek nagy lehetőség, ezt érezni minden mérkőzésen. 250 versenyző utazott ide azért hogy nyerjen ezért senki nem számíthat könnyű mérkőzésre.
Fadgyas Vivien a mai napon lép kötelek közé, ahol török ellenfelét kell legyőznie ahhoz, hogy a négy közé jusson.

(1) Comment    Read More   
Posted on 24-04-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

A mai nappal kezdetét vette az I. Junior és Ifi Női Ökölvívó Világbajnokság.  Ma még csak a mérlegelésé és a sorsolásé volt a főszerep. A tornára 41 ország 241 versenyzője érkezett, amelyből 105 junior korcsoportban, míg 136 az ifjúsági kategóriában lép a szorítóba. A kezdeti zűrzavar és tolongás ellenére viszonylag gyorsan és hiba nélkül lebonyolódott a mérlegelés és az orvosi vizsgálat, ahol a magyar csapat tagjaként érkező dr. Altmár Erika is doktori feladatokat látott el illetve lát el a verseny egész ideje alatt. A sorsolásra az AIBA elnöke dr.Ching-Kuo Wu is megérkezett. Köszöntötte a résztvevőket ezen a történelmi eseményen és kiemelte a női ökölvívás fontosságát, az Olimpiára való felkerülését, amelynek nagy szerepe volt abban, hogy az utánpótlás korú lányoknak világversenyt rendezzenek most. Hangsúlyozta, hogy az AIBA számára a férfi és a női ökölvívók ugyanolyan fontosak, értékesek. A sorsolást a Világbajnokság technikai ellenőre az AIBA női bizottságának elnöke Manisha Malhotra vezényelte le.

Sorsolás:
Junior
50kg (9 induló)
Fadgyas Vivien – Demil Ulkur (TUR)
Vivien 26-án lép ringbe a hazai versenyző ellen, győzelme esetén a legjobb négybe kerül.

54kg (11 induló)
Nagy Kornélia Kitti – Lai An-Li (TPE) 16 között.

63kg (8 induló)
Csősz Nikolett – Buckley Lisa (IRL) 8 között.

Ifjúsági
48kg (19 induló)
Chimoto Mizuki (JPN) – Váry Lili
Lili 25-én lép ringbe és győzelme esetén a legjobb nyolc közé kerül. Lili mezőnye az egyik legnépesebb, ennél többen (23 fő) csak az ifi 51 kg-ban indultak.

54kg (15 induló)
Niu Lili (CHN) – Kalderás Erika 16 között.

57kg (15 induló)
Voroblevska Halyna (UKR) – Csombor Vivien 16 között.

60kg (14 induló)
Vetró Gabriella – Berghult Patricia (SWE) 16 között.

64kg (13 induló)
Bengernó Viktória – Bauderlique Lea (FRA) 16 között.

75kg (13 induló)
Pesti Beatrix – Scheurich Sarah (GER) 16 között.

Az elkövetkezendő egy hét folyamán végig két programban zajlanak majd a mérkőzések egyszerre két szorítóban, egyedül a döntők kerülnek egy ringben megrendezésre.
A holnapi nap két versenyzőnk a junior Nagy Kitti és az ifi Pesti Beatrix által leszünk érdekeltek. Kitti a 12.00-kor kezdődő programban, míg Bea a 16.00-kor kezdődőben húz majd kesztyűt.

A vecsési lányok jó formában és jó hangulatban várják, hogy végre a világbajnokságon is bizonyítsák felkészültségüket.

Antalya VB 2011. A sorsolás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 23-04-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Tegnap este megérkezett a magyar női utánpótlás válogatott Törökországba, ahol egy történelmi eseménynek lehetnek részesei, hiszen Antalyaban első alkalommal léphetnek a kötelek közé junior és ifi korcsoportú női ökölvívók. Az év első világversenyén 45 nemzet 264 ökölvívója fog kesztyűt húzni az előzetes nevezések alapján, az ifjúságiak között 40 ország 151 ökölvívója méri össze tudását, míg a juniorok között 28 nemzet 113 versenyzője. A magyar színeket, 6 ifi és 3 junior lány képviseli. A magyar csapatban már találunk több rutinosabb versenyzőt is, akik már résztvevői voltak a tavalyi junior és ifi Európa Bajnokságnak. Fiataljaink a felkészülés utolsó 10 napját központi edzőtáborban töltötték, ahol a felnőtt női válogatott néhány tagja is segítette a munkájukat. A felkészülés Szuknai Zsuzsanna Seres Attila és Faragó Beatrix edzők irányításával folyt, akik a tornán is segítik a lányokat, valamint a tábori munkában részt vett Kovács László szövetségi kapitány is. A csapatvezetői feladatokat Faragó Beatrix látja el. Bíróként Szűcs Veronika három csillagos AIBA bíró fog működni, aki már korábban a helyszínre érkezett az új pontszámítás rendszerrel kapcsolatos információk elsajátítása véget, mivel ez az első olyan világverseny ahol már az új rendszert alkalmazzák.
Versenyzőink:
Junior:

Fadgyas Vivien
A harcos vecsési lány első ízben vesz részt világversenyen. A magyar bajnokságon mindkét mérkőzését előbb fejezte be, folyamatossága, nagy küzdeni akarása a Vb-n is eredményessé teheti.

Súlycsoport: 50kg
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila
Eredmények: Junior OB I.
Példakép: Kovács Mária
Hobbi: úszás
cél: „A VB-t megnyerni”

Nagy Kornélia Kitti
A szintén újoncnak számító nyíregyházi versenyzőt az édesapja tanítja az ökölvívásra. Jó érzékű, fordított alapállású versenyző.  Ha tudását és tehetségét határozottsággal párosítja szép eredményeket érhet el.

Súlycsoport: 54kg
Klub: Big-boxing SE
Edző: Nagy Lajos
Eredmények: Junior OB. I.
Példakép: Nagy Lajos
Hobbi: vízi sportok, röplabda
cél: „A lehető legfényesebb érem”

Csősz Nikolett
A juniorok között már tapasztaltnak számító dombóvári lány remek adottságokkal rendelkezik. A VB-n is sikeres lehet, ha adottságait párosítani tudja a benne lévő elszántsággal, agresszivitással.

Súlycsoport: 63kg
Klub: Forgi Boksz Club
Edző: Forgács Sándor
Eredmények: Junior OB I.
junior EB V.
Példakép: Forgács Sándor
Hobbi: evés,alvás,box
cél: „NYERNI AKAROK!

Ifjúsági versenyzők:

Váry Lili
A harcos vecsési lány a meccs számai alapján a magyar versenyzők közül a legtapasztaltabbnak számít. A nagyon elszánt első éves ifi bokszoló szép sikereket érhet el, ha kamatoztatni tudja tapasztalatait.

Súlycsoport: 48kg
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila
Eredmények:  2x Junior OB I.
Junior EB V.
Példakép: Nagy Bianka
Hobbi: sütés
cél: „Világbajnoki I. helyezés”

Kalderás Erika
A tavaly még junior korcsoportban versenyző szolnoki lány első ízben vesz részt nemzetközi megmérettetésen. Nagyon küzdőképes, harcos versenyző, aki  kellemetlen meglepetést okozhat ellenfeleinek.

Súlycsoport: 54kg
Klub: Szolnoki Damjanich János SE
Edző: Monostori Zoltán
Eredmények: OB I.
Példakép: —-
Hobbi: zene, tánc, boksz
cél: „Jól bokszolni és megnyerni a VB-t”

Csombor Vivien
Az első éves ifi versenyző tavaly már részt vett a junior EB-n. A jó tempó érzékű újpesti lány már több küzdősportban bizonyította tehetségét. Reméljük ökölvívásban is hasonló sikereket ér el.

Súlycsoport: 57kg
Klub: Újpesti Torna Egylet
Edző: Farkas József
Eredmények: Junior OB I.
Junior OB II.
Példakép: Csejtei Csilla
Hobbi: zenehallgatás, thai-box
cél: „Szeretnék érmet hozni a VB-ről!”

Vetró Gabriella
A  Honvéd Sas-hegy versenyzője olimpiai súlycsoportban kap lehetőséget, hogy bizonyítsa rátermettségét. Eredményes tagja lehet a csapatnak, ha ki tudja használni remek adottságait.

Súlycsoport: 60kg
Klub: Honvéd Sas-hegy SE
Edző: Bozsányi József
Eredmények: 2x Junior OB I.
Példakép: Erdei Zsolt
Hobbi: horgászás
cél: „Érem a VB-ről”

Bengernó Viktória
A PVSK öklözője már rutinosnak számít, hiszen juniorként résztvevője volt a calais-i kontinens tornának. Ahol a torna legjobbjának választott versenyzőtől szenvedett vereséget. Nagyon küzdőképes, harcos versenyző, aki a VB-n már egy súlycsoporttal lentebb lép szorítóba.

Súlycsoport: 64kg
Klub: Pécsi Vasutas Sportkör
Edző: Buncsek Zoltán
Eredmények: Junior OB I.
Ifi EB V.
Példakép: Buncsek Zoltán  „Bunyós”
Hobbi: olvasás, zenehallgatás, barátokkal lenni
cél: :” Olyan meccseket játszani,amik után elégedett és büszke lehetek magamra.”

Pesti Beatrix
A kőszegi lány nagyon elszánt és szorgalmas. Első éves ifiként újoncnak számít a nemzetközi mezőnyben. Harcos stílusával sikeres tagja lehet a magyar csapatnak.

Súlycsoport: 75kg
Klub: Fitt-Boksz ökölvívó SE
Edző: Varsányi Áron
Eredmények: Junior OB I.
Példakép: —-
Hobbi: számítógép
cél: „A legjobbat kihozni magamból és nyerni!”

Szuknai Zsuzsanna
MÖSZ Női szakág
vezetőedző

Antalya VB 2011. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More