Posted on 22-05-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2011. május 14.

Nagyszabású verseny kerekedett a Bizalom Kupa vecsési fordulójából, hiszen a bemutató mérkőzésekkel együtt 55 küzdelemnek lehettek szemtanúi a Falusi Iskola tornatermébe kilátogató nézők. 23 egyesület 105 ökölvívója jelent meg a reggeli hivatalos mérlegelésen. A fővárosi csapatok mellett Kiskunhalasról, Szegedről, Szombathelyről és Tatabányáról is érkeztek egyesületek. A vecsési versenyzők közül 18-an tudtak ringbe lépni, a többieknek nem jutott ellenfél. Bizony ha mindenki mérkőzik, bőven 20 fő felett lett volna a helyi indulók száma. A versenyen bemutatkoztak az Ercsibe kihelyezett szakosztályunk ifjú tehetségei is, akik a bemutató programban léptek a kötelek közé. Ercsi városában fél éve dolgozik edzőnk, Váry István, aki remek munkát végez az ottani gyerekekkel.
6 vecsési bemutató mérkőzésen bokszolt, 12 versenyzőnk pedig a hivatalos programban lépett ringbe.
Az eredmények:
Nők:
Junior 54 kg:
Batyi Barbara HaladásVSE- Faragó Orsolya Vecsés SE
Fiúk:
Serdülő:
38,5 kg Virbán Martin SZN- Lőczi Gergő Vecsés SE
54 kg Varga Dávid Vecsés SE- Csont Péter BBK
56 kg Abai János Vecsés SE– Horváth Ádám Tatabánya
56 kg Papi Bence Vecsés SE– Lázár Ádám Tápiómente
59 kg Benik Viktor Vecsés SE– Opre Dávid MUS
Junior:
46 kg Váry Attila Vecsés SE- Virbán Márk SZN
52 kg Fehér Dávid Vasas- Szakács Alex Vecsés SE
63 kg Horváth Dániel Vecsés SE– Stettner Kevin Tatabánya
Ifjúsági:
56 kg Szabó Zoltán Honvéd Sashegy– Lőczi Imre Vecsés SE
81 kg Hrabovszki László Zugló BC– Végh Benjámin Vecsés SE
+91 kg Kovács László Vecsés SE– Szűcs Donát Piton BK

8 győzelem és 4 vereség a mérlegünk, ami dicséretes teljesítmény, és azok a versenyzőink is kitettek magukért, akik most vesztesen hagyták el a ringet. A serdülő és junior fiainknak fontos felkészülés volt a mai nap a Bornemiszza Nemzetközi Ökölvívó Verseny előtt. 9 ökölvívó utazik Egerbe Varga Viktor vezetésével május 18.-án.

(1) Comment    Read More   
Posted on 03-05-2011
Filed Under (férfi) by box


Hírek


Március

Márciusban megkezdtük a felkészülést a Kaposváron április 20-23. között megrendezett Diák Olimpiára. Először  egy szintfelmérő edzőmérkőzéssel kezdtünk, amire a Maccabi Vac (Klein Csaba) vezetésével örömmel vette a meghívást, így március 02-án a vecsési versenyzők kiegészítve a 9 fős Maccabi csapattal egy nagyon jó hangulatú, közös kesztyűs edzésen vettek részt, amin nagyon hasznos volt mindkét csapat számára.

Március 11-13 között Szlovákiában, Galántán megrendezett Junior Olimpiai Reménységek Tornáján (66 kg) Albert Béla képviselte Hazánkat és Városunkat. Béci a döntőben sajnos vereséget szenvedett egy jól felkészült hazai versenyzőtől, így második helyezést ért el.
Élete első válogatott szereplésén máris érmet szerzett, ami bíztató a jövőre nézve.

Március 23.

Újabb edzőmérkőzés Vecsésen, szintén a Maccabi 7 fő (Klein Csaba) és a szorosan hozzánk kötődő, újonnan megalakult Ercsi Box Club 6 fő (Váry István) részvételével. Ez az edzés inkább a közös gyakorlásról szólt, mivel egy hétre rá egy komoly erőpróba várt a fiúkra. Az edzőmérkőzést követően kezdtük el a felkészülést heti 5 edzéssel az Országos Diák Olimpiára. Kedden és csütörtökön csak a versenyzőknek tartottunk edzést.

Március 30.

Edzőmérkőzés, 4 vendégcsapat

–         Halásztelek                                    3 fő,     edző Ambrus Zoltán

–         Pesterzsébet                                  7 fő,     edző Horváth Gyula

–         Piton Box Club (Ráckeve)        6 fő,     edző Binger Attila

–         Maccabi Vac                                  2 fő,     edző Klein Csaba

Ezen az edzőmeccsen mind a versenyzők, mind az edzők már-már igazi versenyhangulatban voltak, és mindent megtettek a győzelemért, így igazán kemény mérkőzések voltak. Szerencsére, mindenkinek volt ellenfele és éles helyzetben is láttuk, hogy melyik versenyzőnk milyen állapotban van. Versenyzőink jó felkészültségről tettek tanúságot.

Április

Április 15-17. között rendezték meg a Budapest Bajnokságot, az UTE Megyeri úti termében. Ide főleg azokkal indultunk, akinek a Diák Olimpia előtt mérkőzésre volt szüksége, és az ifjúsági és felnőtt versenyzőinkkel.

Hét fővel vágtunk neki a versenynek.

Abai János (serdülő 56 kg): ezüstérmet nyert

Szakács Alex (junior 52 kg): két Vasasos versenyzőt utasítva maga mögé, Budapest Bajnok lett.

Berki Ferenc (junior 63 kg): sajnos kikapott a selejtezőben, így érem nélkül zárta a versenyt.

Cservák Ádám (ifjúsági 60 kg): élete első versenyén nagy küzdeni akarásról téve tanulságot, ezüstérmet nyert.

Végh Benjámin (ifjúsági 81 kg): a döntőig szépen menetelt, ahol szoros csatában kapott ki a zuglói ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Kovács László (ifjúsági +91 kg): Laci a döntőben legyőzte a rutinosabb ráckevei ellenfelet, így Budapest Bajnok lett.

Csibi Gyula (felnőtt 75 kg): Gyuszi két év kihagyás után kezdett versenyezni, és az  elődöntőben nagyon szoros mérkőzésen kapott ki ellenfelétől, így harmadik helyezést ért el.

A Budapest Bajnokságot 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel zártuk.

Diák Olimpia, Kaposvár (6 vecsési érmes!)

Április 20-án 11 fővel vágtunk neki a kaposvári megmérettetésnek.

A szállásunk csodálatos környezetben, Kaposvártól 20 km-re, Bánya községben volt. Az idő szinte nyárias volt, a csapat felkészült és jó hangulatban várta a versenyt.

Szállás

Résztvevők:

Serdülő Lőczi Gergő Junior Váry Attila
Fitos Kornél Szakács Alex
Varga Dávid Horváth Dániel
Papi Bence Berki Ferenc
Abai János Albert Béla

Mivel a felkészülés nagyon jól sikerült, így bizakodva vártuk a sorsolást és a versenyt.

Eredményeink:Lőczi Gergő (38,50 kg): nagyon harcosan, utasításokat betartva 3 győztes mérkőzéssel (kanizsai, tatabányai, debreceni ellenfelek legyőzésével) jutott el a döntőig, ahol hatalmas csatában, a kiskunfélegyházai ellenféltől sajnos vereséget szenvedett, így második helyezést ért el.

Fitos Kornél (43 kg): kicsit elragadta a verseny izgalma, így egy verhető ellenféltől kapott ki a selejtezők során, így helyezetlen lett.

Varga Dávid (52 kg): petőfibányai ellenfelétől 3-2 arányú vereséget szenvedett. Talán, ha a végén kicsit összeszedi magát, és elhiszi, hogy győzhet, akkor megnyerhette volna a mérkőzést. Az ellenfele harmadik helyezést ért el a verseny folyamán.

Papi Bence (54 kg): először egy egri versenyzőt késztetett feladásra az első menetben. Az elődöntőben nagy csatában győzte le a BBK-s ellenfelét, nagyon fegyelmezetten, harcosan boxolt. A döntőben 5-0 –s győzelmet aratott, így Országos Diák Olimpia Bajnok lett. Bence a versenyen végig magabiztosan, harcosan boxolt, feladásos és egyhangú pontozásos győzelmek vezettek a Bajnoki Címéig.

Abai János: első mérkőzésén egy szombathelyi versenyző edzője feladta ellene a küzdelmet az első menetben. Az elődöntően egyhangú pontozással verte Edőcsös ellenfelét. A döntőben 5-0 arányú vereséget szenvedett, így második helyezést ért el.

Benik Viktor (56 kg): békési ellenfele edzője feladta a mérkőzést ellene. Az elődöntőben Viktor nagy csatában kapott ki a kaposvári ellenfelétől, így harmadik helyen zárta a versenyt. Az ellenfele a döntőben győzött, így Bajnok lett.

Váry Attila (46 kg): első nap egyhangú pontozással győzött paksi ellenfele felett. Sajnos, a sorsolás szeszélye folytán a második napon összekerült a súlycsoport válogatottjával, és a bírók a pesterzsébeti versenyzőt látták jobbnak, 3-2-es arányú pontozással. Attila jól boxolt, egy kiegyenlített meccsen szenvedett vereséget, elkeseredésre semmi oka.

Szakács Alex (52 kg): első nap feladásra kényszerítette győri ellenfelét, a második napon 4-1 arányú vereséget szenvedett a válogatott kerettag Vasasos ellenfelével szemben, így helyezetlen maradt.

Horváth Dániel (60 kg): első nap döntő fölénnyel verte miskolci ellenfelét. Második nap nagyon jól boxolt a rutinos szegedi ellenfelével szemben, amikor (szerintem elhamarkodottan) az orvos orrvérzésért beszüntette a mérkőzést, amin még az ellenfél és az edzője is csodálkozott.

Berki Ferenc (63 kg): második napon egyhangú pontozással győzte le a debreceni ellenfelét. Az elődöntőben 5-0 arányú pontozással verte KSI-s ellenfelét. A döntőben 4-1 arányú vereséget szenvedett Vasasos ellenfelétől, így második helyezést ért el.

Albert Béla (66 kg): A verseny első napján már az első menetben feladta ellene a küzdelmet a dombóvári ellenfelének edzője. Második nap egy nagyon jó debreceni ellenfelet győzött le a második menetben, döntő fölénnyel. Az elődöntőben Központi Sportiskolás ellenfelet győzött le egyhangú pontozással. A döntőben 4-1 arányú pontozással győzte le a másik ágon döntőbe került debreceni ellenfelét (aki 2010-ben Diák Olimpia- és Magyar Bajnok volt), így Béci Országos Diák Olimpia Bajnok lett. Nagyon magabiztosan, fegyelmezetten boxolt, megérdemelten lett bajnok.

A számunkra nagyon eredményes Diák Olimpiát 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel zártuk.

Albert Béla Diák Olimpia Bajnok

Papi Bence Diák Olimpiai Bajnok

"A vecsési Csapat"

Külön köszönet Mikus Ferenc edzőkollégámnak a felkészülésben és a versenyen nyújtott segítségéért!

Következő versenyek:

Id. Süllős Gyula Meghívásos Centenáriumi Ökölvívó Emlékverseny

Helyszín: Budapest, Fáy utcai Sportcsarnok (VASAS)

2011. május 07-08.

Résztvevő versenyzőnk: Albert Béla

Bizalom Kupa Vecsési Forduló

Helyszín: Vecsés, Falusi Általános Iskola (Fő út 90-92.)

2011. május 14.

Minden korosztályból indul vecsési versenyző, valamint bemutató mérkőzések a kezdők részvételével.

Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékverseny

Eger, Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok (Érsekkert)

2011. május 19-21.

Serdülő és junior korcsoportú verseny. A kaposvári Diák Olimpián résztvevő 11 versenyzőnk vesz részt.

Varga

VSE Ökölvívó Szakosztály bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More