Posted on 23-10-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Október 22.-én, hosszan tartó súlyos betegség után 56 éves korában elhunyt Herman István AIBA bíró, az Alba Regia Boksz Club alapítója.
Ökölvívó edző társunktól, bíró sporttársunktól és barátunktól búcsúzunk mély fájdalommal.

Nyudodj békében!
A Vecsési Ökölvívók családja.

Elhunyt Herman István! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 18-10-2011
Filed Under (férfi) by box

Váry Attila a dobogó legfelső fokán


A 2011. évi Junior Ökölvívó Magyar Bajnokságot Kecskeméten rendezték meg október 13-16. között. Egyesületünk két versenyzővel vett részt a megmérettetésen. Mivel a felkészülési versenyeken jól szerepeltek a fiúk, így bizakodva vártuk a verseny kezdetét.

Versenyzőink:

Váry Attila  46 kg.

Horváth Dániel 60 kg.

A Bajnokságra népes mezőny gyűlt össze, így szinte minden súlycsoportban “telt ház” volt, pl.: 60 kg-ban 3 versenyzőnek nem is engedték az indulást, mert eredményeik alapján nem fértek be a legjobb 16 közé.

Sajnos, a sorsoláson a szerencse nem kedvezett nekünk, mert Attilának első napra egy olyan ellenfelet húztak ki a kalapból, akitől már egyszer vereséget szenvedett, Dani pedig egy többszörös Magyar Bajnok – EB-t megjárt – fiúval került össze a nyolc közé jutásért.

Így kicsit izgatottan vártam a délutáni mérkőzéseket. Először Attila lépett a kötelek közé és minden kétséget kizáróan, egyértelműen verte ellenfelét, így Ő már a nyolc között volt.

Daninak nem sikerült a bravúr, igaz, óriási mérkőzésen a harmadik menetet egyértelműen megnyerte, de sajnos ez kevés volt, mert 3-2 arányú bírói döntéssel kikapott ellenfelétől. Első éves létére a súlycsoport egyik legjobbjával ilyen szoros mérkőzést vívni biztató a jövőre nézve.

Dani mérkőzése után már csak Attilában bízhattunk, akinek egy nagyon jól felkészült hazai versenyzőt kellett legyőznie a négy közé jutásért. Attila ezt a mérkőzést is magabiztosan nyerte meg, így a döntőbe jutásért azt a paksi versenyzőt kellett legyőznie, akit a Nemzetközi Paks Kupán nagy csatában már egyszer elvert. Itt is hozta a “kötelezőt”, és egyhangú pontozással nyert. A döntőben is megismételte ezt az eredményt hajdúhadházi ellenfele ellen, így minden nap magabiztosan versenyezve, egyhangú pontozással győzve Magyar Bajnok lett!

Varga

Váry Attila Magyar Bajnokságot nyert!!! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 09-10-2011
Filed Under (férfi) by box

Benik Viktor

2011-ben Sárospatakon szeptember 22-25.  között került megrendezésre a Serdülő Magyar Bajnokság. Öt versenyzővel vettünk részt a Bajnokságon:

 • Lőczi Gergő  40 kg
 • Fitos Kornél 43 kg
 • Varga Dávid 54 kg
 • Papi Bence    59 kg
 • Benik Viktor 65 kg

Eredményeink:

 • Lőczi Gergő mivel a Diák Olimpián ezüst érmes volt, bíztunk abban, hogy itt is érmet szerez, de sajnos a négy közé jutásért a későbbi bajnok sárospataki versenyzővel került össze, akitől vereséget szenvedett, így ötödik helyezést ért el.
 • Fitos Kornél az elődöntőig szépen “menetelt”, de ott sajnos 3-2 arányú vereséget szenvedett békési ellenfelétől. Harmadik helyezést ért el. Kornél teljesítménye nagyon bíztató a jövőre nézve.
 • Varga Dávid tőle szokatlan módon nagy harcosságról tett tanúbizonyságot, még a négy közé jutásért is döntő fölénnyel verte ellenfelét, de az elődöntőben nem bírt kecskeméti ellenfelével, eredménye harmadik helyezés.
 • Papi Bence Diák Olimpia bajnokunk felkészülését sérülés gátolta, még az indulása is kétséges volt ezen a versenyen, ezért sajnos vereséget szenvedett kaposvári ellenfelétől. Érem nélkül zárta a Bajnokságot.
 • Benik Viktor egész évi jó szereplése a különböző versenyeken és kitartó, szorgalmas hozzáállása az edzésekhez meghozta eredményét, mert Viktor hatalmas önbizalommal, magabiztosan, kitűnő fizikai állapotban indult a Bajnokságra. Döntő fölényű győzelmek-, valamint az ellenfél által feladott mérkőzések után a súlycsoport Országos Diák Olimpia Bajnokával kellett megküzdenie a Magyar Bajnoki címért. A döntőben kicsit idegesebb volt, mint az előző napokon, de így is magabiztosan, egyértelműen győzelmet aratott soproni ellenfelével szemben, és Magyar Bajnok lett.

Varga

Benik Viktor Magyar Bajnok lett!! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 09-10-2011
Filed Under (férfi) by box

Szeptember 9-10-én a Pakson megrendezésre kerülő NEMZETKÖZI PAKS KUPÁN vettünk részt 8 fővel. A verseny nagyon jól beilleszkedett  a korosztályos  Magyar Bajnokságokra való felkészülésbe.

Eredményeink :

Serdülö:

 • Löczi Gergö 40-kg III.  helyezett
 • Fitos Kornél 43-kg  II.  helyezett
 • Varga Dávid 54-kg  II.  helyezett
 • Benik Viktor 62-kg  II.  helyezett

Junior:

 • Váry Attila        46-kg   I. helyezett
 • Horváth Dániel 63-kg III. helyezett

Felnőtt:

 • Brúger László 69-kg I. helyezett
 • Zsigri Viktor   75-kg I. helyezett

A serdülőkön érződött, hogy még nincsenek csúcsformában és a súlycsoportjuk sem realizálódott, de nekik a két hét múlva Sárospatakon megrendezett Magyar Bajnokságon kell igazán jól szerepelniük. A junior és felnőtt versenyzőink nagyon jól teljesítettek: VÁRY ATTILA a junior korcsoport legkiemelkedőbb versenyzőjének járó különdíjat, ZSIGRI VIKTOR pedig a legkiemelkedőbb felnőtt versenyzőnek járó különdíjat érdemelte ki a versenyen mutatott teljesítményével! Brúger László  a döntőben egy olyan Pécsi versenyzőt győzött le, akitől már egyszer vereséget szenvedett!

A korosztályos Magyar Bajnokságokat jó eredményekben bízva várjuk, mivel versenyzőink jó fizikai állóképességgel rendelkeznek, ami nagy győzni akarással párosul.

Varga

Nemzetközi Paks Kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 04-10-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Október 3.-án 4 lány vett részt az University Boxing Club által szervezett Pofon Party-n. A mérkőzések jó alkalmak voltak arra, hogy felmérjük hogyan állunk a november végén megrendezésre kerülő OB előtt. A lányok az alábbi sorrendben léptek ringbe a rendezvényen:

Matasdi Fanni:
A 11 éves Fanni először lépett ringbe, az ellenfele az 1998-as születésű Balogh Klaudia, az UBC versenyzője volt. A két kislány harcos 3×1 percet csatázott, látszott rajtuk, hogy komolyan veszik az edzéseket. Fanninak remekül sikerült a bemutatkozás, amit már nagyon várt hiszen lassan egy éve már, hogy lelkesen látogatja az edzéseket.

Nádasdi Judit:
A 14 éves Judit több hónapos kihagyás után kezdett el edzeni, ez látszott a teljesítményén is. A nyári bokaszalag szakadás még nem múlt el nyomtalanul, de megállásra nincs idő, hiszen jövőre juniorként már éles mérkőzések várnak rá.

Horváth Ramóna:
Rami a profi ökölvívó Dömsödi Renátával vívott 3 menetes mérkőzést. Rami érthetetlenül óvatosan kezdett, az elején kicsit sodródott az árral, a harmadik menet végére azonban nagyon szépen visszahozta a mérkőzést.

Fadgyas Vivien:
Vivi 2 ellenféllel is ringbe lépett, a junior Wurst Nikolett-tel, és az ifi Barankai Virginiával összesen 4 menetet bokszolt. Vivi határozottan, a tőle megszokott erőszakossággal küzdötte végig a két meccset, amiben szerencsére a két ellenfél is partner volt, így elmondható, hogy hármuk mérkőzése volt a leglátványosabb női meccs.

A következő sparringparti október 30.-án lesz, ahol már ringbe lép a most otthon maradt Váry Lili, Vennes Dzsenifer és Faragó Orsolya is.

Októberi sparring party bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More