Posted on 29-11-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

III.Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB
Hódmezővásárhely 2011. november 24-27.

Az idei évben az ország déli részében került megrendezésre a női OB. A junioroknál 30 a felnőtteknél pedig 62 induló  nevezett be a bajnokságra. A vecsési csapat 5 lánnyal vágott neki a versenynek, és a végén 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzéremmel tértünk haza. Az eredményekkel nem minden esetben értettünk egyet, de ezzel nem csak mi voltunk így. Született néhány igencsak vitatható végeredmény az idei OB-n. Ennek az egyik oka lehet az is, hogy nagyon sok kezdő bíró működött közre a bajnokságon, mivel sajnos az utóbbi időben nagyon megcsappant az ökölvívó bírók létszáma.

A részletes beszámoló:

Juniorok:

52 kg Fadgyas Vivien
Vivien a 2010-es évben elsőéves juniorként már megszerezte a magyar bajnoki címet, így tőle egyértelműen az aranyérem volt az elvárás.
Elődöntő:
Fadgyas Vivien-Sáska Henrietta DVSC RSC 2.m.
Vivien a tavalyi OB-n már megverte döntő fölénnyel a debreceni versenyzőt, most sem volt kérdéses a győzelme. Bár a debreceni lány ügyesen kezdett, Vivi hatalmas ütései hamar eszébe juttaták a tavalyi emlékeket, és már az első menet végére magadta magát. A második számolástól csak a gong mentette meg, de a második menet elején vége lett a mérkőzésnek.
Döntő:
Fadgyas Vivien- Gál Mónika Szeged BC 5:0
Vivienen elég izgatottan várta az összecsapást, hiszen mindenki az egyértelmű győzelmet várta tőle, és ez szemmel láthatólag nyomasztotta. Szerencsére a mérkőzés kezdetére már egyenesbe került, és sima pontozásos győzelmet aratott az egyébként nagyon harcias és elszánt szegedi lány ellen. Vivi ezzel a győzelemmel megszerezte második magyar bajnoki címét!

54 kg Faragó Orsolya
Solya mindenképp aranyéremmel szeretett volna hazatérni, de a végén meg kellett elégednie a bronzéremmel.
Faragó Orsolya- Dittrich Éva Dóra BC 1:4
Sajnos azt kell hogy mondjam, Solya mélyen a tudása alatt bokszolt az elődöntőben. A győri lánnyal már kétszer bokszolt a bajnokság előtt, és egyszer sem okozott gondot neki, most mégis simán kikapott tőle. Magasan kellett volna nyernie az OB-t.

Felnőttek:

48 kg Váry Lili
Lili 17 évesen a legfiatalabb induló volt a felnőttek mezőnyében, a szakvezetés mégis a döntőbe várta az eddigi eredményei alapján.
Negyeddöntő:
Váry Lili- Németh Csilla DVSC 5:0
Lili simán jutott az elődöntőbe, mivel a debreceni lányon az edzéshiány jelei mutatkoztak már az első menettől. Csilla ennél sokkal harcosabb, ha jó formában van.
Elődöntő:
Váry Lili- Barankai Virginia 5:0
Bár az eredmény alapján sima meccsnek tűnik, a valóságban a Várpalota színeiben versenyző Virginia az egész mérkőzésen erőszakosan, kellemetlenül támadott. Lili fogadó egyeneseivel pontozta ki az ellenfelét, akinek a támadások mellett szerencsére már nem maradt a védekezésre is energiája.
Döntő:
Váry Lili-Böde Anita 0:5
A döntőben Lilinek jobban feküdt Anita stílusa, azonban sok volt a kettős találat. Bár én Lili ütéseit éreztem hangsúlyosabbnak és pontosabbnak, a végén a bírók az Edőcs BC versenyzőjét látták jobbnak, így Lili élete első felnőtt  bajnokságán az ezüstéremmel kellett hogy beérje.

54 kg Vennes Dzsenifer
Lilihez hasonlóan Dzsenit is kiemelte a szakvezetés, hogy a két esélyes (a másik Némedi Csilla Sopron) csak a döntőben találkozzon. Persze addig el is kellett jutni.
Negyeddöntő:
Vennes Dzsenifer- Batyi Barbara Haladás 5:0
Dzseni iskolaboksszal hozta a mérkőzést, az ellenfele csak statisztálni tudott.
Elődöntő:
Vennes Dzsenifer- Kecskeméti Imola Hódmezővásárhely AB 3. menet
Dzseni a tavalyi magyaron a negyeddöntőben találkozott Imolával, akkor fél menet alatt győzött, most két menet után edzője feladta a mérkőzést. Imola határozottan fejlődött tavaly óta, de Dzseni egyenlőre még sok neki.
Döntő:
Vennes Dzsenifer- Némedi Csilla Gyevát Sopron 0:5
Dzseni már háromszor bokszolt Csillával, és az eddigi meccseket mindig a soproni válogatott lány nyerte. Véleményem szerint Dzseni most jobb volt, de a végén a bírók most is a soproni lányt látták jobbnak. Dzseninek ez az ezüstérem az eddigi legjobb eredménye, amiért minden elismerést megérdemel.

60 kg Horváth Ramóna
Rami az idei évben az olimpiai súlyban próbált szerencsét, amelyik az egyik legerősebb a mezőnyben.
Negyeddöntő:
Horváth Ramóna- Jova Alíz EÁS 1:4
Rami nyugodtan, könnyedén bokszolt minden görcs nélkül, szemmel láthatóan élvezte a bunyót. Valószínűleg a kézzel levédett ütésekre is pontokat adtak a bírók, mert a végén a pontozólapokon 1 pont különbséggel nyert Jova. Sajnos Rami erről az OB-ről is érem nélkül tért haza, pedig a teljesítménye alapján mindenképp megérdemelte volna.

A végeredmény mellett azonban sikernek könyvelhető el, hogy bokszolóink teljesítménye elnyerte a szakvezetés tetszését. Váry Lili eddig is az ifi válogatott biztos tagja volt, most azonban Vennes Dzsenifer is bekerült a felnőtt válogatott keretbe, és Fadgyas Vivien is bizonyíthat jövőre az ifi 51 kg-os súlycsoportban. Lányainknak a 2012. évi első válogatott szereplés nem várat sokáig magára, hiszen már január második hetében Szerbiába utaznak, ahol rövid edzőtáborozás után egy nemzetközi tornán vesznek részt.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Női OB 2011 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 20-11-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

I. Airport Hotel**** Budapest Nemzetközi Ökölvívó Verseny
Vecsés, 2011. november 12.

12 csapat részvételével rendeztük meg az I. Airport Hotel**** Budapest Nemzetközi Ökölvívó Versenyt a vecsési Falusi Iskola tornatermében. A meghívásos versenyen a házigazda Vecsés SE ökölvívói mellett a Szeged BC, Gyöngyös SI, Egri SI, Surman BC, MTK, Vasas, Paks, Lelle FK, Maccabi BC, Champion SE valamint 9 fős szerb vegyes csapat vett részt. Összesen 23 pár lépett ringbe, és elmondható, hogy minden mérkőzésen szoros küzdelem után alakult ki a végeredmény. A vecsési csapat ezúttal 100%-os teljesítményt nyújtott , mivel minden ringbe lépett versenyzőnk győztesen hagyhatta el a ringet.

A párosítások:
1. Serdülő 40 kg Lőczi Gergő Vecsés– Gál Konrád Szeged BC
2. Serdülő 62 kg Benik Viktor Vecsés– Balogh Joel Szeged BC
3. Elit Női 60 kg Horváth Ramóna Vecsés– Erdős Krisztina Gyöngyös
4. Junior 63 kg Beljevic Vitomir Szerbia- Albert Béla Vecsés
5. Junior 63 kg Horváth Dániel Vecsés– Lengyel Andor Szeged BC
6. Elit Női 69 kg Milena Matovic Szerbia- Nagy Bianka Szeged BC
7. Junior 60 kg Lőczi Imre Vecsés– Tóth László Szeged BC
8. Junior 60 kg Szalontai Mihály Surman BC– Király Bence Szeged BC
9. Junior Női 54 kg Varga Krisztina Vecsés– Tőkés Klaudia Egri SI
10. Serdülő 35 kg Horváth Patrik Lelle FK- Libor Sándor Paks SK
11. Serdülő 43 kg Kolompár Roland Vasas SC- Fitos Kornél Vecsés SE
12. Junior Női 57 kg Marija Pavlov Szerbia– Rácz Leila MTK
13. Serdülő 46 kg Surman Zoltán Surman BC- Kovács János Paks SK
14. Serdülő 58 kg Kaszás Károly Paks SK- Varga Dávid Vecsés SE
15. Elit Női 69 kg Sladjana Topalov Szerbia- Oláh Eszter Egri SI
16. Junior 48 kg Pavlov Radoslav Szerbia- Váry Attila Vecsés SE
17. Serdülő 59 kg Papi Bence Vecsés– Pekovic Marko Szerbia
18. Junior 57 kg Kovács Roland Lelle FK– Vidács István Paks SK
19. Elit Női 64 kg Marija Stojanovic Szerbia– Lakatos Alexandra Egri SI
20. Junior 56 kg Vanja Bacic Szerbia- Könnyű Richárd Egri SI
21. Elit Női 48 kg Váry Lili Vecsés- Perge Brigitta Champion SE bemutató
22. Elit 69 kg Kukic Strahinja Szerbia- Brúger László Vecsés
23. Elit 75 kg Zsigri Viktor Vecsés– Kótai Zsolt Maccabi SK

Különdíjak:
Legjobb hazai versenyző: Zsigri Viktor, Brúger László (megosztva)
Legtechnikásabb versenyző: Könnyű Richárd Egri SI
Legharcosabb versenyző: Marija Pavlov Szerbia

A rendezvényt Szlahó Csaba, Vecsés Város polgármestere nyitotta meg, és vendégünk volt a fő támogató Hotel Airport Budapest vezetősége mellett Dr. Kovács László, az ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya, Dr. Szendrő Zsolt a MÖSZ jogásza, Faragó Beatrix a MÖSZ Női Bizottságának elnöke, id. Dobrovitz József alapítónk, Lőrincz Ferenc vállalkozó és Pallaga Norbert a Vecsési Rendőrörs parancsnoka is.
A jó hangulatú mérkőzések után a verseny fő támogatója, az Airport Hotel Budapest vendégül látott minden résztvevőt egy állófogadáson a hotel aulájában. A vendégeink, edzők, versenyzők és bírók mind elismeréssel nyilatkoztak a versenyről, mi pedig reméljük hogy jövőre is lesz lehetőségünk megismételni ezt a rendezvényt.

Airport Hotel****Budapest Nemzetközi Kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 04-11-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Airport Hotel Budapest**** Kupa! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 04-11-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

62. éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács György, a MÖSZ elnökségi tagja, a magyar női ökölvívás mentora, a Honvéd Sashegy SE szakosztályvezetője és támogatója. Szakosztályunk teljes tagsága megdöbbent a hír hallatán, és ezúton szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni a gyászoló családnak. Nyugodj Békében Gyuri!

Elhunyt Kovács György! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 01-11-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Október 30,-án rendezték az UBC-ben a soros sparring partit, ahol 5 vecsési lány lépett ringbe. Otthon maradt Váry Lili kézsérülés, illetve Nádasdi Judit betegség miatt, a többiek viszont derekasan helytálltak a ringben, ami a Női OB előtt mindenképp jó hír. Mivel kevesen jöttek el a hosszú hétvége és az ünnep miatt, így a lányok többször is bokszoltak, hogy senki ne maradjon meccs nélkül. A párok:

1. Elit 60 kg Horváth Ramóna– Rácz Leila MTK

Rami a tavalyi junior magyar bajnok ellen lépett ringbe. Rami nem engedte ki a kezéből az irányítást, és több fájdalmas testütést is bevitt az MTK-s versenyzőnek, akire a mérkőzés alatt számolni is kellett. Rami joggal lehetett elégedett az eredményével, mi is azok voltunk.

2. Elit 54 kg Vennes Dzsenifer– Szántó Gerda UBC

Dzseni az előző napi meccs és hosszú utazás után lépett ringbe, de szerencsére ez nem látszott a teljesítményén, és csakúgy mint előző nap Pécsen, itt is magabiztosan bokszolt végig.

3.Junior 54 kg Faragó Orsolya– Dittrich Éva Dóra BC

Solya még elég mérges volt magára az előző napi pécsi teljesítménye miatt, így most a győri kislányon vett revansot, most már a saját súlycsoportjában.

4. Matasdi Fanni– Takács Katalin Dóra BC

A 11 éves Fanni egy 21 éves felnőtt versenyzővel lépett ringbe, aki ráadásul 10 kg-al nehezebb is volt nála. Fanninak ez volt a második edzőmérkőzése, és ismét nagyon szépen helytállt. Ha ilyen szorgalmasan dolgozik tovább, rá még sikeres jövő várhat ebben a sportágban.

5. Fadgyas Vivien– Takács Katalin Dóra/Dittrich Éva Dóra BC

Vivien egy menetet bokszolt a győri versenyzővel, majd további három menetre Dittrich Éva jött vissza. Vivi összességében jól bokszolt, bár néha elkapja a gépszíj, és olyankor agyon akarja ütni az ellenfelet. Sajnos nemzetközi szinten csak higgadt fejjel lehet meccset nyerni, így Vivinek le kell erről szoknia a jövőben.

Halloween Sparring Party bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More