Posted on 25-02-2012
Filed Under (női) by box

Szerdán este még a Tatai edzőtáborban edzett Váry Lilivel és az olimpiára készülő válogatottal együtt, február 23.-án csütörtök reggel pedig már kés alá is feküdt Vennes Dzsenifer, az 54 kg-os felnőtt válogatott kerettagunk.

Dzseninek a jobb kéz középső ujján a bütyök sérült még tavaly, emiatt nem tudott 100%-osan versenyezni a tavalyi OB-n és az idei szerbiai nemzetközi tornán sem. Az október óta tartó gyógyszeres kezelések nem hoztak eredményt, így a hétfői viziten Dr. Kovács Rita a Sportkórház kézspecialistája a műtét mellett döntött.  A műtét során egy rossz helyre visszaforrt porcot és egy szakadt szalagot raktak helyre. Amennyiben a műtét utáni rehabilitáció során nem lép fel komplikáció, Dzseni már akár áprilisban teljes értékű munkát végezhet.

Jobbulást kívánunk versenyzőnknek.

Megműtötték Dzsenifer kezét! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 25-02-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2012. február 19.-én rendezte az University Boxing Club az idei első sparring partyját a Soroksári úti edzőtermükben. A Vecsés SE két kezdő női ökölvívóval nevezett be a versenyre.

Elsőként a junior 46 kg-os Nádasdi Judit lépett ringbe a felnőtt 52 kg-os Bányai Zsuzsa (UBC) ellen. Juditnak nem jutott ellenfél a korosztályában és a súlyában, ezért döntöttünk a fenti párosítás mellett. Judit szépen taktikusan bokszolt a nála erősebb lánnyal, azonban a kevés meccsrutin kijött rajta, és így 2 menet után befejeztük a mérkőzést. A ringben mutatott teljesítménye, és az izgulása egyáltalán nem volt összhangban.

Következő versenyzőnk Szűcs Szabina, aki először lépett ringbe, és igazán sikeres debütálást tudhat maga mögött. Az ellenfele az a Marton Bianka (Champion) volt, aki tavaly szeptemberben már bokszolt Faragó Orsolya ellen. A két menetes mérkőzésen csak egyenest ütő vecsési lány végig dominált a ringben.

Gratulálunk versenyzőinknek

Sparring party az UBC-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 17-02-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Szakosztályi rangsor 2011

Az elmúlt évtized legsikeresebb évét tudhatja maga mögött az ökölvívó szakosztály. A 2010-es év 29. helyét a 11.-re cseréltük fel az országos rangsorban. 18 helyet előreugorva olyan nagy múltú egyesületeket tudtunk magunk mögé utasítani, mint a Szántó Öcsi bácsi által vezetett Unió Sport Kispest, az MTK, az NYVSC, a Kanizsa BC, a Tatabányai SC vagy a Szolnoki MÁV. Összesen 61 klub szerzett helyezést érő pontot a 2011-es évben, a lista elején a DVSC végzett. A pontszámítás alapja az országos bajnokság és az EB-n, VB-n szerzett pontok. A vecsési ökölvívók a tavalyi évben egy ifjúsági VB bronzérem mellett 3 magyar bajnoki arany, 2 ezüst és 3 bronzérmet zsebeltek be, ami összesen 20 pontot ért.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Vecsés a 11. helyen az országos ranglistán! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 01-02-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Junior magyar bajnokunk, Váry Attila február 1-5. között a Tatai Központi Edzőtáborban edz a junior válogatott keret tagjaként. A válogatott edzők (Farkas József és Füzesi Zoltán) a fiúk erőnlétét és felkészültségét szeretnék felmérni, ez a tábor fő célja. Attila jó formában utazott fel Tatára, így várhatóan nem okoz gondot neki megfelelni az elvárásoknak.

Váry Attila a Tatai Edzőtáborban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More