Posted on 18-03-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Női válogató az University Boxing Clubnál.
2012. március 18.

Népes tábor, 80 lány gyűlt össze az idei első komoly megmérettetésre, még Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A Tatán készülő felnőtt olimpiai csapat két tagja, Kovács Mária és Ancsin Katalin is felutazott az eseményre Szuknai Zsuzsa női válogatott edzővel együtt. A nagy létszámra való tekintettel két ringben folytak a mérkőzések, így is 5 órán keresztül csattogtak a pofonok, mire az 50 pár végzett. Jópár versenyző volt, aki több mérkőzést is vállalt, kihasználva a remek alkalmat.
A vecsési csapat 6 lánnyal indult a viadalon, válogatott versenyzők és kezdők vegyesen.

A válogatottak mezőnyében a 48 kg-os ifi Váry Lili kezdte a sort. Először a felnőtt 48 kg magyar bajnok Böde Anita (Edőcs BC) ellen lépett ringbe, majd az ifi Barankai Virgínia (Várpalota) következett. Lili szépen, agresszívan harcolt mindkét lány ellen, teljesítményéért dicséret illeti. A két lánnyal rövidesen újra találkozik, hiszen március 26-tól Tatán táboroznak együtt.

Második versenyzőnk Fadgyas Vivien az ifi 51 kg-ban lépett ringbe, Először a Tápiómente versenyzője, Varga Izabella ellen, majd a kőszegi Wurst Nikolett következett. Vivi a jóval magasabb Varga ellen nehezen találta az ütőtávot, itt viszonylag kevés találat volt, majd következett Wurst Niki, akivel már ismerik egymást. Bár sok ütés volt a mérkőzésen, egyik lány sem tudott megrendítő erejű ütést bevinni a másiknak, sok volt a pontatlan találat. Bár Vivi nem a legjobb formáját hozta,mégis meghívást kapott Tatára, ahol április 2-től egy hétig edz a VB-re készülő felnőtt válogatottal.

Faragó Orsolya
az ifi 54 kg-os mezőnyben szintén két meccset vívott. Első ellenfele az a kiskunhalasi Kovács Anett volt, akivel a tavalyi junior OB-n egyformán bronzérmesek voltak, majd a debreceni Pongor Zita következett. Solya a tavalyi elrontott OB miatt nagyon szeretett volna bizonyítani, ezért sokszor erőlködött, de harcos meccset vívott mindkét lánnyal. Reméljük a mai sikerek megnyugtatják és meg tudja mutatni, hogy mire képes igazán.

A junior 46 kg-os mezőnyben mutatkozott be Nádasdi Judit, aki a már rutinos OB szereplő Viski Ágnes (DVSC) és Károly Dóra (Hódgép) ellen húzott kesztyűt. Az első meccsen szép egyenes találatokat ért el a végig harcos debreceni kislánnyal szemben, a második meccsre már kicsit elfáradt, és nehezen érte utol a sokat mozgó Károly Dórát, de néhány szép találatot így is sikerült bevinnie. Judit egyértelműen bebizonyította, hogy helye van a legkisebb súlyú juniorok között.

A kezdők között a 12 éves Matasdi Fanni a Surman BC versenyzőjével Smíri Klaudiával próbálta meg felvenni a harcot, ez most nem sikerült neki. Fanninak nincs oka elkeseredni, hiszen nagyon fiatal és szorgalmas, így még sok bemutató mérkőzésen edződhet, mire a juniorok táborába lép.

Másik újoncunk, Szűcs Szabina Polyák Dóra (UBC) ellen lépett ringbe, és szép tiszta egyenesei hamar megadásra késztette az ellenfelet, így az első menetben vége lett a mérkőzésnek. Ha Szabina ilyen ütemben fejlődik, az év végi magyar bajnokságon nyugodt szívvel elindulhat.

Gratulálunk versenyzőinknek.

Női válogató az UBC-nél. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 16-03-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Negyedik alkalommal rendezik meg március 17-18.-án Nagyberkiben a Nemzetközi Szalacska Kupát, ahol 7 vecsési versenyző is ringbe lép. Serdülő korosztályban Lőczi Gergő, Fitos Kornél és Varga Dávid, a juniorok között Papi Bence és Benik Viktor, a felnőttek mezőnyében pedig Brúger László és Zsigri Viktor száll harcba a hétvégén.
Szakosztályunk eddig minden évben részt vett a viadalon, a tavalyi esztendőben 10 versenyzőnk 5 arany, 4 ezüst és 1 bronzéremmel térhetett haza. A verseny a serdülő és junior versenyzőinknek az utolsó állomás a jövő hónapi Országos Utánpótlás Olimpia előtt. Legeredményesebb juniorunk, Váry Attila nem vesz részt a versenyen, mivel jelenleg is a Tatai Központi Edzőtáborban van a junior válogatott tagjaként. Fiaink Varga Viktor vezetőedző irányításával vágnak neki a kétnapos megmérettetésnek.

IV. Nemzetközi Szalacska Kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 14-03-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Lassan Tatára költözhetnek a Váry szülők, ha a gyerekeket látni akarják, mert Váry Lili után Attila is egyre inkább otthon érezheti magát a Központi Edzőtáborban. Az idei évet Attila kezdte egy hetes felkészüléssel, Lili eddig két alkalommal volt a táborban kesztyűzni. Március 14-18 között ismét Attila költözik fel a junior és ifi válogatott kerettagokkal, majd március 26-tól Lili váltja fel, aki 2 hetet tölt a VB-re készülő felnőtt női válogatott mellett. A táborban napi 3 edzés vár a versenyzőkre, és ennek eredményeképpen reményeink szerint az idei évben már a fiatalabb Váry is eredményesen tud bemutatkozni a nemzetközi mezőnyben.

A Váry család Tatára költözhet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 09-03-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2012. március 7. Tata

Idén már második alkalommal jártak lányaink a Tatai Edzőtáborban, ahol a felnőtt női olimpiai kerettagok felkészítése folyik. Ifjúsági válogatott kerettagjaink,Váry Lili és Fadgyas Vivien mellett most először Faragó Orsolya is az edzőtábor vendége volt, aki nagyon lelkesen vett részt a felnőtt férfi és női válogatott több mint 2 órás edzésén.

Versenyzőink a március 18.-i Női Válogató Versenyre készülnek, ehhez fontos állomás volt a március 7.-i kesztyűzés.

Ismét Tatán jártunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

Csütörtök este látványos show-műsor keretén belül hivatalosan is megnyitották az Utazás kiállítás olimpiai pavilonját. Az eseményen bemutatták a nyári, londoni játékokra utazó magyar csapat sportruházatát is.
A Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Magyar Zoltán alelnök ünnepi köszöntőjében azt mondta, Magyarország méltán lehet büszke arra, hogy a képzeletbeli világranglistán az olimpiai érmek számát tekintve a legjobb nyolc között van. Hozzátette, a MOB bízik abban, hogy a magyar versenyzők sikeresen szerepelnek majd a brit fővárosban is.


Az ökölvívás is képviseltette magát a 4 napos rendezvényen. Kovács Kokó István olimpiai és világbajnokunk a meghívott díszvendégek között volt, de a gyerekek is megmutathatták magukat. A lányok vasárnap 10-12 óra között foglalhatták el a ringet, köszönhetően annak a jó hírnek, miszerint a Londoni olimpián már a mi sportágunk is szerepel a hivatalos programban. Szombaton legnagyobb olimpiai esélyesünkkel, Kovács Máriával találkozhattak a látogatók, vasárnap pedig ki is próbálhatták a bátrabbak a sportágat. Jöttek is a jelentkezők szép számban. A civil érdeklődők mellett a többi sportág képviselői is élénk érdeklődést mutattak, így kerülhetett sor jégkorongos-ökölvívó és  ritmikus gimnasztika-ökölvívó összecsapásra is. Amíg a lányok a ringben ügyeskedtek, addig Faragó Beatrix a ring mellett látta el a házigazda szerepét.

Lányaink képviselték a női ökölvívást az Olimpiai Pavilonban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More