Posted on 20-05-2012
Filed Under (férfi) by box

A vecsési színeket Váry Attila képviselte.

Azerbajdzsánban járt a junior ökölvívó válogatott, ahol a Heydar Aliyev Elnök Kupán vettek részt.  A nemzetközi verseny fontos felkészülési állomás a június végén Szófiában megrendezésre kerülő Junior Ökölvívó EB előtt. A vecsési csapatból a 48 kg-os Váry Attila volt az utazó keret tagja.
Váry Attila rögtön az első napon egy hazai versenyzővel került szembe. Az azeri Shafiz beugrásokkal bokszolt, amiket Attila balegyenesekkel próbált megelőzni vagy megkontrázni. A végeredmény 13-4 Shafiznak. Az utolsó menetben egy pontot sem nyomtak Attilának, pedig többször is tisztán eltalálta ellenfelét. Ha Attila egy kicsit magabiztosabb, szorosabbá tehette volna a meccset, bár az edzők szerint a eredmény túlzó volt.

A további napokon Attila kétszer is tudott kesztyűzni, mindkét alkalommal kazahsztáni versenyzővel. Ezeket a feladatos kesztyűzéseket Attila már jobban megoldotta, mint az első napi mérkőzést.
Attilának ez volt az első komoly nemzetközi megmérettetése, és szintén ez volt az első eset, hogy nem a saját edzője volt a sarokban. Farkas József, a junior válogatott edzője a héten nyújtott teljesítményével elégedett volt, így Attila készülhet a június végi Junior EB-re, amit Bulgária fővárosában, Szófiában rendeznek.

Fotók: Dorkó Péter

Heydar Aliyev Elnök Kupa- Baku bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

Váry Lili már 16.-ik a világranglistán!


2012. május 1.-én tette közzé az AIBA (Nemzetközi Ökölvívó Szövetség) a legfrissebb felnőtt női ökölvívó világranglistát, ahol versenyzőnk, Váry Lili az egyetlen magyar ifjúsági versenyző, akit a felnőttek között rangsorolnak.
Lili a 48 kg-os mezőnyben a 19.-ik helyről a 16. helyre lépett előre, így ebben a súlycsoportban Lili a legeredményesebb magyar versenyző. Ugyanebben a súlycsoportban Böde Anita a 21.-ik, aki a 25-ik helyről lépett előrébb.
A listán egyébként összesen 7 magyar versenyző szerepel (2 versenyző a 48 kg-ban, 1-1 versenyzőnk pedig az 51, 54, 69, 75 és 81 kg-ban).

A legeredményesebb magyar versenyző Nagy Tímea, a DVSC öklözője, aki a 81 kg-os mezőnyben az előkelő 2. helyen áll.

Mivel most zajlik Kínában a felnőtt női világbajnokság, így június elején újabb frissítés várható a világranglistán.

Gratulálunk versenyzőnknek!

Váry Lili előrébb lépett a világranglistán! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 13-05-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Váry Lili is ringbe lépett a Feja Promotion profi bokszgáláján

2012. május 12.-én rendezték a “A ring csillagai” profi bokszgálát, ahol a főmérkőzésen Szebelédi Renáta, a WBF világbajnoki övét védte meg a román Eva Marcuval szemben. Nagyközépsúlyban Baran Attila és Oláh János a WBF interkontinentális övéért csapott össze, amit Baran már a második menetben megszerzett TKO-s győzelme után.

A felhozó mérkőzések között lépett ringbe bemutató mérkőzésen a vecsési Váry Lili, aki a Feja Promotion ifjú tehetségével, Kiss Szabinával vívott 4 menetes küzdelmet. Kiss még fiatal, de nem lebecsülendő ellenfél, hiszen a WTKA amatőr kickboksz világbajnoka. Parázs négy menetet láthatott a közönség, hiszen mindkét lány szépen odatette magát, és jó kis közönségmeccset hoztak össze. Lilinek jó alkalom volt ez a mérkőzés arra, hogy magasabb ellenfél ellen bokszoljon, amit szépen meg is oldott.

Nekem külön öröm volt, hogy edzőként Baran Attila sarkában is tevékenykedhettem.

A lehetőségért köszönettel tartozunk Feja Tibornak, a rendezvény főszervezőjének.

Seres Attila

“A ring csillagai” profi bokszgála bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 09-05-2012
Filed Under (férfi) by box

A mai napon elutazott a Junior Ökölvívó Válogatott Bakuba, ahol május 9-14 között kerül megrendezésre a Heydar Aliyev Elnök Nemzetközi Kupa. A vecsési színeket 48 kg-ban a tavalyi magyar bajnok Váry Attila képviseli.

Attilának ez az első komoly nemzetközi megmérettetése, és jó szereplése esetén a június végi Junior Európa Bajnokságra bebiztosíthatja a helyét a magyar csapatban. Amint hírt kapunk, azonnal tájékoztatjuk az érdeklődőket az eredményekről.

Váry Attila Azerbajdzsánban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 08-05-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Vecsés Kupa 2012. május 6.

22 egyesület 102 ökölvívója jelent meg a Bizalom Kupa második, vecsési fordulóján. A vecsési csapat 18 versenyzőt indított, és a párosítás után 2 bemutató és 12 éles mérkőzést vívtak bokszolóink. Nem jutott ellenfél Váry Lilinek, Horváth Dánielnek, Benik Viktornak és Sánta Norbertnek.

Bemutató párosítás:

Johan Attila Vecsés– Bárány István Törökszentmiklós
A 11 éves Attila bátran harcolt élete első mérkőzésén, ha a továbbiakban is ilyen szorgalmasan dolgozik az edzéseken, még sok nagyszerű győzelem várhat rá.

Nádasdi Judit Vecsés– Faddi Vivien UTE
A junior 46 kg-os Juditnak nem jutott ellenfél, így bemutatót bokszolt az UTE 52 kg versenyzőjével. Judit most szépen, az edzői utasításokat betartva bokszolt, és végig irányított a mérkőzésen.

Éles mérkőzések:

1. E54 kg Faragó Orsolya Vecsés– Samu Nikolett Surman BC
Solya harcos meccsen szerzett nagyon értékes győzelmet. A sok dulakodással tarkított mérkőzésen a távolról indított egyenes ütéseinek köszönheti a sikert.

2. E54 kg Varga Krisztina Vecsés– Bóna Dominika Juta Ring-Kaposvár
Kriszta egy korosztállyal feljebb talált ellenfelet a kaposvári Bóna személyében. Varga Viktor edző lánya szép, egyhangú győzelmet aratott, megszerezve ezzel második győzelmét.

3. E60 kg Horváth Ramóna Vecsés– Vajda Melinda UTE
Rami a magasabb újpesti lány ellen nehezen találta a megfelelő ütőtávot a mérkőzés elején, az utolsó két menetben azonban egyértelműen ő irányított, így a végén szoros 3:2 arányú győzelmet szerzett.

4. S38,5 kg Sörös Bence Vecsés- Bazin Flórián Törökszentmiklós
Bence hősiesen küzdött, de most nem bírt az egy fejjel magasabb törökszentmiklósi fiúval.

5. S44,5 kg Kanalas Szilveszter Pécs KS– Fitos Kornél Vecsés
Kornél ma nem bírt az ügyes pécsi versenyzővel. Ha egy kicsit higgadtabban, az edzői utasításokat betartva bokszolt volna, lett volna esélye a győzelemre.

6. S44,5 kg Lőczi Gergő Vecsés– Balogh Róbert Vasas
Gergő ma igazán jó napot fogott ki, végig irányítva magabiztosan nyerte a mérkőzést.

7. J50 kg Váry Attila Vecsés– Rácz Antal KKF
Attila május 9.-én Bakuba utazik a junior válogatottal, így az ő csúcsformája erre az időpontra lett beállítva, ezért most egy súlycsoporttal feljebb bokszolt. Kicsit görcsösen bunyózott, és szoros 3:2-es győzelmet szerzett a remek képességű Rácz ellen.

8. J63 kg Papi Bence Vecsés- Kovács Roland LFK
Bence ma tudása alatt teljesített, támadásai sokszor nem voltak megfelelően előkészítve. A balatonlellei versenyző megérdemelten győzött.

9. I69 kg Benkő László Vecsés– Al-beg Mohamed MTK
Laci nagyon jó formában, látványosan bunyózott, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

10. E64 kg Szabó Dániel Vecsés- Bucsai Tamás HRB
Dani kicsit óvatosan kezdett, nem úgy az ellenfele. Danira az első menetben számolni is kellett. A második menettől kezdte elhinni, hogy győzhet, a harmadik menet már egyértelműen az övé volt. Ha előbb ébred, meg is nyerhette volna a mérkőzést, így szoros 3:2-es vereség lett a vége.

11. E69 kg Brúger László Vecsés– Birkés Árpád Varkocs
Laci taktikusan, szépen bokszolt, egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést.

12. E75 kg Zsigri Viktor Vecsés– Harmath Máté Kőbánya
A kőbányai Harmath hatalmas lendülettel támadt Viktorra az első másodperctől kezdve. Versenyzőnk sem a tétovázásáról híres, azonnal visszatámadt, aminek az lett az eredménye, hogy már az első menetben kétszer is számolni kellett Harmatra, ami után a kőbányai edző feladta a mérkőzést.

A 12 mérkőzésből 8 esetben a vecsési versenyzők hagyták el győztesen a ringet. Minden ökölvívónk hősiesen küzdött, a csapat többi tagja pedig végig hangosan bíztatta a küzdőket.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Vecsés Kupa 2012. május 6. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More