Posted on 30-06-2012
Filed Under (férfi) by box

Egy bronzéremmel zártuk az EB-t!

Egy bronzéremmel és három pontszerző helyezéssel tér haza a magyar ökölvívó válogatott a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságról

Kovács Zsolt harmadik lett a kontinensviadalon

A szófiai junior Európa-bajnokság hatodik versenynapján már csak egy magyar ökölvívó volt érdekelt az elődöntőkben. A debreceni Kovács Zsolt végül pontozásos vereséget szenvedett az idei esztendőben még veretlen ír ellenfele ellen, így már bronzérmesként tér haza. A magyar válogatott egy éremmel és három pontszerző hellyel zárta a szófiai kontinensviadalt.

Mindenki féltette egy kicsit Kovács Zsoltot (75 kg), ugyanis a fináléért az írek nagy ütője, Brian Wall ellen lépett szorítóba, aki ráadásul még veretlen idén. A debreceni bunyós, aki három súlycsoportot lépett felfelé a tavalyi junior magyar bajnokság óta, végig derekasan helyt állt az ír ökölvívó ellen, ám ez ezúttal csak a tisztes, 13:7 arányú pontozásos vereséghez volt elég. Ezzel Kovács bronzérmesként zárt az Európa-bajnokságon, és minden dicséretet megérdemel, ugyanis a dobogó legalsó fokáig vezető úton három szép győzelmet aratott.

Wall ellenfele a döntőben az oroszok klasszisa, a címvédő Magomed Magomedov lesz. A magyar delegáció ezzel egy bronzéremmel, valamint három pontszerző helyezéssel zárta az Európa-bajnokságot, ráadásul ez a fiatal csapat értékes nemzetközi tapasztalatot szerzett.

Junior EB-Szófia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 27-06-2012
Filed Under (férfi) by box

Egyre több fiatal bokszolónk áll egy lépésre az éremtől a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Ismét három volt a magyar igazság

A szófiai junior Európa-bajnokság negyedik napján négy honfitársunk volt érdekelt, és az eddigi legpozitívabb mérleget zárták versenyzőink: három ökölvívónk bejutott a legjobb nyolc közé, és csatlakozott a már negyeddöntős Bányai Arnoldhoz, így már csak egy lépés választja el őket az éremtől.

Tegnap a magyar válogatott csapatkapitánya, a korábbi junior Eb-bronzérmes Bársony Bernárd (63 kg) lépett először ringbe a magyar fiatalok közül. A meccsét végig kézben tartotta a horvátok egyik tehetsége, a kétszeres nemzeti bajnok Luka Plantics ellen, és végül remek állóképességének is köszönheti 17-15-ös pontozásos sikerét. A negyeddöntőben, már éremért, az ukrán Dmitro Kutenko vár rá. A 70 kilósok mezőnyében a debreceni Tóth Ádám a litvánok újonca, Rolandas Megelinskas ellen mutatkozott be a szófiai Európa-bajnokságon. Tóth remekül bokszolt, betartotta az edzői utasításokat, és 21-9-re verte litván ellenfelét. A magyar fiú az éremért a grúz Rati Tlasadze ellen száll harcba. A szintén debreceni Kovács Zsolt (70 kg) ezúttal nem bunyózta végig a három menetet, ugyanis a másodikban sérülés miatt leléptették ellene a lett Denis Savdonst. Az elődöntőben a finn Kalle Kallioinen ellen lép ringbe, aki 2012-ben még nem hagyta el vesztesen a szorítót.

A sárospataki Ruszó András (66 kg) sajnos nem tudott meglepetést okozni, és 20-8-as pontozásos vereséget szenvedett a horvátok legjobbja, és junior Eb-bronzérmese, Luka Prtenjaca ellen.

Szerdai párosítások:

50 kg: Bányai Arnold – Katin Aszenov (bolgár) a 4 közé jutásért

63 kg: Bársony Bernárd – Dmitro Kutenko (ukrán) a 4 közé jutásért

70 kg: Tóth Ádám – Rati Tlasadze (grúz) a 4 közé jutásért

75 kg: Kovács Zsolt – Kalle Kallioinen (finn) a 4 közé jutásért

Forrás:MÖSZ/B.Molnár László

Junior EB-Szófia 4. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 26-06-2012
Filed Under (férfi) by box

Egyre színvonalasabb csaták a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Bányai Arnold már a nyolc között


A szófiai junior Európa-bajnokság harmadik versenynapján, ahol a tét a legjobb nyolc közé jutás volt, négy magyar ökölvívó lépett ringbe. Sajnos közülük csak az 50 kilós reménység, Bányai Arnold jutott be a legjobb nyolc közé, míg hárman elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Tegnap négy magyar fiatal lépett szorítóba, hogy a sikerrel megvívott mérkőzést követően már csak egy lépésre legyenek az éremtől. Az Utánpótlás Olimpián aranyérmes kiskunfélegyházi Bányai Arnold (50 kg) fiatal kora ellenére érett ökölvívással rukkolt elő a román Alexandru Giurgea ellen, és a magyar tábor örömére 14-9 arányú pontozásos győzelmet aratott. Arnold ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, és a negyeddöntőben a serdülő Eb-bronzérmes bolgár Katin Aszenov ellen bokszol.

A másik három magyar ökölvívó sajnos nem követte Bányait a nyolc közé. A paksi Horváth Patrik (46 kg) abszolút újonc a nemzetközi mezőnyben, így a sajnos papírforma volt a 22-9-es veresége a kétszeres serdülő Eb-bronzérmes bolgár Daniel Aszenov ellen. A salgótarjáni Karvaly Zsolt (48 kg) az írek kétszeres junior nemzeti bajnoka Jason McKay ellen lépett ringbe, aki érvényesítette nagyobb ütőerejét, és a második menetben döntő fölénnyel nyert Karvaly ellen. Az egri Könnyű Richárd (57 kg) számára is végállomást jelentett a nyolcaddöntő, miután a németek junior Vb-negyeddöntőse, Wladyslaw Baryshnik ellen 22-16 arányú vereséget szenvedett.

Keddi párosítások:

63 kg: Bársony Bernárd – Luka Plantics (horvát) a 8 közé jutásért

66 kg: Ruszó András – Luka Prtenjaca (horvát) a 8 közé jutásért

70 kg: Tóth Ádám – Rolandas Megelinskas (litván) a 8 közé jutásért

75 kg: Kovács Zsolt – Denis Savdons (lett) a 8 közé jutásért

Forrás: MÖSZ/B.Molnár László

Junior EB-Szófia 3. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 25-06-2012
Filed Under (férfi, női) by box

2012. június 23.-án Taksonyban rendezték az V. Junghaus Gusztáv Emlékversenyt, ahol csapatunk 12 versenyzővel indult. Sajnos a nyári szezonnak köszönhetően kevés versenyző jött el -összesen 14 klub 41 versenyzője- így több versenyzőnk is ellenfél nélkül maradt. Végül 1 bemutató és 7 éles mérkőzésen léphettek ringbe a vecsési öklözők.


Az eredmények (vastagon a győztesek):

Bemutató:
Varga Krisztina Vecsés- Kovács Anett Kiskunhalas
Verseny:
Junior 66 kg Horváth Dániel Vecsés– Rácz Roland Hódmezővásárhely
Női Elit 54 kg Faragó Orsolya Vecsés- Kalderás Erika Szolnoki Damjanich
Junior 66 kg Papi Bence Vecsés– Fábián Zoltán Taksony
Junior 66 kg Benik Viktor Vecsés- Váradi Renátó Tatabánya
Ifi 81 kg Végh Benjámin Vecsés- Benkő Norbert Paks
Elit 64 kg Szabó Dániel Vecsés- Lévai Milán Kőbánya
Elit 75 kg Zsigri Viktor Vecsés- Vida János Tatabánya

A torna legeredményesebb csapataként a csapatverseny győztesének járó kupát is elhoztuk!

Gratulálunk versenyzőinknek.

V. Junghaus Gusztáv Emlékverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 25-06-2012
Filed Under (férfi) by box

Bár versenyzőnk, Váry Attila már kiesett, de 5 magyar még versenyben van a Junior EB-n.

Már a nyolcaddöntők jönnek a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Könnyű Richárd remek bemutatkozása

A junior Európa-bajnokság második versenynapján három magyar versenyzőnek volt jelenése, és közülük ketten vereséget szenvedtek, míg az egri Könnyű Richárd sikerrel abszolválta a bemutatkozását a bolgár fővárosban.

Nagy reményekkel vágott neki a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságnak a magyar válogatott egyik legtehetségesebb tagja, Könnyű Richárd. Az egriek 57 kilós reménysége azonnal komoly feladatot kapott a nyolcaddöntőbe jutásért, ugyanis a rendező ország aktuális bajnoka Alekszandar Alekszandrov ellen kellett ringbe lépnie. Könnyű végig irányította a mérkőzést, és végül 15:8 arányú pontozással jutott a legjobb tizenhat közé élete harmadik nagy világversenyén. Fontos megjegyeznünk, abszolút nem lehetett észlelni a pontozóknál, hogy a magyar fiú a hazaiak egyik legjobbja ellen bokszolt. Richárd legközelebb a németek tavalyi junior vb-negyeddöntőse, Wladyslaw Baryshnik ellen bokszol, reméljük, hasonló sikerrel.

Sajnos a másik két szorítóba lépett magyar fiú – a debreceni junior Eb-bronzérmes Komor László (+80 kg) és Grósz Zoltán (80 kg) – egyaránt vereséget szenvedett. Komort a német Domenik Thiemke verte 13-11-es pontozással, míg Grószt a harmadik menetben sérülés miatt leléptették a bolgár Blagoj Najdenov ellen.

A harmadik versenynap magyar érdekeltségű párosításai

46 kg: Horváth Patrik – Daniel Aszenov (bolgár) a 8 közé jutásért

48 kg: Karvaly Zsolt – Jason McKay (ír) a 8 közé jutásért

50 kg: Bányai Arnold – Alexandru Giurgea (román) a 8 közé jutásért

57 kg: Könnyű Richárd – Wladyslaw Baryshnik (német) a 8 közé jutásért

Forrás: MÖSZ/B.Molnár László

Junior EB-Szófia 2. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More