Posted on 30-07-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Sima pontozásos vereséget szenvedett a londoni olimpia első körében, és kiesett a hajdúsámsoniak 60 kilós reménysége

Varga Miklós nem bírt litván ellenfelével

Sajnos már a londoni olimpia második napján elbúcsúzott a további küzdelmektől a világbajnoki negyeddöntős Varga Miklós (60 kg). A hajdúsámsoni ökölvívót a litván Evaldas Petrauskas verte 20:12-es pontozással, így a 24 éves bunyós nem került be a nyolcaddöntőbe. A meccs meglehetősen egysíkú volt, és a második és harmadik menetben számolni kellett Vargára. Legközelebb július 31-én, a kedd délutáni programban szoríthatunk magyar bokszolóért, amikor Káté Gyula lép majd ringbe az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed ellen.

A szép győzelemmel bemutatkozó Harcsa Zoltán (75 kg) után kellő motiváltsággal lépett vasárnap este ringbe világbajnoki negyeddöntősünk Varga Miklós (60 kg). Noha a hajdúsámsoni bokszoló alaposan belehúzott a sorsolásnál, ugyanis az ellen a litván Evaldas Petrauskas ellen kellett bemutatkozó meccsét megvívnia, aki többek között megnyerte a tavaszi, Trabzonban rendezett kvalifikációs tornát, valamint az ifjúsági olimpiát. Sajnos a magyar bunyós nem tudta a saját bokszát nyújtani, és valamennyi menetet elveszítette az állandóan előre jövő, verekedő stílusú ellenfele ellen. A mérkőzés bírája a második és harmadik menetben számolt is Vargára, aki 20:12 arányban – 4:6, 4:6, 4:8 – kikapott Petrauskastól, így már az első fordulóban búcsúzni kényszerült.

Már csak egy magyar bemutatkozása van hátra: július 31-én, kedden 17 órától kezd Káté Gyula (64 kg), akinek ellenfele az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed lesz.

Forrás:B.Molnár László/MÖSZ
Fotó:MTI

London 2012- Varga Miklósnak nem sikerült bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

A harmadik menetben lefiniselte venezuelai ellenfelét a 19 éves magyar ökölvívó, Harcsa Zoltán és már nyolcaddöntős

Kovács László: „Zoli megérdemelten nyert!”

Győzelemmel, mégpedig sima pontozásos győzelemmel mutatkozott be a londoni olimpián a magyar ökölvívó válogatott 75 kilós reménysége, Harcsa Zoltán. A 19 éves bokszoló két szoros menetet követően a harmadikban lefiniselte a venezuelai Jose Alexander Espinosa Menát, és a 16:13-as pontozásos győzelme azt jelentette, hogy augusztus 2-án, csütörtökön a délutáni programban már a nyolc közé jutásért csap össze a namíbiai Mujandjae Kasutóval. Vasárnap, az esti programban – magyar idő szerint 21.45-kor – Varga Miklós (60 kg) lép ringbe a litván Evaldas Petrauskas ellen.

Pénteken este egy fantasztikus ünnepséggel kezdetét vette a londoni olimpia, és a kvótát szerzett három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – közül előbbi kettő részt vett a felejthetetlen megnyitón, míg Harcsa már a bemutatkozó mérkőzésére készült.

Ifjúsági olimpiai bronzérmesünk fiatal kora ellenére elviselte azt a pszichikai terhet, hogy rögtön az első napon szorítóba kellett lépnie, és szép győzelemmel kezdte meg remélhetőleg minél hosszabb menetelését. A 19 éves bunyós a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena ellen lépett szorítóba, és a megnyert első, majd elveszített második menetet követően – 8:8 volt ekkor a pontozás állása – Harcsa egyszerűen lefiniselte dél-amerikai ellenfelét, és 16:13 arányban megérdemelten nyerte meg a meccset.

„Sosem láttam bokszolni korábban az ellenfelemet, és elárulhatom, sokkal könnyebb meccsre számítottam, mint ami a végén kisült belőle. Olimpián való bemutatkozásnak azt hiszem, ez nem volt olyan rossz, igaz időnként erőlködtem, egy kicsit megzavarodva bokszoltam, főleg a második menetben, ahol jobb is volt nálam a venezuelai. A harmadik már tisztán az enyém volt, és úgy érzem, megérdemelten nyertem, mert összességében én voltam a jobb” – jelentette ki Harcsa Zoltán a meccset követően. A kispesti öklöző ezzel már bejutott a legjobb 16 közé, és a negyeddöntőért a Mujandjae Kasuto (Namíbia) ellen lép majd szorítóba, mégpedig augusztus 2-án, a csütörtöki programban.

Kovács László szövetségi kapitány szerint Harcsa teljesítménye nyitó meccsnek pont megfelelő volt, és meggyőző sikert aratott bemutatkozó találkozóján.

„Zoli már az első menetben ráérzett a kellő ritmusra, végig ő irányított, így megérdemelten vezetett a menetet követően. Sajnos utána pontatlanná vált, ráadásul mindig egy, meghatározó nagy ütésre koncentrált, és ezzel akart pontot szerezni. Szerencsére a harmadikban aztán összeszedte magát, apró ütésekből, mellélépésekből bevitt találatokból növelte fokozatosan az előnyét, és a végén megérdemelten nyert”értékelte a magyar öklöző teljesítményét a kapitány.

Kovács László megnézte a következő ellenfél, a namíbiai Mujandjae Kasuto meccsét, és úgy véli, a harmadik menetben látott Harcsa képes lehet az újabb győzelemre.

„Kasuto erős fizikumú, nagy ütő, de kissé pontatlan, ugyanakkor folyamatosan előre menő bunyós. Ha Zolika betartja majd ellene a megbeszélt taktikát, és a bemutatkozó meccsének első és harmadik menetében látott bokszát még összeszedettebben tudja végrehajtani, akkor van esélye arra, hogy élete első olimpiáján bejusson a negyeddöntőbe. Ráadásul rá mindig az a jellemző, hogy fokozatosan lendül bele, meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújt, reméljük, ezt Londonban is bizonyítja majd”fogalmazott a kapitány.

A vasárnap este, 21.45-kor lép ringbe Varga Miklós (60 kg) a trabzoni kvalifikációs torna győztesével, az ifjúsági olimpiai bajnokkal és világbajnoki ezüstérmessel, a litván Evaldas Petrauskasszal, míg július 31-én, kedden 17 órától kezd Káté Gyula (64 kg), akinek ellenfele az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed lesz.

London 2012- Harcsa Zoltán győzelemmel kezdett! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 28-07-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Kovács László szövetségi kapitány is elfogadhatónak tartja az olimpián induló Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) sorsolását

Verhető ellenfeleket kaptak az első fordulóban a magyar bokszolók

Ahogy azt nagyon szerették volna, Fortuna igencsak fogta a londoni olimpián induló három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – kezét a ma délutáni sorsoláson. Valamennyien verhető ellenfelet kaptak az első fordulóban – bár Vargának igencsak kijutott a jóból –, így akár az is előfordulhat, hogy mindhárman érintettek lesznek a nyolcaddöntőben. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Kovács László szövetségi kapitány egyetért abban, hogyha álomszerűnek nem is, de rossznak semmiféleképpen sem nevezhető a sorsolás. Július 28-án, szombaton Harcsa a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena, egy nappal később Varga a litván Evaldas Petrauskas, míg jövő héten, kedden Káté az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed ellen kezdi meg a londoni szereplését.

Immár visszavonhatatlanul eljött az idő, és a londoni olimpiára kvótát szerzett három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) –holnap megkezdi menetelését. Mindhárom bunyós simán túljutott a mérlegelésen, valamennyien bőven hozták a súlyukat. Meg is lett a jutalmuk, hiszen a sorsoláson ezúttal mindhárman Fortuna kegyeltjei voltak.

A július 28-án, szombaton, magyar idő szerint 17 órakor kezdő Harcsa Zoltán (75 kg) a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena ellen lép szorítóba. Ha a 19 éves magyar ökölvívó nyer, akkor a nyolc közé jutásért a Mujandjae Kasuto (Namíbia) és a tadzsik Sobirdzhon Nazarov meccs győztesével találkozik.

„Még sosem láttam bokszolni a venezuelait, így egyelőre nem tudom, kivel hozott össze a sorsolás. Egy biztos, a dél-amerikai kvalifikációs tornán harmadik lett, ám ez sem változtat azon, hogy mindenképpen nyerni szeretnék ellene” – jelentette ki a 19 éves magyar ökölvívó.

A vasárnap este, 21.45-kor ringbe lépő Varga Miklós (60 kg) ugyan belehúzott a trabzoni kvalifikációs torna győztesével, az ifjúsági olimpiai bajnokkal és világbajnoki ezüstérmessel, a litván Evaldas Petrauskasszal, ám ha továbbjut, akkor a nyolcaddöntőben az Abdelkader Chadi (Algéria) és a török Fatih Keles találkozó győztesével csap össze.

„Alacsony, verekedős bunyós a litván, aki ráadásul Trabzonban első lett. Ezzel együtt verhető, fekszik nekem a stílusa. Amióta tudom, hogy vele bokszolok, már két meccsét meg is néztem videón. Egy biztos, nem félek tőle” – közölte a hajdúsámsoni bunyós.

Az augusztus 31-én, kedden 17 órától kezdő Káté Gyula (64 kg) ellenfele az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed lesz, és továbbjutása esetén az általa a moszkvai Európa-bajnokságon legyőzött, az olimpián a 3. kiemelt olasz Vincenzo Mangiacapre ellen bokszolhat.

„Az afrikai kvalifikációs tornán szerzett bronzérmével jutott ki Londonba első ellenfelem. Az eredménysora alapján nem lehet rossz bunyós, a keddi meccsünkig néhány korábbi meccsét mindenképpen megnézünk videón, ám azt mondom, ha érmet akarok nyerni, akkor ezt az akadályt mindenképpen vennem kell” – árulta el a többszörös világ-, és Európa-bajnoki érmesünk, aki úgy érzi, egyelőre Fortuna kegyeltje, ugyanis a sérülései is teljesen rendbe jöttek, és a sorsolásra sem lehet egy rossz szava sem.

„Nem álomszerű, de egyáltalán nem nehéz sorsolást kaptak mindhárman, így akár valamennyien bejuthatnak a második fordulóba. Erős, jó fizikumú mindegyik ellenfél, de a mieink képesek lehetnek megoldani a feladatot” – fogalmazott percekkel a sorsolást követően Kovács László szövetségi kapitány, aki hozzátette, most tényleg nem panaszkodhatunk a sorsolásra.

Ugyanez a véleménye az egyelőre még itthon tartózkodó Csötönyi Sándornak is, aki az első körös ellenfelek ismeretében optimistán beszélt a három magyar ökölvívó továbbjutási esélyeiről.

„A sorsolás abszolút olyan ellenfeleket vetett a fiúk útjába, hogy ezt az itthon látott formájuk alapján meg kell oldaniuk. Bevallom, az ellenfelek ismeretében optimista vagyok a továbblépéseket illetően. Én sosem foglalkozom a továbbiakkal, arra ráérünk akkor, ha kiderül, a három bokszolónkból hányan érdekeltek a második fordulóban” – árulta el a MÖSZ elnöke.

Forrás: B.Molnár László/MÖSZ

London 2012- A sorsolás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 26-07-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Holnap megkezdődik a XXX. Nyári Olimpiai Játékok, ahol a 158 magyar sportoló között 3 ökölvívó is található. Az ő szereplésüket folyamatosan figyelemmel kísérjük az oldalunkon.

Kovács László szövetségi kapitány és a klubedzők véleménye szerint az olimpián induló Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) trióban benne van az éremszerzés lehetősége

Kovács Kokó István: „Végre a ringben is megtörhet a magyar átok”

Elutazott a londoni olimpiára kvótát szerző három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – a nyári játékok helyszínére. Mindhárman kőkeményen végigcsinálták a felkészülést, egészségügyileg, morálisan abszolút rendben vannak, alig várják már, hogy ringbe léphessenek. A felkészülésüket irányító edzők – Kovács László szövetségi kapitány, Szántó Imre és Máté Attila klubedzők – szerint mind a három bokszoló munkájával, hozzáállásával maximálisan elégedettek, és úgy vélik, ha a sorsolásnál melléjük áll a szerencse, akkor valamennyien éremközelbe érhetnek. Korábbi amatőr olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, profi világbajnok Kovács Kokó István is alkalmasnak tartja a háromfős csapatot arra, hogy megtörje a magyar ökölvívást 2000 óta sújtó átkot, és végre legalább egy dobogós helyezéssel örvendeztesse meg az amatőr boksz szerelmeseit.

Immár visszavonhatatlanul eljött az idő, és a londoni olimpiára kvótát szerzett három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) –felkészülése befejeződött, és elutaztak Londonba. Mindhárom bunyós a tavalyi, Bakuban megrendezett világbajnokságon kvalifikálta magát a nyári játékokra, és a felkészülésüket irányító Kovács László szerint a kis csapatukban egy nagyon jó szereplés esélye is benne van.

„Mindhárman maximális erőbedobással elvégezték az előírt munkát, sőt, már a finomhangoláson is túl vagyunk. Magabiztosan várják, hogy bebizonyíthassák, érdemesek a szurkolók szeretetére. Reálisan nézve egy szerencsés sorsolás esetén mindhárman éremközelbe kerülhetnek. Ha képesek lesznek felborítani pozitív értelemben a papírformát, akkor teljesülhet a titkos álmunk, egy érem megszerzése” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki elmondta, biztonságban megérkeztek az Olimpiai Faluba, sőt, az utazási és az akkreditációs fáradalmakat kiheverve délelőtt egy átmozgató edzésen is átestek már Kátéék. Rengeteg régi ismerőssel találkoztak, majd részt vettek a magyar csapat zászló felvonásán, majd hatkor újra edzett a társaság.

A kispesti Káté Gyula és Harcsa Zoltán klubedzője, Szántó Imre ritkán szokta dicsérni tanítványait, ám ezúttal elismerte, mindkét bokszolója tisztességesen végigdolgozta az elmúlt időszakot, és harcra kész állapotban érkeztek meg.

„Tökéletes körülmények között dolgozhattunk, és kijelenthetem, a felkészülésük jó alap lesz a megfelelő szerepléshez. A bokszolók fizikai és mentális mutatói bizakodásra adnak okot, de sorsdöntő lesz, vajon milyen ellenfeleket sorsolnak ki a számukra. Elárulom, elégedett akkor leszek, ha képesek lesznek meglepetést is okozni” – árulta el a legendás tréner.

A hajdúsámsoni Varga Miklós klubedzője, Máté Attila szerint a 60 kiló az egyik legkeményebb súlycsoport, ám ha tanítványa azt nyújtja, amire képes, akkor bármeddig eljuthat. Hozzátette, most derül majd ki igazán, hogy a WSB-ben eltöltött időszak előnyös volt-e Varga teljesítményére.

„Reális elvárás Mikivel szemben, hogy minimum pontszerző helyen végezzen. Neki különösen fontos lenne, ha Fortuna a kegyeibe fogadná a sorsolásnál, ugyanis ő olyan bunyós, aki folyamatosan lendül bele, egyre jobb lesz meccsről meccsre. A WSB-ben mindenképpen előnyére vált, hogy megfelelő minőségű kesztyűpartnerekkel tudott edzeni, ám hogy valóban segített a félprofi világ neki, az majd a ringben dől el, mindenestre taktikailag kell majd átállnia az öt menetről háromra. Egy biztos, állóképességi problémái biztos, hogy nem lesznek Mikinek” – közölte Máté Attila.

Korábbi amatőr olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, profi világbajnok Kovács Kokó István is alkalmasnak tartja a háromfős csapatot arra, hogy megtörje a magyar ökölvívást 2000 óta sújtó átkot, és végre legalább egy dobogós helyezéssel örvendeztesse meg az amatőr boksz szerelmeseit. Ugyanakkor azt sem hallgatta el, hogy vannak gondok a rendezés körül.

„Nagy szerelmem az amatőr ökölvívás, de most egyre jobban elkezdtem félteni. Finoman fogalmazva sincsenek a feladatuk magaslatán a tornáért felelős vezetők, ugyanis például nem teremtettek egyenlő feltételeket a bokszolóknak, hisz lesznek erőnyerők, akiknek kevesebb meccs is elég lesz az esetleges érem-, vagy pontszerzéshez. De itt van a kiemelés! Az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttek, hogy lesz kiemelés, a férfiaknál súlycsoportonként négy, ám ha van WSB-ben szereplő köztük, akkor ez a szám hatra emelkedik ” – jelentette ki Kokó. – „A csapatra rátérve, ez a kis gárda alkalmas arra, hogy végre megtörje a ringben is a magyarokat sújtó átkot, és Erdei Zsolt Sydney-ben szerzett bronzérme után újra dobogós hellyel örvendeztesse meg a szurkolókat. Mindhármójuknak megvannak az erősségeik és gyengéik is, és egy kedvező sorsolással valamennyien elérhetnek a végküzdelmekig.”

A sokat emlegetett sorsolást július 27-én, a megnyitó napján rendezik, majd másnap azonnal elkezdődnek a küzdelmek. A magyar csapatból először, július 28-án, szombaton, Harcsa Zoltán (75 kg) lép ringbe, míg Varga Miklós (60 kg) július 29-én, vasárnap, a harmadik olimpiáján induló Káté Gyula (64 kg) pedig július 31-én, kedden kezdi meg a remélhetőleg hosszan tartó menetelését.

London 2012 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 13-07-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Sokat edzettünk és versenyeztünk ebben az évben. Elfáradtunk, így most elmegyünk nyaralni.

Ezért júliusban a Boxcentrum zárva van, de augusztusban újra beindul az élet, mert jönnek a Magyar Bajnokságok!

A lányok első edzése: Augusztus 3. Péntek 18:00

A fiúk első edzése: Augusztus 13. Hétfő 18:00

Szép nyarat mindenkinek!

Vezetőség

Nyári szünet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More