Posted on 31-08-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

A profi világbajnok Szebelédi Renáta újabb VB övért lép ringbe!

Szeptember 22.-én kerül megrendezésre a Szebelédi Renáta – Simona Galassi WBC világbajnoki címmérkőzés Olaszországban.

Renáta jelenleg a WBF világbajnoki öv tulajdonosa, ehhez szeretné begyűjteni a WBC világbajnoki övét is. A két ökölvívó idén áprilisban már összecsapott az IBF nagylégsúyú világbajnoki övéért, akkor egy szoros mérkőzésen (96-94) az olasz lányt látták jobbnak a bírák. A mostani összecsapást egy súlycsoporttal lejjebb- légsúlyban- rendezik, ezért mindkét versenyzőnek sokat kellett fogyasztania.

Hogy az olasz lányt mennyire viseli meg a súlyleadás, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy Szebelédi kirobbanó formában van, erről meg is győződhettünk csütörtökön, hiszen –pályafutása során nem először- a vecsési lányokat választotta kesztyűpartnernek, és remek 13 menetet kesztyűzött versenyzőinkkel. Fadgyas Vivien 5, Váry Lili 4, Horváth Ramóna pedig 2 menetet bokszolt Renátával, de a sérüléséből lassan felépülő Vennes Dzsenifer, és a még junior Varga Krisztina szintén a ringben töltött 1-1 menetet.

A Feja Boksz Team és a Vecsés SE ökölvívói között nagyon jó kapcsolat alakult ki, hiszen több közös edzés mellett augusztusban az edzőtáborukba is meghívást kaptunk, májusban pedig a „Profi Boksz Csillagai” elnevezésű profi gálán Váry Lili is ringbe léphetett egy nem hivatalos mérkőzésen. Ezen a gálán védte meg Szebelédi Renáta a WBF világbajnoki övét, Baran Attila pedig Magyar Bajnoki övet szerzett.

Reméljük hathatós segítséget tudtunk adni Renátának, és szurkolunk neki az olasz lány elleni visszavágón.

Szebelédi Renáta újabb VB címre hajt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   


Mit csinál manapság az ember fia(lánya)? Robotol egész nap, majd este úgy fekszik le, hogy álmában is jár az agya, és reggel fáradtabb mint amikor lefeküdt.Az egész napi idegi fáradtság után jól esik fizikailag is elfáradni, így igazán mélyen tudunk aludni, és másnap újult erővel vághattunk neki az élet új kihívásainak!

Ezért szeptember 3.-tól hobbi edzéseket indítunk felnőtteknek heti 3 alkalommal.  Az edzéseken mindenkit várunk nemre és korra való tekintet nélkül. Az ökölvívás ismerete nem alapkövetelmény!

– Ha soha nem volt még kesztyű a kezén, de már régen ki akarta próbálni ezt a sportágat.
– Ha fogyni szeretne végre tartósan!
– Ha a zsákot püfölné! (Úgyis, hogy valakit a helyére képzel!)

Akkor Önt várjuk szeptember 3.-tól este 20.00 órától a stresszoldó edzéseinken.

Edzések időpontja:
Hétfő-Szerda-Péntek: 20.00-22.00 óra
Edzések helye: Bokszcentrum Vecsés, Kálmán utca 18.
Edzést vezeti: Kangli Lajos

Jöjjön el és próbálja ki, az első edzés ingyenes!

Stresszoldó edzések a Vecsési Bokszcentrumban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 26-08-2012
Filed Under (férfi, női) by box

Bizalom Kupa, Cegléd 2012.08.25.


A szokásos meleg fogadta a versenyre érkező csapatokat, szám szerint 21 egyesület 93 versenyzőjét. A ceglédi helyszín minden évben olyan mint egy szauna, nem volt ez idei évben sem másképp. Szerencsére nem szegte kedvét a fiataloknak a trópusi időjárás, így 15 nem hivatalos és 38 hivatalos mérkőzést láthatott a melegben kitartó közönség.

A vecsési csapat ismét szép létszámmal, 16 versenyzővel nevezett a fordulóra. A sorsolás után 4 versenyzőnek nem jutott ellenfél. 4 ökölvívónk nem hivatalos, 8 bokszolónk pedig hivatalos mérkőzésen léphetett a ringbe.

Hivatalos mérkőzések eredményei (vastagon a győztesek neve):

Nők:
Elit 48 kg Váry Lili– Hachbold Judit Tiszakécske  feladás 2. menetben
Ifi 51 kg Varga Krisztina- Gál Mónika Szeged BC 5:0
Elit 60 kg Horváth Ramóna- Németh Annamária Tápiómente 2:3

Fiúk:
Serdülő 41,5 kg Sörös Bence- Gál Konrád Szeged BC 2. menetben feladás
Serdülő 46 kg Lőczi Gergő– Csapó Elek Surman BC 5:0
Serdülő 48 kg Fitos Kornél– László Szilárd Kecskemét 4:1
Junior 54 kg Váry Attila– László Andor Kecskemét 3:2
Junior 66 kg Papi Bence- Fekete Zsolt UTE 2:3

A mérleg 5 győzelem mellett 3 vereség. Sajnos kétszer is 3:2-re maradtunk benn vesztes meccsben, ez bosszantó, mivel egy kicsit több akarással mifelénk is billenhetett volna a mérleg nyelve.

A bemutató mérkőzéseken mind a négy versenyzőnk derekasan helytállt, ezért dicséret illeti őket. A párosítások:

Varga Viktor– Antoni Antal Surman BC
Matasdi Fanni- Gazdag Laura Törökszentmiklós
Johan Attila- Kóczián Dávid UTE
Végh Kristóf- Balogh Márió Cegléd VSE

Nem jutott ellenfél 4 versenyzőnknek: Nádasdi Judit, Hegedűs Diána, Szűcs Szabina és Szabó Dániel.

A következő-befejező- forduló szeptember 15.-én az UTE termében lesz.

Bizalom Kupa, Ceglédi forduló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 15-08-2012
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

IV. Fitt-Box Ostromnapi Nemzetközi Ökölvívó Gála, Kőszeg

2012. augusztus 10-11.-én rendezte a Fitt-Box Kőszeg a IV. Fitt-Box Ostromnapi Nemzetközi Ökölvívó Gálát, ahol 5 ország több mint 100 versenyzője vett részt. A magyar klubcsapatok mellett ringbe léptek még szerb, szlovák, osztrák és svájci versenyzők is.

A rendezvény Kőszeg történelmi belvárosában került megrendezésre, azt hiszem itthon nem nagyon vettünk részt még ilyen szép környezetben megrendezett ökölvívó rendezvényen. A szervezés nem kis feladat volt ekkora létszámnál, amiért mindenképpen dicséretet érdemelnek a rendezők: Finesz Ernő, Varsányi Áron és a többi segítő, akik a mérkőzések lebonyolítása mellett még egyéb programokat is biztosítottak a közönségnek, így tűzzsonglőrös lányok mellett meghallgathattuk Fanaticman-től a kőszegi bokszolók rap indulóját, illetve Szili Istvántól a legutóbbi Klicskó gála élménybeszámolóját is.

A versenyen 3 országból összesen 20 lány indult. Vecsésről eredetileg 4 lány utazott volna, azonban sorozatos megbetegedések eredményeképpen az utazás napjára 1 versenyzőre apadt a létszám. A kezdő Szűcs Szabina- aki júniusban még az NB II-ben kosárlabdázott- az első megmérettetésén vett részt Kőszegen.

2012. augusztus 10.

Elit 57 kg
Szűcs Szabina (Vecsés)-Vivien Obenauf (Svájc)

Szabina első ellenfele a Svájcban élő brazil Vivien Obenauf volt. Versenyzőnkön látszott még a rutintalanság, ezt az első két menetben szépen ki is használta a svájci lány. A harmadik menettől kezdett el bokszolni igazából Szabina, itt már több szép találata is volt. Bár a végén az ellenfél orra is vérzett, a meccs összképe alapján egyértelműen győzött Obenauf. A svájci versenyző másnap a rutinos Csombor Vivien ellen lépett ringbe, akit ugyancsak legyőzött.

2012. augusztus 11.

Elit 57 kg
Szűcs Szabina (Vecsés)-Orsós Anita (Skorpió BC) bemutató

A második napra Szabina ellenfele nem vállalt éles mérkőzést, így nem hivatalos meccsen csapott össze a két versenyző. Szabina ezen a mérkőzésen már a tőle elvárt teljesítményt hozta, így a végén pozitív tapasztalatokat szerezve utazhatott haza élete első versenyéről.

IV. Fitt-Box Ostromnapi Ökölvívó Gála bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

Nagy küzdelemben veszített, és sírva hagyta el a ringet a 19 éves magyar ökölvívó, aki az 5. helyen végzett élete első olimpiáján

Harcsa Zoltán: „Rióban talán az érem is meglesz!”

A negyeddöntőben már nem tudta folytatni a menetelését a londoni olimpián a magyar ökölvívó válogatott 75 kilós reménysége, Harcsa Zoltán. A 19 éves bokszoló kőkemény csatában, 14:10-es pontozásos vereséget szenvedett a 4. kiemelt brazil Falcao Florentino ellen. Harcsa elsírta magát a mérkőzést követően, pedig szégyenkezésre semmi oka: pontszerzőként, az 5. helyen zárt Londonban. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó szakszövetség elnöke szerint örömteli a jövőre nézve a fiatal bokszoló elért eredménye.

Élete első felnőtt olimpiáján szereplő Harcsa Zoltán (75 kg) az első két meccsén – a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena és a namíbiai Mujandjae Kasuto ellen – bebizonyította, igencsak jó formában érkezett meg Londonba. Két sima pontozásos győzelmét követően már a legjobb négy közé jutásért léphetett szorítóba a torna 4. kiemeltje, a vb-bronzérmes brazil Falcao Florentino ellen. Harcsa bátran kezdett, de a dél-amerikai bokszoló meglepte őt, többet és pontosabban talált, ezzel négypontos előnyt szerzett az első menet végére. A második etapra már más taktikával jött vissza a sarokból a 19 éves magyar a találkozó végéig teljesen egyenlő ellenfele volt Florentinonak. A pontozók is így látták, ám végül a brazil 14-10 arányú – 6:2, 5:4, 3:4 – pontozásos győzelmet aratott Harcsa felett, aki a vereségét követően elsírta magát. Pedig igazán nem volt oka a szégyenkezésre: élete első felnőtt olimpiáján a háromfős magyar csapatból egyedüliként 5. helyen végzett, azaz pontszerzőként zárt.

“Nagyon szerettem volna érmet nyerni, de egyszerűen nem jött össze semmi a ringben. Ráadásul az edzőim elképzeléseit sem tudtam valóra váltani. Nem éreztem az ütőtávot, képtelen voltam közel férkőzni a brazilhoz. A végére már belemelegedtem, így legalább a harmadik menetet megnyertem, de ezzel nem megyek már semmire. El kell ismernem, a világbajnoki bronzérmes ellenfelem most jobb volt nálam. Talán majd pár nap múlva vigaszt nyújt, hogy pontszerzőként az ötödik helyen zártam, a legjobb magyarként. Talán Rióban az érem is összejön” – jelentette ki Harcsa Zoltán.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke úgy vélte, ha Harcsa tapasztaltabb bokszoló lenne, akkor le tudta volna győzni brazil ellenfelét.

„Az első menetben meglepte Zolit a dél-amerikai, ráadásul nem is feküdt neki a balkezes ellenfél. Ha tapasztaltabb bunyós lenne, megverhette volna. Ám 19 évesen az ötödik helyen végzett, ezzel négy olimpiai pontot szerzett a magyar amatőr ökölvívásnak, ami örömteli eredmény. Hogy ez sok, vagy netán kevés, most még ne beszéljünk róla, az elemzéseknek is eljön rövidesen az ideje. Egy viszont biztos, nem vagyok elégedett, hisz bíztam egy érem megszerzésében, és nagyon közel voltunk hozzá. Három meccset nyertek a fiúk, és az már egyértelműen kiderült, hogy az első pillantásra könnyűnek tűnő sorsolásunk még sem volt olyan könnyű” – jelentette ki Csötönyi Sándor.

Harcsa Zoltán 5. helye mellett olimpiai részvételt kivívó Káté Gyula (64 kg) a nyolcaddöntőben, míg Varga Miklós (60 kg) az első fordulóban szenvedett vereséget.

London 2012- Harcsa Zoltán az 5. helyen zárta az olimpiát! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More