Posted on 28-10-2012
Filed Under (férfi) by box
Papi Bence Magyar Bajnok

Három versenyzővel indultunk az Egerben október 18-21 között megrendezésre kerülő Junior Magyar Bajnokságon.

54 kg : Váry Attila

66 kg : Papi Bence

70 kg : Horváth Dániel

Ezen a versenyen is – hasonlóan a serdülőkhöz – rekord nevezés és induló volt ( 50 egyesület több mint 150 versenyzője vett részt ).

Versenyzőinket az eddig elért eredményeik alapján kiemelték a sorsolásnál, ami annyit jelent, hogy a másik válogatott kerettaggal csak az elődöntőben vagy a döntőben találkozhattak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a döntőig a versenyzőink könnyen eljutnak, ezért egy mérkőzést sem vehettünk ‘félvállról’.

Első nap a nyolc közé jutásért léptek ringbe versenyzőink!

Váry Attila egy rutinos nagykanizsai versenyzővel küzdött ( tavaly magyar bajnok volt ).  Attila kihasználta a tudásbeli- és erőfölényét: menetről menetre fokozva a tempót és előnyét, magabiztos győzelmet aratott Gazda Péter,  a Kanizsa Box Klub versenyzője ellen.

Papi Bence a bajai Hojcska Richárddal kezdett. Bence magabiztosan küzdött, meggyőző fölénnyel verte a Felsővárosi Ökölvivó SE versenyzőjét, aki pedig több rangos versenyen is dobogós volt korábban.

Horváth Dániel következett,  akinek az előzetes latolgatások alapján versenyzőink közül ezen a napon a legnehezebb dolga volt.  Dani rácáfolt erre, mert nagyon magabiztosan, hatalmas tempót diktálva legyőzte a Honvéd Sashegy egyik legtehetségesebb versenyzőjét, Fehér Gyulát.

Másnap a négy közé kerülés volt a cél, ezen a napon Bencének ígérkezett nehéz mérkőzés.

Tőlünk először Váry Attila lépett a kötelek közé az MTK versenyzője, Baranyi Gergely ellen. Attila sajnos olyan napot fogott ki, hogy semmi sem sikerült neki: a mérkőzésen megpróbálta távol tartani ellenfelét, és miután ez nem sikerült, kicsit “széthullott”, és nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, így sajnos kikapott az MTK-s fiútól.

Váry Attila a nyolcadik helyen zárta a magyar bajnokságot.

Papi Bence mérkőzésétől tartottunk, mert a Budapest Bajnokságon legyőzte UTE-s ellenfelét, viszont szeptemberben kikapott ettől a  nagyon harcos versenyzőtől. Bence nagyon magabiztos volt a mérkőzés előtt, tele önbizalommal lépett ringbe és nagyon taktikusan és energikusan boxolva a nap talán legjobb mérkőzésén legyőzte az UTE versenyzőjét, Fekete Zsoltot. Így Ö már bejutott a legjobb négy közé.

Horváth Dani egy  debreceni versenyzővel boxolt az elődöntőbe jutásért.  Dani elég keményen megütögette ellenfelét,  és miután a vezetőbíró rászámolt a DVSC-s Kékesi Bélára,  az edzője feladta a mérkőzést az első menetben, így Dani is a négy közé jutott.

Ekkor már éreztük,hogy van valami a levegőben, mert versenyzőink mérkőzésről-mérkőzésre jobban és magabiztosabban boxoltak!

A szombati elődöntőben először a 66 kg-os versenyzőnk, Papi Bence lépett a kötelek közé. Ellenfele a budapesti Szent Pál Akadémia versenyzője, Sebők János volt. Bence nagyon magabiztosan az első menetben döntő fölénnyel győzött, miután a vezetőbíró kétszer is számolt ellenfelére! Bence ezzel a győzelmével bekerült a Magyar Bajnokság döntőjébe!

Horváth Daninak érdekes volt az elődöntője, mert ellenfelének az edzője úgy ítélte meg, hogy versenyzője nincs olyan állapotban, hogy mérkőzzön Dani ellen, így Dani mérkőzés nélkül nyert a gyöngyösi Nehézatlétika SE versenyzője, Tóth Imre ellen.

A másnapi döntőkben így két versenyző képviselhette egyesületünket!

Nagy izgalommal vártuk a vasárnapi döntőket, mivel versenyzőink felkészülése jól sikerült, amit a Magyar Bajnokságon mutatott formájuk is bizonyított, és tudtuk, hogy a  vecsési fiúknak komoly esélye van megnyerni a versenyt. Ám a Magyar Bajnoki Döntő egészen ‘más világ’!

Először a 66 kg-os Papi Bence lépett a kötelek közé, az MTK-s Jónás Béla ellen, aki ezen a versenyen- többek között –  legyőzte a másik kiemelt versenyzőt. Bence a mérkőzésen az eddigi meccseihez hasonlóan nagyon magabiztos és határozott volt, koncentráltan, az edzői utasításokat betartva, nagy iramot diktálva, menetről-menetre növelve előnyét Magyar Bajnok lett!

Következett a 70 kg-os döntő. Horváth Dani ellenfele a súlycsoport válogatottja – az EB-t is megjárt, debreceni – Tóth Ádám volt. Dani ‘nagyon odatette magát’ a mérkőzésen,  a nagy csatában a végére egy kicsit elfáradt, amit ellenfele kihasznált, így Dani 4-1 arányú  (az öt bíróból egy Danit látta  jobbnak a mérkőzésen) bírói döntéssel kikapott a DVSC-s ellenfelétől. Dani ezüstérmes lett a Magyar Bajnokságon!

A versenyzőket a Magyar Bajnokságra felkészítették: Varga Viktor és Mikus Ferenc.

Horváth Dániel, Papi Bence, Váry Attila

Gratulálunk versenyzőinknek!

Vezetőség

Papi Bence Magyar Bajnok! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 10-10-2012
Filed Under (férfi) by box

Kercseligeten bunyóztunk!

2012.10.06-án a Vecsés Box Club faddi öklözői egy felkészítő ökölpartin vettek rész a Somogy megyei Kercseligeten, kaposvári, dombóvári, jutai és nagyberki fiatal tehetségek társaságában. A helybeli elöljárók kedves fogadtatása után egyetértésben kialakultak a körülbelül azonos értékrendet képviselő párok. Csapatunk elsősorban az új hullámos bunyósokat és a gyerekeket állította a kötelek közzé.
Gyerek:

32 kg Neubauer Gábor
42 kg Csicsó Máté
Serdülők:

40kg Fekete Ádám
43kg Haraszti Adrián
44,5 kg Mátyás Krisztián
48 kg Orsós Szabolcs
52 kg Budai Erik
Ők vívtak színvonalas mérkőzéseket ahol erősen kiütközött a tudás és erőkülönbség részünkről. Jó kedvvel zártuk a napot, köszöntük a meghívást a szervezőknek.

Találkozunk 26-án Pécsen a Horváth Géza emlékversenyen.

Török István edző

Kercseligeten bunyóztunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 02-10-2012
Filed Under (férfi) by box
Érmes versenyzőink és edzőik

A 2012 évi Serdülő Magyar Bajnokságon 49 egyesület 143 versenyzője vett részt.

Eredményeink:

Első nap a 8 közé kerülés volt a cél, ami sajnos nem sikerült a 40 kg-os Fekete Ádámnak és a 41,5 kg-os Haraszti Adriánnak. Ádám a későbbi bajnok Vigh Rolandtól, Adrián a súlycsoport harmadik helyezettjétől – Komáromi Viktor szolnoki versenyzőtől – szenvedett vereséget. A többiek sikerrel vették ezt az akadályt.

A pénteki versenynapon az éremért zajlottak a küzdelmek:

41,5 kg-ban Csicsó Jenő nem bírt a hajdúszoboszlói Ramocsa Gáborral, így végül VI. helyen zárta a bajnokságot.

44,5 kg-ban Mátyás Krisztián is kikapott a kiskunfélegyházi Ajtai Szilvesztertől, így V. helyen végzett.

48 kg-ban két versenyzőt is indítottunk: Fitos Kornélt és Lőczi Gergőt. Először Kornél lépett a ringbe és nagy csatát vívott a salgótarjáni Szó Ákossal. Sajnos Kornél sokat erőlködött, nagyon akart bizonyítani és talán ezért nem tudott felszabadultan, tudásának megfelelően boxolni, így kikapott és V. helyen végzett. Ellenfele második helyezést ért el a Magyar Bajnokságon.

Gergőnek is nehéz dolga volt a jól képzett és nagyon ügyes egri Nagy Ferenc ellen, de nagyon koncentráltan, okosan, az edzői utasításokat betartva legyőzte ellenfelét, így Ő már nyugodtan várta a szombati elődöntőt.

A 65 kg-os Varga Dávid óriási csatában győzött a tápiómentei Lázár Ádám ellen. Dávid nagyon akarta ezt a győzelmet és meg is tett mindent annak érdekében , hogy érmes legyen a Magyar Bajnokságon.

A szombati elődöntőkbe két vecsési versenyző jutott be!

Először a 48  kg-os Lőczi Gergő lépett ringbe. Az előző napi teljesítmény alapján bíztunk Gergő győzelmében, de ezen a napon Gergő nem tudott olyan koncentráltan odafigyelve boxolni, mint pénteken. Ennek ellenére nagyon jó állóképessége és győzni akarása átsegítette a mérkőzésen:  egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést a székesfehérvári Varkocs SE versenyzője, Lakatos Rajmund ellen, így Ő már a döntőbe jutott!

65 -kg ban Varga Dávid az első két menetben jól boxolt a nagyrédei Tóth Márk ellen, de sajnos a második menet végén megsérült és a harmadik menetben az ellenfele lehajrázta. Dávid 4-1 arányú bírói döntéssel kapott ki. Ellenfele a vasárnapi döntőben is győzött, így Ő Magyar Bajnok, Dávid  Bronz érmes lett!

Nagy izgalommal vártuk a vasárnapi 48 kg-os döntőt, mert Gergő ellenfele az a salgótarjáni fiú volt, aki az éremért folytatott csatában legyőzte Kornélt. Már a bemelegítésnél is érezhető volt, hogy Gergő a döntő napjára teljesen megnyugodott, koncentrált és magabiztos volt. A mérkőzésen jó ökölvívással, meggyőző tudásbeli  fölénnyel, egyhangú pontozásos győzelmet aratott Szó Ákos salgótarjáni versenyző ellen, így 2012-ben  Lőczi Gergő Serdülő Magyar Bajnok lett! Ez mellé a szép eredmény mellé Gergő kiérdemelte a “Legjobb hazai versenyző”-nek járó különdíjat.

A Magyar Bajnokságra a versenyzőket felkészítették: Varga Viktor és Mikus Ferenc edzők

Gratulálunk az elért eredményhez!

Vezetőség

SERDÜLŐ MAGYARBAJNOKSÁG 2012 VECSÉS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More