Posted on 28-04-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Pofon Party Baja
2013. április 27.


33 mérkőzést rendeztek a Bajai Pofon Partin, ebből a megjelent 17 lány összesen 28 menetet töltött a ringben. A rendező Gálos család még egy kis ajándékkal is kedveskedett a bajai csapat szponzorának, a MOGYI Kft.-nek köszönhetően. A 3 fős zsűri elnöke Bogyó Elemér volt, akinek köszönhetően alig maradtak gyerekek meccs nélkül. A lányoknál is a már szokásos 3 fős körforgóban bokszolt több versenyző is.

A női mezőny igen széles volt, hiszen a serdülő kezdőktől a felnőtt világbajnokig jöttek ökölvívók a küzdelemre. Ott volt pédául Kovács Mária, eddigi legeredményesebb amatőr ökölvívónk, akinek a tetemes éremgyüjteményében 2 világbajnoki arany is található. Ringbe lépett Zatykó Zita profi világbajnok öklöző, de a fiatalok között ott volt Váry Lili Ifi Vb és EB bronzérmes, vagy a helyi kedvenc, az ifi EB bronzérmes Szatmári Petra is.

A Pofon Partyn részt vett faddi tagozatunk is 7 versenyzővel.

A vecsési lányok az alábbi párosításban léptek ringbe:

40 kg Varga Kíra Vecsés- Szabó Daniella Baja- Szabó Izabella Vecsés-Fadd

Kira az egy évvel fiatalabb bajai versenyzővel bokszolt 2 menetet, majd a következő két menetben a szintén vecsési Szabó Izabella következett. Kira szépen bokszolt, betartotta az edzői utasításokat.

E 51 kg Váry “Baba” Lili Vecsés- Hachbold Judit Tiszakécske- Gál Mónika Szeged BC

Baba szép nyugodtan, rutinosan játszotta végig a 4 menetet. Szemmel láthatóan élvezte a bunyót. Az első két menetben Hachbold Judit, a második két menetben Gál Mónika volt az ellenfele.

A bajai pofonparti jó felvezető volt a zsúfolt májusi programhoz, amiről rövidesen bővebben is írunk.

Bajai Pofon Party bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 25-04-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Harcsa: ”Életemben először álltam rá valakire…”

Harcsa Zoltán kapta a legjobb versenyzőnek kijáró különdíjat a Belgrad Winner tornán. Harcsával-aki több ízben megfordult edzőmérkőzésen a vecsési bokszteremben is- Ch. Gáll András készített riportot.

Varga Miklós és Harcsa Zoltán diadalmaskodott a Belgrade Winner – Belgrádi Bajnok elnevezésű nemzetközi tornán, Szőrös Márk ezüst-, Kalucza Norbert bronzérmet szerzett. A május 30-án kezdődő minszki elit Európa-bajnokság főpróbáján kitettek magukért legjobbjaink, akik közül Harcsa Zoltán – a torna legjobbjának megválasztott ifjúsági olimpiai bronzérmes – nyilatkozott honlapunknak.

– Fura módon a negyeddöntőben a skót Aston Brown elleni meccsed volt a legszorosabb, már amennyire egy 15:8-as mérkőzés szorosnak tekinthető…

– Könnyebb meccsre számítottam, az is a teljes igazsághoz tartozik, hogy kicsit elbíztam magam. Szerencsére a harmadik menetre Öcsi bácsi nagyszerű tanácsokat adott, azt mondta, felütésekkel próbálkozzam, és mindegyik felütésem be is jött, úgy járt a skót feje, mintha rugóra szerelték volna – mondta az Unió Kispest olimpiai ötödik helyezett kiválósága.

Négy érem, egy oklevél és egy serleg a torna legjobbjának – megérte elmenni Belgrádba

– Az elődöntőben a bolgár Adelin Zahariev következett. A 21:6 sima meccset sejtet.

– Az is volt. Zahariev pénteken nagy adok-kapok mérkőzést vívott a kanadai Brody Blairrel, én inkább kívülről irányítottam, sikerrel.

– A döntő nem ment végig a kazah Zsanibek Alimhanulij ellen, a második menetben feladta a küzdelmet a riválisod edzője. Mi történt?

– Az, hogy életemben először ráálltam egy ellenfelemre. Ütöttem tokától bokáig, nem taktikáztam. Az első menet után csak 3-2-re vezettem, erre úgy kezdtem a második etapot, hogy beszorítottam a sarokba, és ütöttem, ütöttem. Ekkor az edző bedobta a törülközőt, szerintem ebben az is benne volt, hogy a kazahnak elment a keze, azaz megsérült.

Harcsa Zoltán a torna legjobbjának járó serleggel

– Már a Bocskai István Emlékversenyen is feltűnt, mennyit erősödtél, már bátran leállsz, úgymond verekedni, bárkivel.

– Én is így érzem, többé nem lesz olyan, mint ami a pályafutásom korábbi szakaszában volt, hogy a mesterem, Szántó Imre “kivett” egy-egy túl nehéznek ígérkező meccsből. rengeteget erősítünk, úszom, futok, szerintem ránézésre is vállasabb lettem.

– Ez olyannyira igaz, hogy amikor megpillantottam egy belgrádi fotódat, szinte meg sem ismertelek. Egy herkulest láttam…

– Túlzásokba ne essünk, de az tény, hogy beleerősödtem a 75 kilós súlycsoportba. Nekem ez az ideális kategóriám, innen nem tervezem a feljebb lépést, jelenleg 77 kilóról kell fogyasztanom, egy reggelit kihagyok, és máris benne vagyok a súlyban.

– Hogy néz ki a felkészülésed?

– Öcsi bácsival napi kettőt edzünk, úszás, futás, kondizás is szerepel a műsoron, Tatán, a válogatott keretben napi három tréning a penzum.

– A londoni olimpia óta nem kaptál ki, ugye?

– Valóban nem, tizenöt mérkőzés óta veretlen vagyok. Jó kezekben vagyok, Öcsi bácsinál jobb edzőt el sem tudok képzelni magamnak. Benne vakon megbízom.

– Mit reméljünk tőled Minszkben, az Európa-bajnokságon,

– Nagyon ki akarok tenni magamért. De semmit sem szeretnék elkiabálni.

– Ebben maradjunk!

Szöveg: Ch. Gáll András

Fotók: belgrádi archívum

Harcsa Zoltán Belgrád legjobbja! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 23-04-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Női Küzdelmi Nap Vecsésen

42 versenyző gyűlt össze április 20.-án a Vecsési Boxcentrumban megtartott Küzdelmi Napon. A meghívásos tornán 8 versenyzővel a cseh válogatott is részt vett, akik a Vecsés SE meghívására utaztak hazánkba erre a hétvégére. A pofon party szabályai szerint megrendezett tornán Tarnóczi István vezetésével 2 fős zsűri és 5 bíró működött közre. 26 mérkőzésen léptek ringbe a lányok, és kivétel nélkül mindenki keményen odatette magát. Azoknál a mérkőzéseknél, ahol hárman bokszoltak, nem volt eredményhirdetés. A papírformának ellentmondva néhány meglepetés eredmény is született, ami azt mutatja, hogy az élvonalban egyre kiélezettebb harcra lehet számítani, így egy válogatott versenyző sem érezheti biztonságban magát. A hétvégén látottak megerősítettek abban, hogy minden súlyban legalább 2 versenyzőt kell nemzetközi szinten versenyeztetni, mivel a versenyhelyzet minden ökölvívóra ösztönzőleg hat.
Külön ki kell emelni az Eva Liskova vezette cseh válogatottat, akikben egy nagyon harcos, egyben nagyon szimpatkus csapatot ismerhettünk meg.

Az alábbi vecsési versenyzők léptek ringbe a válogatón.

Junior 48 Kg Nádasdi „Bambi” Judit VEC- Betóri Barbara SAR 0:3
Bambi becsülettel küzdött végig, de a sárospataki lány határozottabb ökölvívást mutatott be, így egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Ha Bambi megtanulná kihasználni magasságbeli előnyét, szép sikereket érhetne el.

Junior 60 Kg Varga Krisztina VEC- Posta Daniella SGY bemutató
Junior 60 Kg Paldusová Denisa CZH- Varga Krisztina VEC bemutató
57 kg-os versenyzőnk egy súlycsoporttal feljebb bokszolt, mivel az eredetileg várt ellenfele nem jött el betegség miatt. 2 ellenféllel is ringbe lépett, és mindkét mérkőzésen derekasan helytállt.

Ifi 54 Kg Faragó „Solya” Orsolya VEC– Székely Orsolya TBP  3:0

Solya végig irányítva és támadva egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést, ezzel bebizonyítva, hogy jelenleg ő a súlycsoportja legjobbja. Solyának a következő állomás az Uniós EB lehet, de előtte még az érettségi is vár rá.

Ifi 75 Kg Hegedűs „Dina” Diána VEC- Kaszanyi Fanni DVS bemutató

Junior 80 Kg Karacs Fanni TBP- Hegedűs „Dina” Diána VEC bemutató
Dinának nem volt ellenfele junior 70 kg-ban, így előbb az ifi 75 kg-os Kaszanyi Fannival, majd a junior 80 kg-os Karacs Fannival bokszolt. Dina egész héten beteg volt, nem tudott edzeni, de mindenáron bokszolni akart, így összesen 3 menetet engedélyeztem neki, amit ő maximálisan ki is használt.Dina most is bebizonyította, hogy kortól, súlytól függetlenül bárki ellen felveszi a kesztyűt. Nem véletlenül ő a junior válogatott húzóembere.

Elit 57 Kg Szűcs „Rodman” Szabina VEC- Alice Sramková CZH RSC-IV.

Rodman a rutinos cseh lánnyal került szembe, aki még nála is magasabb volt. Rodman szépen támadott, azonban a védekezése elég szellős volt, ezért már az első menetben elkezdett vérezni az orra. Bár a szünetekben elállt a vérzés, a negyedik menetben jobbnak láttam befejezni a mérkőzést a komolyabb sérülés elkerülése érdekében.

Ifi 54 Kg Faragó „Solya” Orsolya VEC- Karina Sirerová CZH  bemutató
Solya a komoly tétmérkőzés után még a cseh válogatott lánnyal is vállalt 3 menetet, és mivel benne volt a lendület, ezt is szépen megoldotta. Solyát a hétvégi teljesítményéért mindenképp dicséret illeti.

Vasárnap délelőtt a vecsési lányok még egy utolsó 2 órás edzést tartottak a cseh válogatottal, akik vasárnap délután utaztak haza. A vasárnapi edzésen részt vettek a Sopron-Gyevát versenyzői, valamint Szebelédi Renáta profi ökölvívó, aki 14 menetet sparringolt a lányokkal, köztük a soproni Némedi Csillával.

Nemzetközi Női válogató Vecsésen! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 15-04-2013
Filed Under (férfi, női) by box

5 arany, 4 ezüst és 2 bronzérem a vecsési csapat eredménye.


Bizony szépen hangzik a címben a felsorolás, ha csupán a száraz tényeket nézzük. A valóság azonban sajnos nem ilyen vidám. Hogy miért? Nos, az idei évben először nem engedték indulni országos szinten a lányokat, csak a fővárosi és Pest megyei versenyzők léphettek szorítóba. Ezért a lányoknál nagyon kicsi (17 fő) létszám jött össze. Így az 5 aranyéremből négyet úgy nyertünk, hogy a lányoknak nem volt ellenfele, egyedül voltak a súlycsoportban, ezért automatikusan bajnokok lettek. Mondanom sem kell, hogy sokkal jobban örültünk volna, ha csatában sikerül ezeket az aranyakat begyűjtenünk, hiszen erre készültünk! Egyedül az ifi Faragó Orsolyának sikerült csatában megszereznie a bajnoki címet, aki a felnőttek között elindulva lett győztes.

A fiúknál 156 induló volt, így ott parázs csatákat vívhattak versenyzőink. A fiúk mezőnyéből kiemelkedett az ezüstérmet szerző Benik Viktor, aki két értékes győzelem után a döntőben szenvedett vereséget.

A végeredmény:

Aranyérem:

Elit 54 kg Faragó Orsolya
Elit 57 kg Szűcs Szabina
Junior 48 kg Nádasdi Judit
Junior 57 kg Varga Krisztina
Junior 70 kg Hegedűs Diána

Ezüstérem:

Junior 70 kg Benik Viktor
Ifi 69 kg Horváth Dániel
Elit 69 kg Brúger László
Elit 81 kg Kanalas Csaba

Bronzérem:

Serdülő 38,5 kg Nádasdi László
Junior +80 kg Végh Kristóf

A lányok a női csapatverseny 2. helyén végeztek.

A lányok legközelebb április 20-21.-én Vecsésen lépnek ringbe, ahol a cseh válogatottal kiegészülve Női Küzdelmi Napot rendezünk. A fiúk a május 12.-i Vecsés Kupára készülnek gőzerővel.

Budapest Bajnokság 2013 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 03-04-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2013. március 28-30. között Tatán táborozott az utánpótlás női válogatott keret 22 tagja. A táborozás célja a versenyzők állóképességének felmérése volt. Vecsésről 4 versenyző vett részt a 3 napos felmérőn. Junior korosztályban Nádasdi Judit és Hegedűs Diána, az ifik között pedig Faragó Orsolya. A felmérőn 2 újonc felnőtt versenyző is részt vett, közülük az egyik a vecsési Szűcs Szabina volt.

A felmérés az Ökölvívó Szövetség által meghatározott erő és állóképességi gyakorlatokból állt.

A tesztek számunkra kedvező eredményt hoztak, hiszen versenyzőink az élmezőnyben helyezkednek el. Két versenyzőnk, Nádasdi Judit és Hegedűs Diána már tavaly októberben is részt vett hasonló felmérésen, és összehasonlítva a két eredményt átlag 20%-os fejlődés, erősödés tapasztalható a vecsési lányoknál. A tábor a júliusi EU Bajnokságra való felkészülés szerves része.

A felmérésen 2 versenyzőnk, Varga Krisztina és Fadgyas Vivien nem vett részt. Kriszta sérülés, Vivi pedig a súlyproblémái miatt nem tudott a válogatott rendelkezésére állni.

Tatán jártak a lányok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More