A magyar csapat május 3-án pénteken este érkezett 8 órás utazás után Trstenikbe, a Belgrádtól 220 km-re lévő városba. A csapattalálkozó másnap délután kezdődött a kisvárosi sportcsarnokban egy maroknyi helyi szurkoló előtt. A helyiek 10 versenyzőjét több edző és 4 Szerb bíró kísérte, míg a mi 10 lányunkkal Tálas István érkezett csapatvezetőként, Forgács Sándor és Szabó Beáta edzőként, Szűcs Vera és Kendi Hana pedig bíróként.

A meccsek színvonalasak voltak és a lányok jól teljesítettek, bár a pálya picit a hazaiak felé lejtett, így néhány szoros meccs itthon más végeredménnyel is zárulhatott volna. A végeredmény 12:8 arányban a helyiek győzelmét hozta, de ha az összetartást és küzdeni akarást is pontozták volna, abban biztosan magasan mi győzünk, mert a magyar lányok minden meccset együtt szurkoltak végig hangosan bíztatva a szorítóban lévő társukat. A jó hangulatot és hogy zengett a csarnok a hazai lányok hangjától a helyiek is nagyon élvezték.


Fadgyas „Tinky” Vivien ifjúsági 57 kg-ban lépett ringbe, és nem kisebb ellenfél várt rá, mint a szerb Európa-bajnok Marija Pavlov.  Szerencsére a vecsési lány nem ijedt meg a feladattól, és a tőle elvárható lendülettel vetette magát a küzdelembe. A hatalmas győzni akarásnak meg is lett az eredménye. Tinky a harmadik menetre felőrölte ellenfelét, akire ekkor már harmadszor kellett számolni. A győzelmével a magyar csapat legjobb eredményét érte el versenyzőnk.

Eredmények:

Dinic Iva – Wurst Nikolett 51 kg. RSC 2. Menet

Bukvic Saida – Székely Orsoly 54 kg RSC 2. Menet

Miloradovic Tamara – Szabó Vanda 57 kg 12:3

Pavlov Marija – Fadgyas Vivien 57kg RSC 3. Menet

Stojanovic Aleksandra – Csősz Nikolett 64kg  RSC 1. Menet

Matovic Milena – Kaszanyi Fanni 75kg  16:1

Lukac Ajla – Kovács Klára 54kg 11:4

Kristic Jovana – Kalderás Erika 57kg 2:4

Marjanovic Lidija – Vajda Melinda 64kg  15:4

Stojanovic Marija – Oláh Eszter 69kg 17:6

Fadgyas “Tinky” Vivien fantasztikus győzelme Szerbiában! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 24-05-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Női edzőtábor, Róma 2013. május 3-12.

Az Olasz Ökölvívó Szövetség (FPI) meghívására érkezett 12 női ökölvívó Rómába, az olasz női válogatottal közös edzőtáborba. A vegyes korcsoportú csapat 4 junior, 4 ifi és 4 elit versenyzőből állt. A kor- és súlycsoport az olasz fél kérésének megfelelően lett összeállítva.
Az utazó csapat:
Juniorok:
46 kg Oláh Anita Kecskemét
50 kg Viglási Alexandra Varjú Boksz
57 kg Varga Krisztina Vecsés SE
70 kg Hegedűs Diána Vecsés SE

Ifik:
48 kg Gál Mónika Szeged BC
64 kg Stark Réka Skorpió BC
69 kg Korcsmáros Mercédesz Harangi
81 kg Szatmári Petra Baja
Elit:
51 kg Váry Lili Vecsés SE
54 kg Kis Varga Bettina Pécsi KSE
57 kg Kollár Melinda Gladiátor Győr
60 kg Benke Sára Hranek BC
Edzők:
Seres Attila, Borbély Erik

Pénteken délután érkeztünk meg Rómába, pontosabban a főváros katonai kerületében, La Checcignola-ban található katonai sportközpontba. A hamisítatlan laktanyai hangulatban töltöttük az első 6 napot. A puritán környezet tökéletes helyszíne volt az edzőtábornak, hiszen internet hiányában minden lány maximálisan a napi munkára tudott koncentrálni. Sajnos Varga Krisztinának az itthoni tragikus események miatt haza kellett utaznia, így 11 lányunk kezdte meg az edzéseket a jelenlévő 15-20 fős olasz válogatottal. Az első pár nap az átállásról szólt, hiszen az olaszok egész más edzéstematikával dolgoznak mint mi, de pár edzés után már felvettük a kesztyűt. Az olasz kapitány, Emanuelle Renzini edzései igencsak megdolgoztatta versenyzőinket.


6 nap és körülbelül 40 menet kesztyűzés után utaztunk tovább a Nápolytól délre fekvő Pontecagnano városkába, ahol rövid sajtótájékoztató, és a szálloda elfoglalása után örömmel fedezték fel lányaink a szállodai internetkapcsolatot. Az itteni házigazdánk Pasquale Davide, és klubja az ASD Sporting Centre volt.

A gyönyörű dél-olasz kisvárosban újabb edzések és edzőmérkőzések vártak ránk, majd a 10 napos közös edzőtábor zárásaként Olaszország-Magyarország csapattalálkozón mérték össze a bokszolók a tudásukat.
A mérkőzések nem túl fényesen alakultak, mivel a 10 találkozóból mindössze egyet sikerült megnyernünk. Szatmári Petra ellenfele már a római táborozás során megsérült, így Petra nem tudott ringbe lépni a találkozón, így egy biztosnak ígérkező győzelemmel lettünk szegényebbek. Bár az eredmény elég sima vereséget sejtett, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mérkőzések nagyon szorosak voltak, minden meccs végig ment, még számolni sem kellett senkire. Egy két mérkőzésnél (pld. Viglási Alexandra) az olasz sarok is jelezte, hogy a fordított eredmény reálisabb lett volna. Az olaszok soraiban ott volt több rutinos versenyző is, úgymint Valeria Calabrese (kick-boksz világbajnok, EB bronzérmes), Terry Gordini (VB ezüstérmes) illetve Davide Marzia (VB ezüstérmes, 2xEB aranyérmes), míg mi inkább fiatal versenyzőkkel utaztunk ki.

Az eredmények:
1.    Junior 46 kg Oláh Anita-Baretta Maddalena
2.    Junior 48 kg Viglási Alexandra-Bonatti Roberta
3.    Ifi 48 kg Gál Mónika-Gioia Valentina (elit)

4.    Elit 51 kg Váry “Baba” Lili-Valeria Calabrese
Calabrese eredetileg Gál Mónikával bokszolt volna, de végül az olaszokkal közösen úgy döntöttünk, hogy a rutinosabb vecsési lány lesz az ellenfele. Lili elsőéves felnőtt, azonban az utánpótlás korosztályban már komoly rutint szerzett, amire szüksége is volt a 12 évvel idősebb, rutinos olasz lány ellen. Izgalmas mérkőzésen Calabrese többet és pontosabban talált, azonban a győzelemért nagyon meg kellett dolgoznia, mert Baba négy meneten keresztül folyamatos harcra kényszerítette. Lili fejlődése szempontjából mindenképp hasznos mérkőzés volt.

5.    Elit 54 kg Kis Varga Bettina-Gordini Terry
6.    Elit 57 kg Kollár Melinda-Nappo Loredana
7.    Elit 60 kg Benke Sára-Davide Marzia
8.    Ifi 64 kg Stark Réka-Lapel Nicol
9.    Ifi 69 kg Korcsmáros Mercédesz-Floridia Monica

10.    Junior 70 kg Hegedűs “Dina” Diána-Giulianelli Domiziana (ifi)
A junior EB ezüstérmes Dina egy korcsoporttal feljebb az ifjúsági korosztályban lépett ringbe, azonban ez különösebb törést most sem okozott versenyzőnknek. Bár Dina még a 16 évét sem töltötte be, rendszeresen ringbe lép idősebb, vagy akár nehezebb súlyú bokszolók ellen is. Harcos mérkőzésen szerezte meg Dina a magyar csapat egyetlen győzelmét, ami az Uniós EB előtt mindenképpen biztató jelnek számít.

Összességében a 10 nap alatt a több mint 40 menet, amit váltott ellenfelekkel a ringben tudtak a lányok tölteni, fontos és hasznos volt, hiszen a csapat fele még sohasem bokszolt külföldön, illetve külföldi ellenféllel.

A főpróba ezzel megvolt, a premierre (Uniós EB) majd július1-7. között Keszthelyen kerül sor.

Rómában edzőtáboroztunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 20-05-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Fájó szívvel kísértük utolsó útjára Varga Viktort, a Vecsés SE Ökölvívó Szakosztályának vezetőedzőjét. Még az idő is meggyászolta barátunkat, a temetés napjára nyoma sem volt a szikrázó napsütésnek.  Sok barát és ismerős jött el, hogy végső búcsút vegyen barátunktól, akik megdöbbenve álltak a koporsója előtt, annyira hihetetlen, hogy a mindössze 38 évet élt sporttársunk többé nincs velünk. Tragikusan fiatalon szakadt félbe sikeres edzői pályafutása, hatalmas űrt hagyva bennünk.

A szakosztály igyekszik a továbbiakban is úgy működni, hogy onnan fentről büszke lehessen Viktor a tanítványaira. Példamutató munkával megmutatjuk, hogy nem hagyjuk elveszni több mint egy évtizednyi munkáját.

Viktor, nyugodj békében!

Végső búcsút vettünk Varga Viktortól. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

Szomorú hírt kell megosztanunk minden kedves barátunkkal. Életének 39. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Varga Viktor vezetőedző. Viktor 2002 óta volt a vecsési csapat edzője, és az elmúlt 11 év alatt számtalan sikert szerzett szakosztályunknak és városunknak. Több magyar bajnok és válogatott került ki a kezei közül. Sajnos újabb sikereket már csak az égi csapatával érhet el. Mi, akik a gyászban itt maradtunk, mindent megteszünk, hogy az emlékét megőrizzük és munkájának méltó folytatói legyünk.

Drága barátunkat és sporttársunkat 2013. május 17.-én 15 órakor kísérjük utolsó útjára a vecsési temetőben. Nyugodj békében Viktor!

(1) Comment    Read More   

Szűcs Szabina Tel Aviv-ban edzőtáborozik

Megtisztelő felkérést kapott versenyzőnk, Szűcs „Rodman” Szabina. A WBC aktuális világbajnoka, Szebelédi Renáta kérte fel edzőpartnernek egy egyhetes izraeli edzőtábor idejére. Renáta májusban Japánban védi meg világbajnoki övét, így felkészülési programja finisében van. Természetesen nem újkeletű a profi ökölvívó kapcsolata a vecsési lányokkal, hiszen már egy éve rendszeresen közösen készülünk a versenyekre a Feja Team profi versenyzőivel.

Rodman 1 évvel ezelőtt még az NB II-ben kosárlabdázott, majd nyáron váltott sportágat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az edzéseinket már közel 2 éve látogatja. Rodman szorgalmának köszönhetően szép utat tett meg a világbajnoknő felkéréséig.  A május 1-8 közötti edzőtábor ideje alatt a napi két edzés mellett remélhetőleg lesz idejük ellátogatni Jeruzsálembe és Názáretbe is, hiszen nem sok ember mondhatja el, hogy a kereszténység bölcsőjét személyesen látta.

Szűcs „Rodman” Szabina az edzőtábor után sem pihen, május 13-án már a Tatai edzőtáborba utazik fel, ahonnan 15-én a felnőtt női válogatott tagjaként Németországba utazik egy német-lengyel-magyar hármas tornára.

Sok sikert versenyzőnknek!

Szűcs Szabina a világbajnok Szebelédi Renátával edzőtáborozik! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More