Női Ökölvívók EU-Bajnoksága, Keszthely

2013. július 1-7. között rendezik meg az Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnokságát, ahol a felnőttek mellett első ízben a junior és ifjúsági korosztály is harcba szállhat. Az előzetes nevezések alapján 20 országból 217 ökölvívó látogat el a Balaton parti városba.

A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztályának 5 versenyzője is a magyar válogatott tagja. Junior korosztályban Schäfer Liza, Varga Krisztina és Hegedűs Diána, az ifi Faragó Orsolya és az elit Szűcs Szabina.

Junior 54 kg Schäfer „Cimpa” Liza:

Cimpa az ökölvívók között még kezdőnek számít, azonban többéves taekwondo gyakorlata hasznos lehet a küzdelemben. Cimpától egy érem megszerzése az elvárás.

Junior 57 kg Varga Krisztina:

Kriszta hazai mérlege tökéletes, végre szeretne a nemzetközi mezőnyben is győzelemmel bemutatkozni. Varga Viktor halála óta Mikus Ferenc edző segíti e felkészülését. Egy érem megszerzése neki is reális cél lehet.

Junior 70 kg Hegedűs „Dina” Diána:

Dina a tavalyi EB döntőre betegsége miatt nem tudott kiállni, azóta azonban hibátlan a nemzetközi mérlege. Februárban a német Girls Box Cup verseny győztese, májusban pedig az ifi 69 kg-os olasz válogatott Giulianelli ellen is győzni tudott. A táborban a horvát válogatott felnőtt 69 kg-os versenyzőjével is eredményesen kesztyűzött. Dinától a legfényesebb érem megszerzését várjuk.

Ifi 54 kg Faragó „Solya” Orsolya:

Solya a hazai válogatókon szerezte meg az indulási jogot, neki ez lesz az eddigi legkomolyabb megmérettetése. A nemzetközi rutinnal is rendelkező Solyától a tisztességes helytállás, és talán egy érem megszerzése az elvárás.

Elit 57 kg Szűcs „Rodman” Szabina:

Rodman sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ami rendkívüli szorgalmának köszönhető. A válogatottban a versenyzéstől visszavonult Vennes Dzsenifer helyét sikerült átvennie. Rodman az idei évben Szerbiában is bokszolt, majd egy hetet edzőtáborozott Izraelben a profi világbajnok Szebelédi Renáta edzőpartnereként. Május közepén Németországban lépett ringbe két mérkőzésen a felnőtt válogatott tagjaként. Reméljük győzelemmel tud bemutatkozni a bajnokságon.

Jelenleg versenyzőink a Tatai Olimpiai Központban készülnek. Az edzői team tagja Seres Attila válogatott keretedző is. Az EU Bajnokság július 1.-én kezdődik Keszthelyen.

Az eredményekről folyamatosan beszámolunk az oldalon.

EU-Bajnokság Keszthely. 5 vecsési lány a válogatottban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 08-06-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box
Varga nem bírt Szafarjanccal, ő is bronzérmes

Varga Miklósnak ugyanaz az ellenfél jutott osztályrészül a minszki Eb elődöntőjében, mint öt éve, Liverpoolban. És sajnos akkor is, most is a fehérorosz Vazgen Szafarjanc győzött – tegyük hozzá, megérdemelten. Ezzel Varga a könnyűsúlyban bronzérmes lett, öt év után másodszor.

Tudtuk, Varga Mikinek nem lesz könnyű dolga a hazaiak rutinos, 29 éves reménysége ellen.
És nem is volt. Szafarjanc nagyokat ütött, és sűrűbben is, mint a hajdúsámsoni fiú, aki azonban szorossá tudta tenni a küzdelmet, ami a pontozásból is kiderült: az egyik menetet neki adták. Érdekes módon nem az elsőt, amelyben szerintünk jobb volt, hanem a harmadikat…

img-4108-478x640_20130608114143_43.jpg

Bronzérem… Varga Miki és Máté Attila most még nem boldog, de később biztosan az lesz…

60 kg, elődöntő:

Vazgen Szafarjanc (fehérorosz)-Varga Miklós 3:0 (29:28, 29:28, 29:28)


img-4106-478x640_20130608114314_26.jpg

Sajnos, az eredményjelző nem hazudik

“Nem az volt a baj, hogy nem tudtam ráerőszakolni a stílusomat Szafarjancra, hanem az, hogy sajnos neki ez sikerült… Megérdemelte a győzelmet” – mondta roppant reálisan Varga.

A hajdúsámsoni fiúnak ezzel megvan karrierje második bronzérme Európa-bajnokságról, s a magyar válogatott is két bronzzal fejezte be a kontinenstalálkozót – a másik Harcsa Zoltáné, a 75 kilóban -, ami a papírformának megfelelő, sőt, annál kicsit jobb eredmény.

Szöveg és fotó: Ch. Gáll András

EB 2013, Minszk. Varga Miki is bronzérmes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 07-06-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box
Harcsa sérülése kiújult, maradt bronzérmes

Harcsa Zoltán bal kezének sérülése – amit a negyeddöntőben szedett össze – kiújult a román Bogdan Juratoni elleni elődöntőben a minszki elit Eb-n. A második menet elején sérülés miatt leléptették a kispesti fiút, ezzel maradt bronzérmes.

Harcsának a szerb Alekszandar Drenovak elleni csütörtöki elődöntőben megsérült a bal kézfeje, utána jegelték, és úgy tűnt, rendbe jön a sérülés – de nem jött rendbe.
Az első menet elején még állta a sarat a kispesti bunyós, de a harmadik percben már fájlalta a kezét, és a második menet elején mutatta is, hogy nagy a baj. Megvizsgálta az orvos, és nem engedte tovább a küzdelmet.

zozo-640x432_20130607154645_81.jpg

Harcsa Zoltán megszerezte – már csütörtökön – élete első felnőtt Eb-érmét

75 kg elődöntő:
Harcsa Zoltán-Bogdan Juratoni (román) sérülés miatt a második menetben Harcsát leléptették
Most már mindegy, de Harcsa az ír Quigley-vel találkozott volna a döntőben – ha bejut -, ugyanis az ír óriási meglepetésre egyhangú pontozással, és még egyhangúbb csalással legyőzte a világbajnok ukrán Hitrovot.
Az esti programban lesz még egy honfitársunk, Varga Miklós a könnyűsúlyú elődöntőben azzal a fehérorosz Vazgen Szafarjanccal találkozik, akitől öt éve, Liverpoolban kikapott az Eb elődöntőjében. Azóta Varga is, Szafarjanc is legyőzte már a másikat, azaz nyílt a küzdelem.
Szöveg és fotó: Ch. Gáll András
EB 2013, Minszk. Harcsa Zolika bronzérmes! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 06-06-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box
Varga Miklós csatlakozott Harcsa Zoltán mellé

Két érmesünk van a minszki (40.) férfi elit Európa-bajnokságon! Szerda este Harcsa Zoltánt Varga Miklós is követte az elődöntőbe, a hajdúsámsoni fiú az olasz Donato Cosenzát verte meg egyhangú pontozással könnyűsúlyban. Sajnos, Kalucza Norbert ugyanígy kapott ki az azeri Elvin Mamishzadától.

Este két versenyzőnk bokszolt, először Kalucza Norbert az 52 kilóban. Az azeri Elvin Mamishzada ravasz róka, elfutott Kalucza elől, aztán bevert kettőt, majd lefogta a debreceni fiút. Kaluczát frusztrálta ez a gusztustalan, habár kétségkívül eredményes harcmodor, amit a szlovák bíró sajnos engedett… Mindegy, az azeri győzött, egyhangú pontozással.

52 kg, negyeddöntő: Kalucza Norbert-Elvin Mamishzada (azeri) 0-3 (27:30, 27:30, 27:30)

kalucza-eredmeny-478x640_20130605194056_88.jpg

Kalucza sajnos nem jutott éremhez Minszkben


Varga Miklós nagy harcot vívott az olasz Donato Cosenzával, és megérdemelten győzött is! A hajdúsámsoni Eb-bronzérmes – aki először 2008-ban, Liverpoolban állt fel a dobogó harmadik fokára -végig jobb volt, csak hát manapság ez semmire sem garancia, hiszen Ungvárit is csúnyán lepontozták, ráadásul Franco Falcinelli, az EUBC olasz elnöke végig ott sündörgött a pontozók körül. Ezúttal azonban győzött az igazság – és Varga, aki pénteken az elődöntőben a hazaiak kiválóságával, Vazgen Szafarjanccal találkozik. Kettejük mérlege 2:1 a fehérorosz javára, itt az idő, hogy Varga egyenlítsen!
60 kg, negyeddöntő: Donato Cosenza (olasz)-Varga Miklós 0-3 (28:29, 27:30, 27:30)

varga-mate_20130605194212_56.jpg

Máté Attila és Varga Miklós, a sikerpáros

Csütörtökön szünnap lesz, az elődöntők pénteken lesznek, két magyarral, Varga Miklóssal (60 kg) és Harcsa Zoltánnal (75 kg).

Szöveg és fotók: Ch. Gáll András
EB 2013, Minszk. 2 érem már biztos! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 05-06-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box
Harcsa dobogós, este még Kalucza és Varga is az lehet

Éveket öregedtünk délután a minszki férfi elit Eb negyeddöntőinek első felvonásában. 56 kg-ban Nagy Krisztián derekasan helyt állt az olimpiai ezüstérmes ír John Joe Nevinnel szemben, de kikapott, Ungvári István 49 kg-ban véresre verte az olimpiai harmadik, Európa-bajnok – ugyancsak ír – Paddy Barnest, de arcpirító csalással az írt hozták ki győztesnek, míg Harcsa Zoltán egyhangú pontozással verte a szerb Alekszandar Drenovakot középsúlyban, és ezzel már megszerezte élete első felnőtt Eb-érmét.

Nagy Krisztián lépett szorítóba elsőnek a mieink közül. Ugyanazt a rohamozó taktikát folytatta, amivel kedden győzött, de Nevin nagyon jó bokszoló, rendre megelőzte, és bár a harmadik menetben mi Krisztiánt láttuk jobbnak, nem vitás, hogy az ír nyert.

56 kg, negyeddöntő: John Joe Nevin (ír)-Nagy Krisztián 3:0 (30:24, 30:27, 30:25)
“Végigtámadtam a meccset, úgy érzem, nem vallottam szégyent. Sajnos, nagyon ügyes volt az ír…”, mondta a szolnoki fiú, akinek tényleg nem kell szégyenkeznie, hiszen bejutott a nyolc közé.
Következett Ungvári István papírsúlyban, akinek nem sok esélyt adtunk az ír Paddy Barnes ellen, már csak azért sem, mert tavaly a trabzoni olimpiai selejtezőn feladással verte a hajdúsámsoni öklözőt.
Most ilyesmi egy pillanatig sem fenyegetett. Ugyan Pista nagyon védte a gyomrát – emlékezve Trabzonra -, de az első menet második percétől uralta a meccset, bal felütéseivel, villámgyors bal-jobb-bal kombinációival úgy megverte az írt, hogy barnesnak a harmadik menetben már dőlt a vér az orrából, a bíró kétszer is megállította a küzdelmet, és orvost kért.
Mindenki nyugodt volt a magyar táborban az eredményhirdetés előtt, de amikor elhangzott a műsorközlő szájából, hogy “split decision”, azaz megosztott pontozás, már kezdtünk rosszat sejteni. És be is következett a felháborító csalás: 2:1-re kihozták a véresre vert írt!
49 kg, negyeddöntő: Ungvári István- Paddy Barners (ír) 1:2 (28:29, 30:27, 28:29)
A szlovák és az orosz pontozó megmagyarázhatatlan módon Barnest látta jobbnak, az argentin az igazságot pontozta, mindhárom menetet odaadta Pistának.

img-4074-478x640_20130605155201_92.jpg

Harcsa Zoltán már érmes, pénteken fényesítheti a medáliát

De nem volt időnk búslakodni, mert már jött is Harcsa Zoltán a szerb Drenovak ellen. Az első két menetben szépen megelőzte a kispesti olimpiai ötödik helyezett a harcos szerbet, magabiztosan vezetett, és bár a harmadikra kissé elfáradt, nem fenyegethette veszély a győzelmét. Nem is fenyegette, egyhangú pontozással győzött, ezzel már elődöntős, egyszersmind megszerezte élete első felnőtt Eb-érmét! Ellenfele a román Bogdan Juratoni lesz a pénteki elődöntőben.
75 kg, negyeddöntő: Harcsa Zoltán-Alekszandar Drenovak (szerb) 3:0 (29:28, 29:27, 29:28)

img-4075-640x478_20130605155345_77.jpg

Öcsi bácsi, id. Harcsa Zoltán, ifj. Harcsa Zoltán és Pál István, a Nemzeti Sport munkatársa

“Ma jobban bokszoltam, mint tegnap, de így is elfáradtam egy kicsit a végére. Köszönöm edzőimnek, Öcsi bácsinak (Szántó Imrének – a szerk.), Laci bácsinak (Kovács László szövetségi kapitánynak – a szerk.), mindenkinek, aki segített engem, de ennyivel nem elégszem meg, pénteken le akarom győzni a románt is, akivel eddig egyszer találkoztam, és akkor kikaptam tőle” – mondta a 21 éves Harcsa, akinek sajnos egy kicsit bedagadt a bal keze háta, jéggel borogatja, reméljük, nem lesz gond.
Forrás: MÖSZ
EB 2013, Minszk. Harcsa már dobogós! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More