Két vecsési fiú a junior világbajnokságra készülő válogatott keretben!

Augusztus 17-én az UTE edzőtermében rendezték a junior korcsoport válogató mérkőzéseit, majd 19-én Tatára, a központi edzőtáborba költöztek fel a versenyzők, hogy elkezdjék a felkészülést a szeptember 5-én kezdődő világbajnokságra. Az ukrajnai Kijev ad otthont az idei világversenynek, ahova teljes létszámmal készül a Farkas József edző által vezetett magyar csapat.

A vecsési csapatból 2 versenyző kapott meghívást a tatai felkészítő táborba. A regnáló junior magyar bajnok Papi Bence a 70 kg-os, míg a tavalyi serdülő magyar bajnok Lőczi Gergő az 57 kg-os súlycsoport tagjaként készül a versenyre.

Papi Bence másodéves junior, a tavalyi OB megnyerésével lett a válogatott elsőszámú embere a 70 kg-os mezőnyben. A Honvéd-Sashegy versenyzője, Fehér Gyula is ebben a súlycsoportban próbálja megszerezni az indulás jogát. Bence idei teljesítménye és felkészültsége alapján arra számítunk, hogy a vecsési srác lesz az utazó keret tagja.

Lőczi Gergő elsőéves junior, ezt az évet 54 kg-ban kezdte, a májusi bakui tornán is ebben a súlycsoportban volt a válogatott tagja. Mivel a súlya időközben felment 57 kg-ra, így indulási esélyei csökkentek ugyan, azonban Gergő a táborban végzett szorgalmas munkával már most elkezdheti bebiztosítani helyét a jövő évi junior válogatottban, hiszen a csapat nagy része másodéves juniorokból áll.

A magyar válogatott szeptember 5.-én utazik el Kijevbe a világbajnokságra.

Papi Bence és Lőczi Gergő a junior VB keretben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 18-08-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Ifjúsági EB 2013, Rotterdam


Véget ért a 2013-as Ifjúsági Ökölvívó EB. 210 mérkőzés után eldőlt, hogy kik az idei évben a kontinens legjobbjai. 8 ország öklözője harcolta ki a döntőbe jutást. Ukrajna (6), Oroszország (4), Azerbajdzsán (3), Magyarország (2), Írország (2), Franciaország (1), Bulgária (1) és Örményország (1) versenyzővel szerepelt a fináléban.

A magyar csapatban a bajai 60 kg-os Gálos Roland (edzője Gálos Tamás)és a kőszegi 81 kg-os Hámori Ádám (edzője Varsányi Áron) lépett ringbe a fináléban.

60 kg Gálos Roland-Viktor Petrov Ukrajna
Roland magabiztosan nyerte a döntőt, köszönhetően az egész EB-n mutatott lenyűgöző teljesítményének, ezzel Európa Bajnok lett!

81 kg Hámori Ádám-Vladyslav Mikhailov Ukrajna
Ádámnak szintén ukrán ellenfél jutott. A rutinos ukrán srác ellen Ádám pontozásos vereséget szenvedett, így egy csodálatos ezüstéremmel lett gazdagabb a magyar ökölvívás.

A végelszámolásnál Oroszország 3, Ukrajna 2, Azerbajdzsán 2,  Magyarország, Írország és Franciaország pedig 1-1 aranyéremmel zárta a viadalt.

A Vecsés SE minden tagja nevében gratulálunk a magyar ifjúsági válogatott eredményéhez!

Gálos Roland Európa Bajnok! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 16-08-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2 magyar érem már biztos!


4 magyar versenyző küzdött az elődöntőbe jutásért a csütörtöki versenynapon. Gálos Rolandnak (Baja) és Hámori Ádámnak( Fitt-Boksz Kőszeg) sikerült, Szőrös Márk és Horváth Patrik vereséget szenvedett. Gálos a bosnyák ellenfelét, Hámori pedig a holland srácot verte meg pontozással, így a mai napon már a döntőbe jutásért harcolhatnak. A két magyar fiú a 19 órakor kezdődő esti programban lép ringbe.

A mai párosítás:

3. pár:

60 kg Gálos Roland-Maietta Francesco Olaszország

8. pár:

81 kg Hámori Ádám- Sargsyan Henrik Örményország

Szurkoljunk együtt a két fiú döntőbe jutásáért! Hajrá Magyarok!

Ifjúsági EB 2013, Rotterdam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 15-08-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

4 magyar versenyző ma az éremért bokszol!


38 ország 249 ökölvívója vesz részt a Rotterdamban megrendezésre kerülő Ifjúsági Ökölvívó EB-n. A magyar csapat teljes létszámmal utazott ki a kontinentális bajnokságra, és a mai napig még 4 versenyzőnk harcban van az éremért. Aki ma győztesen hagyja el a ringet, az már biztosan medállal a nyakában utazik haza.

A négy versenyző:

49 kg Horváth Patrik- Mihajlov Zdravko Bulgária
Patrik most kapcsolódik be a küzdelmekbe, győzelem esetén már 4 között lesz.

56 kg Szőrös Márk- Zenili Rexhido Albánia
Márk az első mérkőzésen az olasz Colella Vincenzo, majd a nyolc közé jutásért a francia Robin Nelson ellen aratott győzelmet.

60 kg Gálos Roland- Fetahovic Adem Bosznia-Hercegovina
Roland is két győzelemmel jutott a nyolc közé. Először a belorusz Rhazko Dzimitrij, utána pedig az örmény Soghoyan Shavarsh hajolt meg a bajai öklöző tudása előtt.

81 kg Hámori Ádám- Korving Roy Hollandia
Ádám tegnap a szerb Vidovic Ljuban kedvét vette el a további versenytől, most a holland srác ismerheti meg a kőszegi pofonokat.

Az eredményekről beszámolunk holnap!

Hajrá magyarok!!!

Ifjúsági Európa Bajnokság 2013, Rotterdam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 14-08-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

39. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Sóstói strandfürdő területén a Sóstó Kupát. 15 egyesület 67 versenyzője jelent meg a mérlegelésen, és a sorsolás után eldőlt, hogy a strand közönsége a hétvégén 44 ökölvívó mérkőzést láthat. A rendező klub NYVSC és Nagy Lajos ismét mindent megtett annak érdekében, hogy a városba utazók jól érezzék magukat. Bizony nem sok olyan versenyen van alkalmunk részt venni, ahol a medencéből nézhetjük az összecsapásokat. A remek időben jól is esett a meccs fáradalmait a strandon kipihenni. Ki szeretném még emelni Nacsa Józsefet, aki pár nappal szívműtétje után, orvosai tanácsa ellenére is vállalta a versenybíróság elnöki feladatait. Azt hiszem ez sportágunk igazi szeretetéről tanúskodik!

A vecsési csapat 3 fővel vett részt a versenyen. Elit női kategória 51 kg Váry Lili, elit férfi 75 kg Zsigri Viktor, illetve junior 57 kg Lőczi Gergő.

Több újdonságot is tartogatott számunkra a verseny. Egyrészt ez volt az első éles verseny, ahol Kertész Henrik edzőként erősítette csapatunkat, másrészt először volt alkalmunk a felnőtt férfi versenyzőket fejvédő nélkül látni bokszolni.

Az eredményeink:

Női Elit 51 kg:
Váry “Baba” Lili-Imre Fanni DVSC TKO 3. menet
Baba súlyában 2 nevezés érkezett, így egyből döntőt bokszolt a debreceni kislánnyal. Baba idén keveset volt ringbe, ezért kicsit görcsösen kezdett, de a harmadik menetre akkora fölényre tett szert, hogy a bíró beszüntette a mérkőzést. A két versenyző közötti különbség ellenére Fanni végig próbált derekasan helytállni, ez most neki 3 menetre volt elegendő. Baba ezzel a tornával elkezdte a felkészülést az őszi magyar bajnokságra.

Férfi elit 75 kg:
1.nap:
Zsigri Viktor-Balogh Szabolcs Gönczi Team 3:0
Viktor végig irányítva a mérkőzést magabiztosan nyerte az elődöntőt.
2. nap:
Zsigri Viktor-Sélei János M1 Fitness Miskolc TKOI 2. menet
Egálszagú első menet végén sajnos a két versenyző belement egy dulakodásba, aminek következtében Viktor szemöldöke csúnyán felrepedt. A szünetben már látszott, hogy nem fog elállni a vérzés, Viktor azonban mindenképp folytatni akarta a küzdelmet. A második menetben a bíró a ringorvoshoz kísérte versenyzőnket, aki-jogosan- úgy döntött hogy nem engedi tovább a mérkőzést. Így Viktor ezüstérmet szerzett.
Ez volt versenyzőnk első fejvédő nélküli mérkőzése. Meg kell még tanulni az új helyzethez szükséges harcmodort, hiszen eddig a fejvédő megvédte őket az ilyen sérülésektől.

Junior 57 kg:
Lőczi Gergő-Kovács Richárd NYVSC 0:3
Gergő programon kívül bemutató mérkőzésen bokszolt a helyi versenyzővel. Gergő végig harcolt, azonban látszik, hogy még erősödnie kell ebbe a súlycsoportba. Gergő eddig 54 kg-ban bokszolt.

A versenyzőkkel edzőként Kertész Henrik és Seres Attila utazott.

A következő megmérettetés augusztus 17.-én a Junior VB válogató, majd 19.-én a Halásztelki Bokszgála lesz.

39. Sóstó Kupa, 2013. augusztus 10-11. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More