Posted on 25-11-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Váry Lili felnőtt magyar bajnok!

A három döntős

2 arany, 3 ezüst és 4 bronzérem a vecsési lányok eredménye!

Igazán jól sikerült az idei Női Ökölvívó Magyar Bajnokság a vecsési ökölvívó amazonoknak, hiszen még soha ennyi érmet nem szereztek lányaink.

Az idei évben egyszerre rendezték a junior (15-16 év), ifjúsági (17-18 év) és elit (19-40 év) korcsoport részére az OB-t Hévízen. A juniorok 5. alkalommal, az elit korcsoport versenyzői pedig 17. alkalommal küzdhettek meg a magyar bajnoki címekért. Az ifjúsági versenyzők eddig a felnőttek között indulhattak, ebben az évben azonban a nemzetközi szabályok változása miatt már nem kaptak indulási jogot, így első alkalommal ifjúsági kategóriában is megrendezésre került az országos bajnokság.

Az első két nap eredményeiről már beszámoltunk, most nézzük az elődöntők és a döntők eredményeit.

Elit kategória:

51 kg Váry ”Baba” Lili aranyérem

Lili az elődöntőben az egri Balogh Annával csapott össze. Az egri lány hősiesen küzdött, azonban Lili rutinja menetről menetre kijött, így Anna edzője a harmadik menetben feladta a mérkőzést.

A döntőben Baba a rutinos, volt válogatott és magyar bajnok Kovács Ildikóval (Szeged BC) került szembe. Lili harcosan küzdött a magasabb szegedi lány ellen, és szoros csatában sikerült megszereznie élete első felnőtt magyar bajnoki aranyérmét, méghozzá az olimpiai 51 kg-os súlycsoportban.

60 kg Bogárdi Mónika ezüstérem

Mónika a faddi tagozatnál készül Török István edző vezetésével. A kezdő lány az első napon már felkavarta az indulatokat, miután legyőzte a regnáló magyar bajnokot, Rácz Irént. A nagy csatában azonban elütötte a könyökét, ami nem igazán jött rendbe a szombati döntőre.

A döntőben Benke Sára várt Mónira, aki jóval agresszívabban bunyózott, mint az elődöntőben a debreceni Rácz Irén. Móni 2 menetig állta a sarat, azonban a menet végén edzője nagyon helyesen úgy döntött, hogy kiveszi versenyzőjét, ezzel is óvva fájó könyökét. Mónika így a 60 kg-os olimpiai súlyban szerzett ezüstérmet, ami fantasztikus eredmény tőle.

57 kg Szűcs „Rodman” Szabina bronzérem

Rodman az ifi EB ezüstérmes Kalderás Erikával került szembe a döntőbe jutásért. A taktika az volt, hogy gyors mozgásból hosszú egyenesekkel bokszoljuk ki a szolnoki versenyzőt. Az ellenfél nem nagyon akart bokszolni, Rodman pedig nem igazán tudta megtalálni a megfelelő távolságot. Néha indított egy-egy támadást, de olyan messziről, hogy az ellenfele rendre bele tudott verni. Mivel ütés nem sok volt, a bírónak többször is figyelmeztetni kellett volna a versenyzőket, azonban ezt nem tette, így elég akciószegény mérkőzés kerekedett a végére. Nem tudom mi alapján, de végül a bírók a szolnoki lányt látták jobbnak. Rodman így bronzéremmel zárta az OB-t, ami eddigi legjobb eredménye. Remélhetőleg jövőre már az aranyért tud küzdeni versenyzőnk.

Ifjúsági kategória:

54 kg Faragó „Solya” Orsolya ezüstérem

Solya abszolút esélyesként utazott az OB-ra, így nem volt meglepetés hogy simán jutott a döntőbe. Ott az egri Bóta Györgyi várt rá. Györgyivel már bokszolt a tavalyi magyar bajnokságon, ahol 4:1 arányban az egri lány győzött. Solyának most megvolt az esélye hogy visszavágjon, azonban ez nem sikerült. Lehet hogy az izgalom miatt, de előjött néhány régi hiba, amit egész évben próbáltunk kijavítani. A szoros mérkőzést sajnos a bíró is befolyásolta, amikor az utolsó menetben megintette Solyát fogásért. Solya egész évben külföldön bokszolt, ahol a bírók az új szabályok szerint sokkal jobban engedik a belharcot, fogást. Azonban a magyar bírók egy része még mindig a már hatályon kívül helyezett szabályok szellemében dolgozik, ezzel megzavarva több versenyzőt is. Mindezek mellett úgy gondolom, hogy Solya higgadtabb ökölvívással le tudta volna győzni Bóta Györgyit, így azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel, ami nem mellesleg eddigi legszebb eredménye.

Junior kategória:

66 kg Kondor Zsófia aranyérem

Zsófi az OB előtt csatlakozott csapatunkhoz edzőjével, Lakoczky Györggyel együtt. Zsófi felkészítését Lakoczky György végzi a harmadik kerületi edzőtermében.

Zsófi a döntőben a zuglói Papp Dorinával nézett farkasszemet. Pár héttel ezelőtt már bokszoltak, ahol szoros mérkőzésen sikerült Zsófinak győzni, így tudtuk hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Dorina nem is hazudtolta meg magát, hatalmas csatát vívott versenyzőnkkel. A végén megosztott pontozással Zsófit látták jobbnak a bírók, így megszerezhette első magyar bajnoki címét.

46 kg Varga Kíra ezüstérem

Kíra simán jutott a döntőbe, ahol az a kaposvári lány várt rá, kivel 3 hete már bokszolt Vecsésen. Akkor egyhangú pontozással Harangozó Nikolett nyert. Kíra emiatt túlságosan is tisztelte ellenfelét, és hiába volt esélye, akarata nem volt meg hozzá, így a második menet elején feladtam. Kíra még kezdő, és remélem hasznos lecke volt ez neki a megfelelő hozzáállásról.

Junior bronzérmesek:

48 kg Nádasdi „Bambi” Judit

54 kg Schafer „Cimpa” Liza

63 kg Bogárdi Barbara

Gratulálunk versenyzőinknek

Hajrá Vecsés!

NŐI OB 2013. A végeredmény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 21-11-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

9 vecsési versenyző = 9 érem!

A második napon 4 versenyzőnk lépett ringbe, és hárman győzelemmel hagyták el a ringet. Minden versenyzőnk biztos érmes az idei magyar bajnokságon, ami újabb rekord a vecsési ökölvívás történetében, hiszen ennyi érmet még egy OB-ről sem hoztak haza ökölvívóink. Azt hogy milyen színűek lesznek ezek az érmek, a pénteki és a szombati mérkőzéseken fog eldőlni. Az már fix, hogy 3 junior versenyzőnk: Nádasdi „Bambi” Judit, Schafer „Cimpa” Liza és Bogárdi Barbara bronzéremmel zárja a versenyt.

A második nap eredményei:

Junior 63 kg

Bogárdi Barbara-Tar Flóra Zugló 1:2

Barbara tegnap nagyszerű eredményt ért el azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe, és a mai napon majdnem sikerült a bravúr-azaz a döntőbe jutás- hiszen csak megosztott pontozással tudta legyőzni őt a zuglói versenyző. Gratulálunk Barbarának és edzőjének, Török Istvánnak.

Junior 66 kg

Kondor Zsófia-Cseri Gitta Szentesi Kinizsi 3:0

Zsófi erőteljesen bekezdett, mert szerette volna idő előtt befejezni a mérkőzést. Ez nem sikerült neki, azonban a mérkőzést így is egyhangú pontozással nyerte, így holnap már az aranyért bokszolhat. Zsófi edzője Lakoczky György.

Ifi 54 kg

Faragó „Solya” Orsolya-Vincze Henrietta DVSC TKO 1. menet

Solya nem sok esélyt adott ellenfelének, hiszen már az első menetben kétszer számoltak a debreceni lányra, majd a bíró beszüntette az egyoldalú mérkőzést. Solya az idei évben remek formában van, és ezt mindenképp magyar bajnoki címmel szeretné megkoronázni. Ehhez a szombati döntőben az egri Bóta Györgyit kell legyőznie.

Elit 57 kg

Szűcs „Rodman” Szabina-Török Tünde KSI TKO 1. menet

Rodman is nagyon ki volt éhezve már a győzelemre, és esélyt sem adott ellenfelének. Az eredmény hasonló mint Solyánál. Rodman ezzel a négy között van, a döntőbe jutásért holnap a szolnoki Kalderás Erikával kell megküzdenie.

A pénteki mérkőzések:

Junior döntők

46 kg Varga Kíra-Harangozó Nikolett Ring SK

66 kg Kondor Zsófia-Papp Dorina Zugló

Elit elődöntők:

51 kg Váry Lili-Balogh Anna Eger

57 kg Szűcs Szabina-Kalderás Erika Szolnoki MÁV

60 kg Bogárdi Mónika-Rácz Irén DVSC

Hajrá Vecsés!

Női OB 2013. A második nap eredményei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 20-11-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

9 vecsési lány a Női Magyar Bajnokságon

44 egyesület 129 versenyzőjével kezdetét vette a 2013 évi Junior, Ifjúsági és Elit Női Ökölvívó Magyar Bajnokság. A vecsési csapatot 5 junior, 1 ifi és 3 elit versenyző képviseli a versenyen.

A csapat:

Juniorok:

46 kg Varga Kíra

48 kg Nádasdi Judit

54 kg Schafer Liza

63 kg Bogárdi Barbara

66 kg Kondor Zsófia

Ifi:

54 kg Faragó Orsolya

Elit:

51 kg Váry Lili

57 kg Szűcs Szabina

60 kg Bogárdi Mónika

Edzők: Seres Attila, Török István, Lakoczky György

Az első napon 4 junior versenyzőnk lépett ringbe, és az eredmény 2 győzelem, 2 vereség.

46 kg Varga Kíra-Bátori Eszter MMF Miskolc TKO 2. menet

Az első éves Kírának ez azelső országos bajnoksága, és agresszív bokszának köszönhetően győzelemmel mutatkozott be. A pénteki döntőben a kaposvári Harangozó Nikolett vár rá.

48 kg Nádasdi Judit-Oláh Anita Varjú Boksz Klub 0:3

Bambi most rendesen odatette magát, veresége ellenére dicséretet érdemel, mert 3 meneten keresztül keményen harcba volt a válogatott Oláh Anitával. Ezzel Bambi bronzéremmel zárta a junior OB-t.

54 kg Schafer Liza-Hoffer Laura Hévíz TKO 1. menet

Sajnos Cimpa az első menet elején belenézett egy ütésbe, és le is ment, így KO-val vereséget szenvedett a helyi lány ellen. Cimpa így bronzéremmel zárta első országos versenyét.

63 kg Bogárdi Barbara-Kis Vivien DVSC TKO 2. menet

Barbara a faddi tagozatunk versenyzője, Török István tanítványa. Ez volt az első hivatalos versenye, és szerencsésre sikeredett a bemutatkozás, így már bejutott a legjobb 4 közé.

A második versenynapon 4 versenyzőnk lép ringbe:

Junior 63 kg Bogárdi Barbara-Tar Flóra Zugló BC

Junior 66 kg Kondor Zsófia-Cseri Gitta Szentesi Kinizsi

Ifi 54 kg Faragó Orsolya-Vincze Henrietta DVSC

Elit 57 kg Szűcs Szabina-Török Tünde KSI

Hajrá Vecsés!

Női OB 2013, Hévíz. Az 1. nap eredményei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 18-11-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Kangli Lajos edző ma 46 éves!

A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztálya ezúton kíván boldog 46. születésnapot Kangli Lajos edzőnek!

Boldog születésnapot Kangli Lajos! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 16-11-2013
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Junior EB 2013, Anapa, Oroszország

Két vecsési versenyző is a válogatottban!

2013. november 8-16 között rendezték meg az oroszországi Anapa városában a Junior Férfi Ökölvívó Európa Bajnokságot. A magyar csapat teljes létszámmal utazott ki a kontinentális viadalra. A kiskunfélegyházi Kontrecz Márk bronzérmének köszönhetően a magyar válogatott éremmel utazhat haza, ezúton is gratulálunk a teljesítményéhez!

A vecsési csapatból az 54 kg Lőczi Gergő és a 70 kg Papi Bence, valamint edzőként Kertész Henrik utazott ki. Sajnos a srácainknak nem sikerült a pontszerzés, de szégyenkezésre semmi okuk sincsen, hiszen mindketten szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget.

Lőczi Gergő súlyában 16 induló volt, és az első napon az olasz Manoto Cherchi ellen húzott kesztyűt. A meccs végén két bíró az olaszt, míg egy bíró Gergőt látta jobbnak, így versenyzőnk 2:1-re maradt alul. Gergő elsőéves junior, remélhetőleg a jó formája megmarad jövőre is, és akkor már éremmel térhet haza. Gergő ellenfele bronzérmes lett.

Papi Bence súlyában 15 versenyző indult. Sajnos nem kedvezett a sorsolás Bencének, hiszen rögtön a hazai Vladimir Kharchenko ellen lépett ringbe. Bence keményen küzdött, a mérkőzés végén egy bírónál döntetlen, kettőnél pedig szoros orosz előny volt, így a hazai ökölvívó jutott tovább. Bence ellenfele a további mérkőzéseit már simán nyerve lett aranyérmes.

A csapattal utazott edzőnk, Kertész Henrik is, aki a ringsarokban tevékenykedve hasznos tapasztalatokat szerezhetett a nemzetközi mezőnyről, ezt az itthoni munkájában hatékonyan tudja majd kamatoztatni.

Gratulálunk a fiúknak!

Hajrá Vecsés!

Egy bronzéremmel zártuk a junior EB-t! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More