Posted on 22-01-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

MEGHÍVÓ

Tisztelt Sporttársak!

Értesítem edzőkollégákat, hogy 2014-02-02-án vasárnapon (Tolna, Lehel utcai Sportcsarnokban – Lehel u.2 ) megrendezésre kerül KÖZPONTI RÉGIÓ POFONPARTI elnevezésű versenysorozati nap csak (született: 1998-2004) 10. évtől 16. éves korig tartó korosztálynak.

Régiós pofonparti célja:

Elsősorban lehetőséget biztosítani az utánpótláskorúaknak (jelen esetben: csak a 10-16 éveseknek) az ökölvívó tudás fejlődésére és a régiónk összefogására, kapcsolatteremtésre.

A pofonparti rendezője:

Vecsési Sportegyesület Ökölvívó Szakosztály – illetve fiókegyesület (Fadd) Török István

– A versenybíróságot, valamint a közreműködő versenybírókat a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) Bíró Bizottsága jelöli.

Program:

Érkezés, orvosi vizsgálat és mérlegelés:        900 1100

Párosítási konzultáció, edzők részvételével:  1110

Mérkőzések kezdetének tervezet időpontja: 1300

A mérkőzések kezdetének időpontja a verseny gördülékeny lebonyolítása érdekében változhat!

Díjazás:

Arany, illetve ezüstszínű érem.

Különdíjat (Oklevél) kap:

– a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó versenyzők (10-12éves, illetve a 13-14éves 15-16 éves közöttiek közt).

Pofonparti lebonyolítása:

-10-12 éveseknél a mérkőzések 3×1 perces menetidőkkel kerülnek megrendezésre, a menetek között 1 perces szünetekkel.

-13-14 éveseknél a mérkőzések 3×1,5 perces menetidőkkel kerülnek megrendezésre, a menetek között 1 perces szünetekkel.

– 15-16 éveseknél  a mérkőzések 3*2 perces menetidőkkel kerülnek megrendezésre, a menetek között 1 perces szünetekkel.

-A pofonpartin kötelező a fogvédő (piros színű nem lehet) és a bandázs. Lehetőség szerint mélyütés védő, a sarok színének (piros vagy kék) megfelelő színű fejvédő, mez, nadrág, kesztyű (10oz), illetve rövid vagy magas szárú cipő használata.

– Minden olyan kérdésben, amelyben a kiírás nem rendelkezik a MÖSZ érvényben lévő verseny-és játékszabálykönyv szerint kerülnek lebonyolításra a mérkőzések.

Egyéb közlendők:

Kérem az Egyesületeket, ahogy megkapták ezt az e-mailt legyenek szívesek a visszajelezni, 2014.01.28-ig ha lehet e-mailben a lenti (Oldal: 3 / 3) nevezési lapon. Fontos a nevezési lapon a jelentkezés! Ugyanis a nevezések alapján készülünk étellel,mert minden versenyzőt és edzőt megvendégelünk egy meleg ebéddel!

FONTOS, hogy mindegyik gyermeknél legyen diákigazolvány; vagy amelyik sportoló rendelkezik sportkönyvvel, akkor azt hozza magával!

BÁRMILYEN ÉSZREVÉTELÜKKEL KAPCSOLATBAN HÍVJANAK, VAGY ÍRJANAK!

Mindig Minden Jót Nektek!

Tisztelettel:

Kertész Henrik
régiós koordinátor

Vecsés SE, régiós központ

Tel.: 06-30-507-5812

Email.: krtszhnrk@gmail.com

Pofon Partit rendezünk Tolnán! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 19-01-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Nagy fába vágtuk a fejszénket rögtön az év elején, hiszen az év első munkanapján már kivitelezők lepték el a bokszcentrumot. Az ok egyszerű, szükségessé vált a fűtés felújítás, a szellőzés megoldása, valamint egy tisztasági festés is ráfért már a teremre. A gazdaságtalan és már egyáltalán nem üzembiztos régi konvektorokat egy modern kondenzációs kazán víztárolóval, és radiátoros központi fűtés váltotta fel.

A szellőzést két nagy teljesítményű ventilátorral oldottuk meg, ami remélhetőleg megszünteti a pára okozta penészesedést. A téli felújítás utolsó fázisa a festés volt, ami a mai napra készült el. Tavasszal folytatjuk a felújítást a tető egy részének cseréjével, elektromos korszerűsítéssel, valamint az udvar szilárd burkolattal történő ellátásával.

Lassan visszatérhetnek tehát a sportolók az épületbe, már csak egy nagy takarítás van hátra. Ehhez kérünk minden tagunkat, aki magáénak érzi a termet, hogy hétfőn 17 órától jöjjön és segítsen kitakarítani és újra berendezni az épületet. Ha elegendően összejövünk, akkor kedden már a megszokott mederben folyhat a munka.

Megújul a Vecsési Bokszcentrum! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Elhunyt Török Béka

Hatalmas veszteség érte az ökölvívást, és az egyetemes magyar sportot: elhunyt Róma olimpiai bajnoka, Török Gyula „Béka”.

A mindössze 161 centiméter magas, “Béka” becenévre hallgató öklöző nagy sikereit a Vörös Lobogó, majd az MTK színeiben aratta.A legendás Fogarassy Mihály -aki akkortájt a KAC edzője volt- fedezte fel, miután a strandon a szeme láttára vert meg egy nagyobb srácot. Ő nevelt az igazi kispesti csibészből ökölvívót. Lég- és harmatsúlyban ötször nyert magyar bajnokságot. Kedvenc, eredményes harcmodorával, a villámgyors beugrások utáni csapott horgokkal 1959-ben Luzernben Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, majd 1960-ban, Rómában az olimpián nem talált legyőzőre. Négy évvel később, Tokióban nem tudott ismételni, harmatsúlyban az első fordulóban vereséget szenvedett.

Visszavonulása után az Építők SC (1976-1978), majd a Csepel SC (1978-1981) ökölvívó-szakosztályának edzője volt, majd a válogatott mellett is segédkezett. A 80-as évek végén rövid ideig a Vecsés SE edzői feladatait is ellátta.

Kiemelkedő sportolói és edzői pályafutása elismeréseként 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét (polgári tagozat).

„Béka” egy évtizede már betegeskedett, szélütés érte, de betegségét mindvégig méltósággal tűrte. Január 24-én lett volna 76 éves. Kalandos életéről Szugyeczky József írt könyvet “Béka a szorítóban” címmel.

Béka legyen neked könnyű a föld!

Forrás:MÖSZ/SA

Elhunyt Török “Béka” Gyula olimpiai bajnok ökölvívó! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 01-01-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

4 magyar bajnok és 14 magyar bajnoki érem.

EB, VB részvétel, valamint régióközponti kinevezés a 2013-as évben!

Vegyes évet zárt az ökölvívó szakosztály. Egyrészt az eredményeink örömre adnának okot, azonban ezt beárnyékolta vezetőedzőnk Varga Viktor tragikus elvesztése. Így sajnos Ő már nem tud együtt örülni velünk a közösen elért sikereinknek.

Kronológiai sorrendben az alábbi fontosabb eredményeket érték el a vecsési ökölvívók.

Február:

Szerbiába a Nikola Drobac Emlékversenyre kapott meghívást a vecsési csapat. 11 versenyzővel utaztunk kiegészülve más klubok ökölvívóival. A vecsésiek közül Brúger László és Kanalas Csaba tudott győzni.

Március:

Girls Box Cup, Hamburg: A női válogatott tagjaként a junior Hegedűs Diána utazott ki, és szerezte meg a magyar csapat egyetlen aranyérmét.

Énekes István Emlékverseny: Az ifik második legfontosabb versenyén 2 sportolónk indult, és +91 kg-ban Szabó Dániel ezüstérmet szerzett.

A salgótarjáni Utánpótlás Olimpián 9 versenyzővel vettünk részt. Papi Bence aranyérmet, Lőczi Gergő, Mátyás Krisztián és Csicsó Jenő pedig bronzérmet szerzett.

Április:

Budapest Bajnokság: 5 aranyérem, 4 ezüst és 2 bronzérem a vecsési csapat gyűjteményében

Nemzetközi Női Válogató verseny: vendégül láttuk 3 napra a cseh női válogatottat, amit összekötöttünk egy női tornával 42 fő részvételével.

Május:

Baku: Papi Bence és Lőczi Gergő utazott Azerbajdzsánba egy nemzetközi tornára.

Olaszország: 10 napos edzőtáborozáson vett részt a női válogatott Rómában és Nápolyban. A válogatott tagja volt Váry Lili, Varga Krisztina, Hegedűs Diána és Seres Attila.

Németország: A felnőtt női válogatott tagjaként Szűcs Szabina vett részt egy 3 napos tornán Wittenburgban.

Szerbia: Fadgyas Vivien a Szerbia-Magyarország csapattalálkozón hazai pályán megverte a szerb Európa bajnok Marija Pavlovot, ami egyben a magyar csapat legjobb eredménye is volt.

Május 4.-én hagyott itt minket Varga Viktor, ez alapjaiban rengette meg a szakosztályt.

Mentálisan mélypontra kerültek többen is a csapatból, így gyorsan kellett cselekedni annak érdekében, hogy ne széledjen szét a szakosztály. Mikus Ferenc edzőnk segítségével tudtuk átvészelni ezt az időszakot. A májusi versenyeinket lemondtuk, és csak június elején utaztunk el a Bornemissza Emlékversenyre, hogy felrázzuk a gyerekeket az apátiából.

Július:

Női Uniós EB, Keszthely: 5 vecsési lány volt a válogatott tagja: Szűcs Szabina, Faragó Orsolya, Schafer Liza, Varga Krisztina, Hegedűs Diána. Az eredményünk 3 junior bronzérem.

Július közepétől állt munkába új edzőnk Kertész Henrik, aki elég nehéz és hálátlan feladatot vállalt magára, hiszen a csapaton súlyos nyomokat hagyott Varga Viktor elvesztése.

Augusztus:

Két versenyzőnk, Papi Bence és Lőczi Gergő is meghívást kapott a junior VB-re készülő válogatott keretbe, az utazó csapatba azonban nem kerültek be.

Sóstó Kupa, Nyíregyháza: Kertész Henrik első versenye a csapattal: Váry Lili aranyérem, Zsigri Viktor ezüstérem, Lőczi Gergő bemutató.

Augusztus végén 1 hétig Szicíliában edzőtáborozott a női válogatott. Vecsésről Faragó Orsolya és Seres Attila volt a csapat tagja.

Szeptember:

Brúger László és Eger Imre Németországban léptek ringbe, Brúger László győzött.

Bulgáriában rendezték a női ifjúsági világbajnokságot, ahol 54 kg-ban a vecsési Faragó Orsolya volt a keret tagja. Sajnos érmet nem sikerült szereznie.

Itthon a serdülő OB-n 3 versenyzőnk indult, Nádasdi László és Neubauer Gábor bronzérmet szerzett.

Október:

Junior OB Kaposvár: 4 versenyzővel indultunk, Papi Bence és Lőczi Gergő egyaránt magyar bajnokok lettek.

Lőczi Gergő Usti nad Labemben vett részt egy nemzetközi tornán, ahol aranyérmet szerzett.

Vecsésen ismét vendégül láttuk a cseh válogatottat.

November:

Lőczi Gergő és Papi Bence, valamint edzőként Kertész Henrik is elutazott Oroszországba a junior EB-re. Bár versenyzőink keményen küzdöttek, érmet most nem sikerült szerezniük.

Itthon az Ifjúsági OB-n +91 kg-ban Szabó Dániel bronzérmet szerzett.

Női OB Hévíz: 9 éremmel (2 arany 3 ezüst és 4 bronz) tértünk haza az idei bajnokságról. Váry Lili felnőtt korcsoportban az 51 kg-os olimpiai súlyban lett magyar bajnok, elsőéves felnőttként. Junior 66 kg-ban Kondor Zsófia szintén aranyérmet szerzett. Bogárdi Mónika a felnőtt 60 kg-os olimpiai súlyban ezüstérmes, illetve ezüstöt szerzett ifjúsági 54 kg-ban Faragó Orsolya és junior 46 kg-ban Varga Kíra is. Bronzérmesek: Szűcs Szabina felnőtt, Nádasdi Judit junior, Schafer Liza junior, Bogárdi Barbara junior korú versenyzőnk.

December:

Felnőtt OB: az év utolsó magyar bajnokságán 3 versenyzővel vettünk részt, érmet azonban most nem sikerült szerezni.

A 2012-es évben az országos rangsorban a 4. helyen végeztünk, az idei történések miatt a kitűzött cél a TOP10-ben maradás volt. A tavalyi versenyévben 33 pontot sikerült gyűjtenünk, ez az idei évben 38,5 pont, ami szinte biztos, hogy elegendő az első 10-ben maradáshoz.

A végén még egy fontos eredmény:

A MÖSZ az uniós elvárásoknak megfelelően régiókra osztotta fel az országot. A 7 uniós régió mellé még 8-ként csatlakozott Budapest, mint önálló régió. A központi régió központja Vecsés lett, ami azt jelenti, hogy a régiónkba tartozó 15-16 ökölvívó klub szakmai munkáját mi felügyeljük. Feladatunk még régiós versenyek rendezése is. Ez a feladat a megtiszteltetés mellett minimális anyagi támogatással is jár, így a jövő év elején tudunk kisebb felújításokat is végezni az edzőtermünkben az önkormányzat és az EMMI segítségével.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a 2013-as évben a csapat mellett álltak, és anyagi, mentális segítséget vagy média támogatást biztosítottak nekünk!

Hajrá Vecsés!

Ez volt a 2013-as esztendő! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 01-01-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

KARÁCSONY-KUPA 2013 DEBRECEN

December 22.-én részt vettünk az év utolsó versenyén, a debreceni Karácsony Kupán. Eredetileg több versenyzővel szerettünk volna részt venni a DVSC által rendezett viadalon, azonban volt akinek nem jutott ellenfél, és volt aki lebetegedett, így a végén 4 vecsési fiatal lépett ringbe. Az edző Kertész Henrik terve a fiatalok kipróbálása volt, így több versenyzőnknek ez volt az első küzdelme.
Eredmények (vastaggal a győztesek):

Pénzes Sándor (DSC) – Lőczi Roland (VEC) III. TKO
Bernáth Attila (DVSC) – Nádasdi László (VEC) 3-0
Szabó József (Kaba) – Fekete Roland (VEC) III. TKO
Lakatos Máté (DVSC) – Kanalas János (VEC) 3-0

Ezzel a versennyel be is fejeztük az idei versenyszezont, és egyben megkezdjük a felkészülést a 2014-es évre.

Hajrá Vecsés!

Karácsony Kupa 2013 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More