Posted on 30-10-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Női OB 2014.


Egerben került megrendezésre az idei magyar bajnokság a hölgyek részére. A junior, ifjúsági és elit kategória országos bajnoksága mellett-idén első alkalommal- a serdülő lányoknak Magyar Kupát rendeztek.

45 klub 142 versenyzője mérlegelt be az első napon, ami azt jelenti, hogy 20 benevezett lányt nem hoztak el az edzők.

A Vecsés SE 14 lányt nevezett, és mind a 14 lány be is mért a versenyre.

A csapat:

Elit:
51 kg Váry „Baba” Lili
54 kg Szűcs „Rodman” Szabina
57 kg Faragó „Solya” Orsolya
60 kg Fadgyas „Tinky” Vivien
60 kg Bogárdi Mónika
81+kg Faragó Renáta

Ifjúsági:
48 kg Nádasdi „Bambi” Judit
51 kg Pap „Pizsi” Zsófia
57 kg Holczer Kata

Junior:
63 kg Bogárdi Barbara
80+ kg Kovács Eszter

Serdülő:
48 kg Uhrin Csenge
52 kg Neuberger „Szamóca” Fanni
60 kg Acsádi Virág

Edzők: Seres Attila, Török István, Lakoczky György

1. nap:

Sajnos az első nap igazi horror volt a számunkra, mind a 7 ringbe lépő versenyzőnk vesztesen hagyta el a ringet.
A serdülőkkel kezdődött a nap, az első ringbe lépőnk Csenge volt, aki a rutinos kőszegi kislánnyal, Finesz Kamillával került szembe. A még kezdő Csenge túlságosan is tisztelte ellenfelét, ezért nem tudta hozni azt, amit kértünk tőle, így feladtuk a mérkőzést. Csenge így bronzéremmel zárta a Magyar Kupát.
A következő ringbe lépőnk Szamóca volt, aki 52 kg-ban indult, mert 50 kg-ban nem volt induló. Szamóca simán verte az egri kislányt, azonban a bírók már a serdülő lányokkal is megismertetik az „igazi” magyar ökölvívást, és 3:2-re odaajándékozták a mérkőzést a helyi kezdő kislánynak. Szégyen volt az egész. Szamóca így bronzérmes lett, akárcsak Csenge.
60 kg-ban Virág az érdi Mari Fruzsinával került szembe, a kezdő lányunknak még sok volt az ügyes ellenfél, ezért Török István edző kivette az egyenlőtlen küzdelemből. Mindhárom serdülő kislányunk fiatal még, és nagyon szorgalmasak, ezért biztos, hogy még sok szép sikereket fognak elérni!

A junioroknál az első meccses Eszter rögtön az idei EB induló Pallás Szimonettával (DVSC) került össze, akivel nem tudott mit kezdeni, így nem sikerült Esztinek a bravúr.

Az ifiknél 48 kg-ban Nádasdi Judit lépett ringbe Habran Melinda (Varjú Boksz) ellen. Bambi jól kezdte a mérkőzést, szépen távolról bokszolta ki Melindát, azonban a második menet után minden ok nélkül megállt, és magára húzta ellenfelét, ezzel átadta a győzelmet neki.
57 kg-ban Holczer Kata az első hivatalos mérkőzésén a válogatott sárospataki Mezővári Kingával került össze. Lakoczky György tanítványa a harmadik menetig tudta tartani magát, ott már kijött a különbség és vége lett a mérkőzésnek. Amit tudott, és elvárható volt, azt megtette Kata.

Az elit kategóriában egy mérkőzésben voltunk érdekeltek. 60 kg-ban Fadgyas Vivien az egri Fülep Emese ellen lépett ringbe. Tinky az első két menetet simán hozta, az utolsó két menetben azonban nem igazán tudta úgy irányítani a meccset ahogy kellett volna, így ellenfele jobban el tudott mozogni. Egy bírónál győztünk, 4 bíró döntetlenre ítélte a produkciót, majd közel 10 perces tanakodás után mind a 4 bíró a helyi lányt jelölte meg győztesként. Tinky több mint 1 év kihagyás után 1 hónapja tért vissza, ráadásul a 60 kg nem igazán az ő súlya. Meglátjuk, hogy jövőre mire jutunk egy alacsonyabb súlyban.

2. nap

Szerdán 6 versenyzőnk lépett ringbe. A junior Bogárdi Barbara az elődöntőben a kaposvári Hargitai Kira ellen nyert, méghozzá esélyeshez méltóan az első menetben TKO-val.
Barbi után jöttek a felnőttek. 51 kg-ban Váry „Baba” Lili tavaly a döntőben találkozott a szegedi Kovács Ildikóval, most az elődöntőben kerültek össze. Baba idén is simán hozta a kötelezőt, egyhangú pontozással jutott a döntőbe.
54 kg Szűcs „Rodman” Szabina a tavalyi ifi magyar bajnok Bóta Györgyivel (Eger) csapott össze, és magabiztos bunyóval jutott a pénteki fináléba. Rodman és Baba is annyit adott ki magából, amennyi elég volt a biztos győzelemhez. Kell az erő a döntőre.
57 kg-ban Faragó „Solya” Orsolya a debreceni Mészáros Mariannal küzdött meg az éremért, azonban meglepetésünkre vereséget szenvedett. Nyáron simán verte a DVSC versenyzőjét, így most is bíztunk a győzelemben. Talán az egy hete Marokkóban összeszedett fertőzés, talán más volt az oka, nem tudjuk. Solya így sajnos érem nélkül tér haza az idén.
60 kg Bogárdi Mónika az egri válogatott Csombor Viviennel került szembe. Móni harcosan kezdett, bár voltak a védekezésében hiányosságok. A második menetben a bíró először intette, majd gyorsan számolt is versenyzőnkre. A ring mellett nem látszott az ok, ezért Török István edző úgy döntött kiveszi a küzdelemből Mónit.
81+ kg-ban Faragó Renáta a jó erőben lévő kecskeméti Markó Ágnessel próbált szembe szállni. 3 hete már vereséget szenvedett tőle, azonban hozzáállását dicséri, hogy ismét vállalta a küzdelmet. Sajnos most sem sikerült megállítani az aranyra is esélyes kecskeméti lányt.

A csütörtöki napon a junior Bogárdi Barbara döntőzik a soproni Gáll Bernadettel.

Pénteken az ifi Pap Zsófia, valamint az elit Váry Lili és Szűcs Szabina száll harcba a magyar bajnoki címért.

Női OB 2014. Az első két nap eredményei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

Szűcs Szabina bronzémet szerzett a marokkói tornán

14 ország részvételével rendezték meg a VI. Mohammed Nemzetközi Ökölvívó Tornát Marrakeshben október 12-17 között. A magyar válogatottnak 2 vecsési tagja volt, 54 kg-ban Szűcs „Rodman” Szabina, 57 kg-ban pedig Faragó „Solya” Orsolya. A tornát körmérkőzéses rendszerben rendezték meg, így minden versenyzőnek több lehetősége volt ringbe lépni.

Rodman összesen 4 mérkőzést bokszolt, ebből 1 mérkőzésen tudott győzni, ezzel a bronzérmet szerezte meg a súlycsoportjában. Ez volt harmadik nemzetközi győzelme, és az első nemzetközi érme.

Solyának nem volt szerencséje, nagyon erős mezőnyben két vereséggel zárta a tornát. Solya még fiatal, lesz még alkalma bizonyítani.

Az eredményt nagyban befolyásolta az egész hetes gyomorrontás, ami nagyon legyengítette mindkét versenyzőt (illetve az egész csapatot), és a 40 fokos meleg is. Minden meccs előtt mérlegelnünk kellett a visszalépés lehetőségét, ám a lányaink mindenképp bokszolni akartak. Egészségesen még jobban helytálltak volna az afrikai tornán.

Jövő héten kis pihenőt kapnak, majd október végén Egerbe utazik a női csapatunk a magyar bajnokságra.

Hajrá Vecsés!

Szűcs Szabina első nemzetközi érmét szerezte! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   

VI. Mohammed Nemzetközi Ökölvívó Kupa
Marokkó, Marákesh 2014. október 13-18.


15 ország részvételével kerül megrendezésre a VI. Mohammed Nemzetközi Ökölvívó Verseny a marokkói Marákesh városban. A házigazda Marokkó mellett Botswana, Bulgária, Kuba, Egyiptom, Franciaország, Magyarország, Irak, Olaszország, Mozambik, Palesztína, Szenegál, Spanyolország, Wales és Jemen ökölvívói lépnek ringbe. A magyar csapat 10 női és 4 férfi versenyzővel vág neki az afrikai kalandnak. A csapatot Draskovics Szilárd vezeti, az edzők Balzsay Károly, Szuknai Zsuzsa és Seres Attila, valamint Turu István és Varsányi Áron lesznek. Bíróként Juhász Roland utazik a csapattal.
A csapat összeállítása:
Nők:
48 kg Barankai Virginia
51 kg Ancsin Katalin
54 kg Szűcs Szabina Vecsés SE
57 kg Faragó Orsolya Vecsés SE
60 kg Csombor Vivien
64 kg Nagy Bianka
69 kg Oláh Eszter
75 kg Nagy Tímea
81 kg Szatmári Petra
+81 kg Kovács Mária

Férfiak:
56 kg Szőrös Márk
69 kg Zámbó Dániel
75 kg Kabai Károly
81 kg Hámori Ádám

Szabina tagja a világbajnokságra utazó keretnek, Solya pedig első alkalommal kapott meghívót a felnőtt válogatottba. Az afrikai kiruccanás után sem lesz idő sok pihenésre, hiszen 1 hét múlva már a magyar bajnokságon kell ringbe lépniük.

Hajrá Vecsés!

Szűcs Szabina és Faragó Orsolya a felnőtt válogatottban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 08-10-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Női Pofon Party Eger

2014. október 4.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le az év legnagyobb női pofonpartija.  20 klub 88 versenyzője nevezett előzetesen az egri versenyre, ami sok lánynak az utolsó ringbe lépés a hónap végén megrendezésre kerülő Női Ökölvívó Magyar Bajnokság előtt. Összesen 36 lány lépett ringbe, köztük 7 pár serdülő versenyző volt. A kicsiknek az idei évben első alkalommal rendeznek Magyar Kupát, mégpedig a Női OB keretein belül.

A vecsési ökölvívók az eddigi legnagyobb létszámmal, 12 versenyzővel vettek részt a tornán. 3 serdülő, 1 junior, 2 ifjúsági és 6 elit lány alkotta a csapatot. Sajnos Nádasdi „Bambi” Judit, Váry „Baba” Lili és Szűcs „Rodman” Szabina ellenfél nélkül maradt, a többiek eredményei a következőek voltak:

Serdülő:

45 Kg Lakotár Hanna Fitt-Boksz Kőszeg- Uhrin Csenge Vecsés 3:0

Csenge eddigi mérkőzésein szépen teljesített így most egy szinttel feljebb kellett lépnie, ezért egy rutinos kőszegi kislány ellen lépett ringbe. Csenge védekezési hibái most jobban kitűntek, ez alapján tudunk az edzéseken mi is tovább fejlődni. Versenyzőnk a kapott utasításokat a tudásszintjének megfelelő módon végrehajtotta, ezért mindenképp dicséret jár neki.

50 Kg Firisz Adrien Sopron-Gyevát- Neuberger ”Szamóca” Fanni Vecsés bemutató

Szamóca harcossága hamar kijött, ezért egy menetesre sikerült a bemutató mérkőzés. A soproni kislány az elején szépen helytállt, azonban Szamóca pontos találatait most még nem tudta levédeni. Szamóca teljesítménye biztató a jövőre nézve.

61 Kg Acsádi Virág Vecsés- Mari Fruzsina ÉRD bemutató

Virág első ringbelépése volt ez a tapasztaltabb érdi lány ellen. 1 menetet engedtünk neki, hogy egyáltalán megismerkedjen a szorító világával. A hozzáállása dicséretet érdemel.

Junior:

63 Kg László Henriett ÉRD- Bogárdi Barbara Vecsés TKO 2.menet

Barbi most szépen bokszolt, így a harcos, de kezdő érdi kislány a második menetig bírta tartani a frontot. Reméljük Barbinak az OB is jól fog sikerülni.

Ifjúsági:

48 Kg Pap „PZS” Zsófia Vecsés- Viski Ágnes DVSC 1:2

Zsófinak ez volt az első hivatalos mérkőzése, és a junior EB-t is megjárt, magyar bajnok debreceni versenyző ellen egy nagyon parázs csatában maradt alul megosztott pontozással. Ez azt jelenti, hogy volt olyan bíró, akinél PZS győzött. Ez nagyon szép eredmény a debütáló mérkőzésen.

Elit:

57 Kg Gáspár Zsófia Miskolc-  Faragó „Solya” Orsolya Vecsés 2:1

Solya május végén már verte meg a miskolci lányt, akkor is szoros eredmény született. Most az első két menetet simán hozta, majd minden különösebb ok nélkül elkezdett leereszteni, aminek a következménye a szoros befejezés. Mivel a döntetlen eredménynél a bírók Gáspárt jelölték meg, így most ő nyerte a csatát. Solya pontosan tudja, mit rontott el, és legközelebb jobban fog koncentrálni.

60 Kg Bogárdi Mónika Vecsés- Melanie Fraunschiel AUT 0:3

Móni első nemzetközi mérkőzése volt ez, ráadásul a nagy ütőerejű és jó képességű osztrák lány ellen. Nagy harc volt a ringben, azonban az osztrák lánynak voltak hangsúlyosabbak az ütései, így jogosan emelték fel a kezét a végén. Móni a rendkívül nehéz 60 kg-os olimpiai súlycsoportban próbál helytállni, ami nem könnyű feladat. Több rutinnal még meglepetéseket fog okozni.

60 Kg Fadgyas „Tinky” Vivien Vecsés- Gyurán Zsófia Sopron-Gyevát 3:0

Tinky 2 hete tért vissza az edzőterembe 16 hónap kihagyás után. Jelenleg 60 kg-ban indult, de idővel kisebb súlycsoportban fog küzdeni. A mérkőzés fő tétje az volt, hogy ennyi kihagyás után hogy bírja a 4 menetet, ezzel nem volt gond. A tőle megszokott „kullancs” stílusával egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzést. Szép visszatérés.

81 Kg Faragó Renáta Vecsés- Markó Ágnes Kecskemét SC TKO 1.menet

Kedvenc tanárnénink nagy kalandra szánta el magát, hiszen életében először lépett ringbe az egri tornán. A kecskeméti ellenfele nagyon erős volt, ráadásul rutinosabb is, ezért az első menet végén kivettük Renit a harcból, aki egyáltalán nem volt elkenődve, a vereség ellenére is élvezte a meccset és az egész versenyt is. Lehet hogy még OB indulás lesz ebből?

Nagyon hasznos volt a hétvége, hiszen fontos információkat kaptunk arról, hogy hol áll jelenleg a felkészültségünk. A lányok most a klubban nagy erőbedobással készülnek a hónap végi magyar bajnokságra. Két versenyzőnk, Szűcs Szabina és Faragó Orsolya a verseny után a tatai edzőtáborba utazott, hiszen ők október 12-én a felnőtt válogatott tagjaiként Marokkóba utaznak egy nemzetközi tornára.

Hajrá Vecsés!

Egerben harcoltak lányaink! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 07-10-2014
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

4 Nemzet Torna, Csehország-Krnov

Szinte alig látjuk itthon, minden idejét a válogatott edzőtáborban, vagy az Erdei Zsolt vezette Madárfészek Akadémián tölti legeredményesebb ifi versenyzőnk, Papi Bence. A múlt hétvégén Csehországban járt a 4 Nemzet Tornán, ahol az elődöntőben és a döntőben sem bízta a bírókra a döntést, mindkét mérkőzést TKO-val nyerte, így újabb tornagyőzelmet tudhat magáénak.

Szüksége is lesz a jó formára, hiszen október 17-én Zágrábba utazik az Ifjúsági Ökölvívó Eb-re, ahol 75 kg-ban képviseli hazánkat. Az EB eredményeiről folyamatosan beszámolunk az oldalon.

Hajrá Vecsés!

Papi Bence újabb nemzetközi sikere! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More