Posted on 19-04-2015
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Szűcs Szabina újra a ringben!


Tavaly év végén a világbajnokságon bokszolt utoljára hivatalos mérkőzésen Szűcs Szabina, a Vecsés SE 54 kg-os bokszolója.

A novemberi koreai VB-n, majd egy decemberi bemutató mérkőzésen összeszedett kézsérülése miatt közel 5 hónap kihagyás után tért vissza Szabina.

A párizsi “Les Ceintures” tornán 23 ország vett részt, elég erős mezőnybe csöppentünk bele. Indulás előtt nem volt lehetőségünk otthon mérkőzni senkivel, így rögtön a rutinos, 10 éve bokszoló francia Marine Rostand ellen lépett ringbe Szabina, aki ellen szoros mérkőzésen maradt csak alul. Szerencsére több edzőmérkőzést is tudott bokszolni, még 69 kg-os ellenféllel is vállaltuk (nem is ment rosszul!) a küzdelmet.

Legközelebb a Budapest Bajnokságon léphet ringbe a Vecsés SE színeiben Szabina.

Hajrá Vecsés!

Párizsi kiruccanás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 14-04-2015
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Sikerek itthon és Németországban is!

Mozgalmas hétvégén vagyunk túl.

Három helyszínen is ringbe léptek a vecsési ökölvívók a hétvégén.

Mátyás Krisztián a junior válogatott tagjaként edzőtáborozott Németországban, ahol a hétvégén a két ország közötti csapattalálkozón győzelmet aratott német riválisával szemben. Krisztián egyre jobb formát mutat, ez látszott az április elején megrendezett Utánpótlás Olimpián is, ahol aranyérmet szerzett.

Április 11-én Érden került megrendezésre a soron következő régiós verseny, itt 7 versenyzőnk lépett a kötelek közé.

Schmigulecz Kevin, Petykó Balázs, Váry Tamás és Lőczi Roland bemutató mérkőzésen szerepelt, és mind a 4 versenyző teljesítménye sikerként könyvlehető el. 3 bokszolónk hivatalos mérkőzést vívott.

Tarnóczy Tamara serdülő korcsoportban bokszolta élete első mérkőzését a váci Péter Viktória ellen, amit meg is nyert a második menetben TKO-val. Tóth Bendegúznak és Kalocsa Gergőnek ezúttal nem sikerült győztesen elhagyni a ringet.

Április 12-én a Büki Bokszgála keretein belül találkozott egymással a Pest megyei régió és a Nyugat-Dunántúli régió. Ezen a gálán Lőczi Roland és Iván János bokszolhatott, de sajnos győzni egyik srácnak sem sikerült.

Legközelebb Szűcs Szabina Párizsban lép ringbe a magyar válogatott tagjaként, míg a vecsési csapat a hónap végén a Budapest Bajnokságon folytathatja az érmek gyűjtését.

Hajrá Vecsés!

Mozgalmas áprilisi hétvége bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 07-04-2015
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Utánpótlás Olimpia 2015

1 arany és 2 ezüstérem a vecsési ökölvívók eredménye.

Lőczi Roland hiába volt jobb a pontozók szerint, mégis csak ezüstérem jutott neki.

2015. április 1.-4. között került megrendezésre az Utánpótlás korú Ökölvívók Seregszemléje (régi nevén Utánpótlás Olimpia) Győrszentivánon. A vecsési csapat 7 versenyzővel vágott neki a viadalnak.

Serdülők:

48 kg Lőczi Roland
48 kg Bücs Károly
52 kg Tóth Bendegúz
68 kg Schneider Zsolt

Juniorok

46 kg Nádasdi László
50 kg Iván János
54 kg Mátyás Krisztián

Edzők: Kertész Henrik, Török István

A verseny alatt sok volt a megosztott pontozásos mérkőzés, mi is többször kerültünk bele (6 alkalommal). A legfájóbb a döntőben a Lőczi Roland-Drobilich Dusán meccs vége, hiszen hiába nyertünk a pontozóknál 3:2 arányban, a végén mégis 2:1-re a kaposvári versenyzőt hirdették ki bajnoknak. Sajnos ezzel a pontozási rendszerrel a szerencsének van nagyobb szerepe. . Eléggé véleményes volt Nádasdi Laci első napi veresége is Rostás Renátóval (Vasas) szemben, ott is 2:1-re maradtunk alul.

Mátyás Krisztián azonban megszerezte a csapat egyetlen aranyérmét, így mi sem maradtunk bajnok nélkül.

Az eredmény:

Aranyérem: Mátyás Krisztián

Ezüstérem: Lőczi Roland, Schneider Zsolt

A következő megmérettetés április 11-én az Érdi Kupa, majd 12-én az ország nyugati végébe utazunk, ahol Bükön lépünk ringbe.

Hajrá Vecsés!

Utánpótlás olimpia 2015 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More