Posted on 26-02-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Debreceni Pofonosztás


2016. február 21.-én rendezték Debrecenben az év első országos női ökölvívó versenyét. Habár kevesebb versenyző jött el a vártnál, 17 pár így is ringbe tudott lépni.

A vecsési csapat 5 versenyzőt nevezett, közülük 4 lány tudott ringbe lépni.

A csapat:
Juniorok:
52 kg Uhrin Csenge
54 kg Tarnóczy Tamara
57 kg Kiss Bettina
Elit:
48 kg Pap Zsófia
69 kg Kőhalmi Dóra

Tarnóczy Tamarának nem jutott ellenfél, a többiek viszont ringbe tudtak lépni. A versenyről röviden:

Junior 54 kg Uhrin Csenge– Juhász Annamária Románia
Csenge egy súllyal feljebb vívott bemutató mérkőzést a román kupát nyert lánnyal. Csenge az első menetben TKO-val fejezte be a rövid mérkőzést.

Junior 57 kg Kiss Bettina– Barna Zsófi Sárospatak
Ez is bemutató mérkőzés volt. Mindkét lánynak ez volt az első alkalom, hogy ringbe léptek. Betti kétszer is megszámoltatta ellenfelét, így érthető jókedvvel zárult a bemutatkozása.

Elit 48 kg- Ifi 51 kg Pap Zsófia-Nagy Angéla Debrecen
Zsófi és Angi is ellenfél nélkül maradt, így adott volt, hogy egymás ellen bokszolnak bemutató mérkőzést. Az edzőtáborból már ismerték egymást, így tudtuk, hogy jó mérkőzést fognak vívni. Zsófi hozta a szokásos harcipocok stílust, ami a debreceni lánytól sem idegen. Angi fejlődése szembetűnő volt.

Elit 69 kg Kőhalmi Dóra-Kantár Fanni Kőbánya TKO 3. menet
Dórának ez volt a negyedik hivatalos mérkőzése, ellenfele a 2010-es Magyar Bajnokságon volt ezüstérmes. Dóri erőfölénye végig dominált, így a harmadik menetben be is szüntették a meccset, ami Dóri győzelmével zárult.

Legközelebb junior lányaink március 12-én lépnek ringbe a Szalacska Kupán, majd a Diákolimpia vár a serdülő és junior gyerekekre.

Hajrá Vecsés!

Debrecenben harcoltak lányaink! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 19-02-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Írországban jártunk


A Bracken Boxing Club meghívására utaztunk ki 3 napra a Dublin melletti Balbriggan kisvárosba, ahol február 13.-án este a Bracken Court Hotel dísztermében felállított ringben csaptak össze a versenyzők.

A vecsési csapat:

Lányok: Elit 57 kg Szűcs Szabina, Junior 52 kg Uhrin Csenge
Fiúk: Elit 75 kg Malya Krisztián, 75 kg Papi Bence, 54 kg Lőczi Roland
Edzők: Seres Attila, Kertész Henrik

A találkozó eredménye 4:1 az ír csapat javára. Az ökölvívóink minden mérkőzésen odatették magukat, de győzni csak Lőczi Rolandnak sikerült. Szűcs Szabina egy súlycsoporttal feljebb lépett ringbe az ír bajnok ellen, Uhrin Csenge és Papi Bence sem volt 100%-os formában, Malya Krisztián a kevés rutinja ellenére is kemény csatát vívott. Roland is elfáradt a végére, így szoros csatában tudott győzedelmeskedni. Az biztos, hogy a közönség minden meccsen jól szórakozott!

A Bracken Boxing Club és Kieran O’Neill személyében egy nagyon szimpatikus társaságot ismertünk meg, és a bírói döntésekre sem lehetett panaszunk. A májusi III. Varga Viktor Emlékversenyre már most meghívtuk őket, így a hazai közönség is megismerkedhet a kemény ír bunyóval!

Hajrá Vecsés!

Írországi túra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 06-02-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Januári krónika

Hosszú volt a karácsonyi szünet, így sokan már az újév második napján a teremben voltak. Az első hét egy elmaradt versennyel indult, a MÖSZ indulás előtt 2 nappal mondta le a lányok indulását a szerbiai Nation Cup versenyen.

Papi Bence viszont elutazhatott a felnőtt válogatottal Kubába, ahol 2 hetes kemény edzőtáborban vett részt. Reméljük az aktív évkezdés sok hasznos tapasztalattal gazdagította versenyzőnket.

Január 23-án rendeztük az idei első regionális Pofonparty versenyt, itt főleg vecsési srácok léptek ringbe. A viadalnak a Vecsési Bokszcentrum adott otthont.

Január 29-31 között Csehországban (Most város) vettünk részt egy nemzetközi találkozón, ahol két felnőtt versenyzőnk (Pap Zsófia 48 kg, Szűcs Szabina 57 kg) lépett ringbe. Sajnos az eredmények nem a realitást tükrözték, így a következő hétvégére szóló meghívásnak már nem tettünk eleget. A csapatunk tagja volt még Takács Tímea Halásztelekről.

Január 30-án a PM Régió csapata Egerben csapott össze az ÉM Régióval. A versenyt junior és ifjúsági férfi kategóriában írták ki. Mivel ennél a versenyrendszernél a versenyzők mennyisége és nem a minősége a lényeg, így régiónk (lévén a legkisebb) eleve hendikeppel vesz részt a sorozatban.

Olyan gyorsan eltelt a január, hogy csak a hónap végén tudtuk megrendezni az évzáró bankettünket, ahol 40 tagunk ünnepelte velünk együtt a tavalyi 6 magyar bajnoki címet, és a magyar bajnoki helyezéseket.

Továbbra is:

Hajrá Vecsés!

Januári krónika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More