Posted on 10-04-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

VI. Nicolae Talpos Emlékverseny
Románia, Nagyszalonta


2016. április 9.-én rendezték meg 6. alkalommal a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt olimpikon emlékére rendezett tornát Nagyszalontán. A házigazda BASTI BOKSZ csapat nagyszerű házigazdának bizonyult, látszott mindenkin, hogy szívügyük ez a rendezvény.

18 csapat vett részt a tornán, fele-fele arányban magyar és román csapatok. A vecsésiek első alkalommal látogattak el Nagyszalontára, de ennek a kapcsolatnak biztos lesz folytatása, legközelebb mi látjuk vendégül Sebastian Silaghi-t és csapatát.

A vecsési ökölvívókat 4 versenyző képviselte, és mindenki ringbe tudott lépni:
Váry Tamás (2004)- Mihuta Catalin Arad
Lőczi Roland serdülő- Balogh János Halásztelek
Tarnóczy Tamara junior- Nagy Borotea Kolozsvár
Kőhalmi Dóra elit- Muresan Narcisa Kolozsvár
Edzők: Seres Attila, Váry István

Mind a négy versenyzőnk odatette magát, ennek meg is lett az eredménye. Habár a legtöbb mérkőzésen nem volt hivatalos végeredmény, mi mégis a látottak alapján négy győztes mérkőzésnek örülhettünk. Ami fontos, hogy három versenyzőnk is túl van az első nemzetközi megmérettetésén, ami újabb fontos mérföldkő a pályafutásukban.

Legközelebb Párizsban lép vecsési ökölvívó ringbe, mégpedig Szűcs Szabina, aki a Montana Belt nemzetközi versenyen készülhet a közelgő világbajnokságra.

Hajrá Vecsés!

VI. Nicolae Talpos Emlékverseny, Románia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 07-04-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Krisztián egyhangú pontozással győzött Németországban


Folyamatosan a válogatott kerettel utazik a Madárfészek Akadémián pallérozódó ifjúsági versenyzőnk Mátyás Krisztián, aki a múlt héten 6 napos edzőtáborban vett részt Németországban. Az edzőtábor végén német-magyar csapattalálkozót is szerveztek, ahol Krisztián egyhangú pontozással verte ellenfelét!

Hajrá Vecsés!

Mátyás Krisztián újabb nemzetközi sikere bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 03-04-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

Diákolimpia 2015/2016

Vecsésen került megrendezésre a 2015/2016 évi Diákolimpia. A 4 napos verseny fontos mérföldkő a magyar ökölvívás történetében, hiszen hosszú évtizedek után tért vissza sportágunk a Magyar Diáksport Szövetség kötelékébe. A média is fogékony volt a verseny iránt, többek között az M4Sport is forgatott a döntő napján. A közönség soraiban Gedó György olimpiai bajnok és Erdei Zsolt amatőr és profi világbajnokunk is megtalálható volt.

Az eseményhez méltóan a nevezések száma is rekordot döntött, 413 ökölvívó jelezte előzetesen indulási szándékát az országos döntőre. A nevezéseket a tanintézmények küldték el, nem a klubok, így az iskolák és egyesületek közötti kapcsolat megerősítésére is remek lehetőséget biztosított a viadal. A mérlegelésen 351 induló jelent meg, ami a két ring mellett is hatalmas létszám, így az első napon 100 mérkőzés került lebonyolításra, és a döntők napján is 51 mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség.

A vecsési csapat 11 fővel indult a versenyen, és a végelszámolásnál 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem maradt itthon.

Aranyérem: Lőczi Roland

Ezüstérem: Leveleki Noémi, Uhrin Csenge, Tarnóczy Tamara

Bronzérem: Pap András

A csapat többi tagjai: Nádasdi László, Tóth Bendegúz, Kiss Bettina, Iván János, Csikós Adrián, Magyar Márk

A verseny nem jöhetett volna létre a nagy számú támogatók és segítők nélkül. Köszönettel tartozunk Vecsés Város Önkormányzatának, Frühwrithné Halász Melindának és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Grassalkovich Általános Iskola dolgozóinak, Kortye Vilmosnak, aki támogatásként gondoskodott a hangosításról, Debreczeni Lajosnak, aki a díszvendégek ellátásában segített és az Airport Hotelnek, aki a bírók elszállásolásában volt a segítségünkre.

Külön köszönet a segítőknek: Uhrin család, Széplaki Éva, Tóth Szabina, Baranyi Ildikó, Végh Benjámin, Zsigri Viktor, Váry István, valamint mindenkinek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában.

Hajrá Vecsés!

Diákolimpia 2015/2016 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More