Kiskunfélegyházán és Halásztelken bokszoltunk a hétvégén!

Június 25-én szombaton 5 fiú versenyzőnk vett részt a Kiskunfélegyházi Pofonparty rendezvényen, ahol 4 versenyzőnk is ringbe tudott lépni edzőmérkőzés keretében. Váry Tamás, Csikós Adriánn, Schneider Zsolt és Pap András bokszolt, Lőczi Rolandnak sajnos nem jutott ellenfél.

Június 26-án Halásztelken rendezték a III. Vadmacskák a ringben országos női versenyt. Itt 5 női versenyzőnk lépett ringbe. 3 hivatalos mérkőzésen 3 vecsési győzelem született, míg két lány edzőmérkőzést vívott.

A hivatalos mérkőzések:

Junior 57 kg
Kiss Bettina– Harmos Bettina Szeged BC 3:0
Betti nem jól kezdett, dekoncentrált volt, azonban a második menettől tudott fordítani, így a végén az ő kezét emelték a magasba.

Elit 57 kg
Szűcs Szabina-Ocskó Anna Szeged BC TKO 3. menet
Szabina egy súllyal feljebb bokszolt, de ez nem okozott neki gondot. A szegedi Ocskó Anna most lépett át a felnőtt korcsoportba, de ismerve a szimpatikus versenyző makacsságát, biztos bele fog erősödni az elit mezőnybe.

Elit 69 kg
Kőhalmi Dóra– Kozma Beáta Halas BC 3:0
Dóra tavaly szoros mérkőzésen kapott ki a halasi versenyzőtől, most sikerült revansot vennie. Dóri tavaly kezdőként indult az OB-n, úgy néz ki idén sikerül annyi rutint összeszednie, hogy a dobogóig meg sem fog állni.

Bemutatók:

66 kg Leveleki Noémi- Mácsár Dorina Surman BC TKO 1 menet
A serdülő Noéminek sok volt a junior versenyző, így az első menetben feladtuk a mérkőzést. Noémi fizikálisan erős és technikás, ha fejben is meg tudna erősödni, szép sikereket tudna elérni.

51 kg Pap Zsófia-Nagy Angéla DVSC
Mivel mindketten ellenfél nélkül maradtak, így ismét egymás ellen bokszolt a két harcos lány. A meccs képe alapján senki nem mondta volna meg, hogy nem éles mérkőzést vívtak!

Hajrá Vecsés!

3 hivatalos mérkőzés, 3 győzelem a hétvégén! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More   
Posted on 17-06-2016
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box

2. SLOVAKIA CUP 2016


Uhrin Csenge nemzetközi tornát nyert!

2016. június 9-12. között rendezték meg második alkalommal a Slovakia Cup versenyt a festői vidéken található Klinben. A házigazda Peter Triebel és a Triebel Boxing Club ismét remek házigazdának bizonyult, így a 17 országból a versenyre érkezett csapatok egy gördülékeny tornán vehettek részt. A viadalon a hazai csapatok mellett Oroszország, Ukrajna, Litvánia, Lengyelország, Norvégia, Csehország, Németország, Magyarország, Anglia, Skócia, Írország, Izrael, Szerbia, Szlovénia, Olaszország, Ausztria ökölvívói vettek részt. Magyarországról a Halásztelek és a Tápiómente csapatával közösen képviseltük hazánkat.

A vecsési csapat 6 versenyzővel indult, az alábbi összeállításban:

Lányok:
Junior 50 kg Uhrin Csenge
Elit 51 kg Pap Zsófia
Elit 57 kg Szűcs Szabina
Elit 69 kg Kőhalmi Dóra

Fiúk:
37 kg Váry Tamás 2004
Junior 48 kg Nádasdi László

Edzők: Seres Attila, Kertész Henrik

Az eredmények:

Junior 50 kg Uhrin Csenge
Csenge nagyszerű ökölvívással nyerte meg a tornát. A tavalyi ezüstérmét így fényesebbre váltotta.
Elődöntő:
Uhrin Csenge-Lenka Bernardova CZE 3:0
Döntő:
Uhrin Csenge– Anabell Brunn NOR 3:0

Elit 51 kg Pap Zsófia
Zsófi 48 kg-ban mért be, de nem voltak a súlyában, így feljebb került az 51 kg-os mezőnybe. Zsófi 3 mérkőzéssel lett ezüstérmes, ami eddigi legjobb nemzetközi eredménye.
Selejtező:
Pap Zsófia– Pola Zhu POL 3:0
Elődöntő:
Pap Zsófia– Bianka Panikova SVK 3:0
Döntő:
Pap Zsófia- Petra Lastovkova CZE 0:3

Elit 57 kg Szűcs Szabina
Szabina súlyát is összevonták, így nyolcan voltak egy csoportban. Szabina is három mérkőzést vívott, a döntőben az orosz ellenfél csak szoros csatában tudta legyőzni, így ő is ezüstéremmel zárta a versenyt.
Selejtező:
Szűcs Szabina– Bojana Ranic SRB 3:0
Elődöntő:
Szűcs Szabina– Miriam Gramblickova SVK 2:1
Döntő:
Szűcs Szabina- Karina Tazabekova RUS 0:3

Elit 69 kg Kőhalmi Dóra
Dóri rögtön a junior világbajnok, ifi EB ezüstérmes Hana Solecka ellen húzott kesztyűt. A rutinos lengyel versenyzőnek csak megosztott pontozással sikerült győznie a harcos vecsési lány ellen. Dóri bronzéremmel zárt.
Elődöntő:
Kőhalmi Dóra- Hana Solecka POL 1:2

Serdülő 1. csoport (2004-2005)
37 kg Váry Tamás
Tomi az elődöntőben kezdett a hasonló stílusú de szemmel láthatóan rutinosabb angol versenyző ellen. Habár kikapott, a szoros mérkőzésen értékes tapasztalatokat szerzett a nemzetközi mezőnyről.
Elődöntő:
Váry Tamás- Johnty Wright ENG 0:3

Junior 48 kg Nádasdi László
Laci 48 kg-ban tudott bokszolni, mivel itt is összevonták a két súlycsoportot. Laci ellenfele szintén angol volt. Versenyzőnknek ez volt az első nemzetközi megmérettetése, de nem volt megszeppenve, derekasan helytállt. A menetek végére mindig elfáradt, ezt használta ki ellenfele, így tudott pontozással győzni.
Elődöntő:
Nádasdi László-Carlo Gerardi ENG 0:3

Összességében nagyon hasznos tornán vagyunk túl, hiszen a csapatunk 11 hivatalos nemzetközi mérkőzést tudott bokszolni, ebből 6 mérkőzést meg is nyertünk! Jövőre is részt veszünk ezen a versenyen, az már biztos!

Hajrá Vecsés!

Slovakia Cup 2016 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva    Read More