Papi Bence Magyar Bajnok!

Papi Bence Magyar Bajnok

Három versenyzővel indultunk az Egerben október 18-21 között megrendezésre kerülő Junior Magyar Bajnokságon.

54 kg : Váry Attila

66 kg : Papi Bence

70 kg : Horváth Dániel

Ezen a versenyen is – hasonlóan a serdülőkhöz – rekord nevezés és induló volt ( 50 egyesület több mint 150 versenyzője vett részt ).

Versenyzőinket az eddig elért eredményeik alapján kiemelték a sorsolásnál, ami annyit jelent, hogy a másik válogatott kerettaggal csak az elődöntőben vagy a döntőben találkozhattak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a döntőig a versenyzőink könnyen eljutnak, ezért egy mérkőzést sem vehettünk ‘félvállról’.

Első nap a nyolc közé jutásért léptek ringbe versenyzőink!

Váry Attila egy rutinos nagykanizsai versenyzővel küzdött ( tavaly magyar bajnok volt ).  Attila kihasználta a tudásbeli- és erőfölényét: menetről menetre fokozva a tempót és előnyét, magabiztos győzelmet aratott Gazda Péter,  a Kanizsa Box Klub versenyzője ellen.

Papi Bence a bajai Hojcska Richárddal kezdett. Bence magabiztosan küzdött, meggyőző fölénnyel verte a Felsővárosi Ökölvivó SE versenyzőjét, aki pedig több rangos versenyen is dobogós volt korábban.

Horváth Dániel következett,  akinek az előzetes latolgatások alapján versenyzőink közül ezen a napon a legnehezebb dolga volt.  Dani rácáfolt erre, mert nagyon magabiztosan, hatalmas tempót diktálva legyőzte a Honvéd Sashegy egyik legtehetségesebb versenyzőjét, Fehér Gyulát.

Másnap a négy közé kerülés volt a cél, ezen a napon Bencének ígérkezett nehéz mérkőzés.

Tőlünk először Váry Attila lépett a kötelek közé az MTK versenyzője, Baranyi Gergely ellen. Attila sajnos olyan napot fogott ki, hogy semmi sem sikerült neki: a mérkőzésen megpróbálta távol tartani ellenfelét, és miután ez nem sikerült, kicsit “széthullott”, és nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, így sajnos kikapott az MTK-s fiútól.

Váry Attila a nyolcadik helyen zárta a magyar bajnokságot.

Papi Bence mérkőzésétől tartottunk, mert a Budapest Bajnokságon legyőzte UTE-s ellenfelét, viszont szeptemberben kikapott ettől a  nagyon harcos versenyzőtől. Bence nagyon magabiztos volt a mérkőzés előtt, tele önbizalommal lépett ringbe és nagyon taktikusan és energikusan boxolva a nap talán legjobb mérkőzésén legyőzte az UTE versenyzőjét, Fekete Zsoltot. Így Ö már bejutott a legjobb négy közé.

Horváth Dani egy  debreceni versenyzővel boxolt az elődöntőbe jutásért.  Dani elég keményen megütögette ellenfelét,  és miután a vezetőbíró rászámolt a DVSC-s Kékesi Bélára,  az edzője feladta a mérkőzést az első menetben, így Dani is a négy közé jutott.

Ekkor már éreztük,hogy van valami a levegőben, mert versenyzőink mérkőzésről-mérkőzésre jobban és magabiztosabban boxoltak!

A szombati elődöntőben először a 66 kg-os versenyzőnk, Papi Bence lépett a kötelek közé. Ellenfele a budapesti Szent Pál Akadémia versenyzője, Sebők János volt. Bence nagyon magabiztosan az első menetben döntő fölénnyel győzött, miután a vezetőbíró kétszer is számolt ellenfelére! Bence ezzel a győzelmével bekerült a Magyar Bajnokság döntőjébe!

Horváth Daninak érdekes volt az elődöntője, mert ellenfelének az edzője úgy ítélte meg, hogy versenyzője nincs olyan állapotban, hogy mérkőzzön Dani ellen, így Dani mérkőzés nélkül nyert a gyöngyösi Nehézatlétika SE versenyzője, Tóth Imre ellen.

A másnapi döntőkben így két versenyző képviselhette egyesületünket!

Nagy izgalommal vártuk a vasárnapi döntőket, mivel versenyzőink felkészülése jól sikerült, amit a Magyar Bajnokságon mutatott formájuk is bizonyított, és tudtuk, hogy a  vecsési fiúknak komoly esélye van megnyerni a versenyt. Ám a Magyar Bajnoki Döntő egészen ‘más világ’!

Először a 66 kg-os Papi Bence lépett a kötelek közé, az MTK-s Jónás Béla ellen, aki ezen a versenyen- többek között –  legyőzte a másik kiemelt versenyzőt. Bence a mérkőzésen az eddigi meccseihez hasonlóan nagyon magabiztos és határozott volt, koncentráltan, az edzői utasításokat betartva, nagy iramot diktálva, menetről-menetre növelve előnyét Magyar Bajnok lett!

Következett a 70 kg-os döntő. Horváth Dani ellenfele a súlycsoport válogatottja – az EB-t is megjárt, debreceni – Tóth Ádám volt. Dani ‘nagyon odatette magát’ a mérkőzésen,  a nagy csatában a végére egy kicsit elfáradt, amit ellenfele kihasznált, így Dani 4-1 arányú  (az öt bíróból egy Danit látta  jobbnak a mérkőzésen) bírói döntéssel kikapott a DVSC-s ellenfelétől. Dani ezüstérmes lett a Magyar Bajnokságon!

A versenyzőket a Magyar Bajnokságra felkészítették: Varga Viktor és Mikus Ferenc.

Horváth Dániel, Papi Bence, Váry Attila

Gratulálunk versenyzőinknek!

Vezetőség

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.