4. Női Junior és Ifjúsági Európa Bajnokság

1 ezüst, 1 bronz a vecsési lányok eredménye

2012. november 3-10. között rendezték meg a 4. Női Ifjúsági és Junior Ökölvívó EB-t. A helyszín a lengyelországi Wladyslawowo volt. A városban található a lengyel olimpiai központ, Cetniewo, ahol 1948 óta készülnek a lengyel válogatott sportolók.

Magyarország 7 junior és 9 ifjúsági versenyzőt nevezett, köztük 4 vecsési lányt:

Junior 46 kg Nádasdi Judit

Junior 54 kg Varga Krisztina

Junior 70 kg Hegedűs Diána

Ifjúsági 48 kg Váry Lili

A csapattal utazott edzőként Seres Attila és Varga Viktor is.

Az eredmények:

Junior 46 kg Nádasdi Judit-Roberta Bonatti Olaszország 3:16

Judit a 8 között az olasz Roberta Bonattival került szembe. Judit nem tudta kihasználni a magasságbeli előnyét az olasz kislánnyal szemben, aki menetről menetre növelte előnyét. Ha a magyar lány aktívabb vagy rutinosabb, akár fordított eredmény is születhetett volna, így viszont Judit búcsúzni kényszerült a negyeddöntőben. Judit ezzel az 5. helyen zárta élete első nemzetközi versenyét.

Junior 54 kg Varga Krisztina- Mandy Berg Németország RSC 2 menet

Kriszta nagyon szépen kezdett, a kiegyenlített első menet után még 5:5 volt az állás. A második menetben a bíró egy német találat után számolt Krisztára, majd amikor versenyzőnk jelezte, hogy elmozdult a fejvédője, a bíró érthetetlen módon újra számolt rá, és beszüntette a mérkőzést. Kár volt ezért a bírói hibáért, mert így esélyt sem adott a magyar lánynak a tisztességes helytállásra. Kriszta így szintén az 5. helyen zárta a kontinentális viadalt.

Junior 70 kg Hegedűs Diána– Sally Carrig Írország 17:10

Az elsőéves junior Diána a sorsolás kedvezményezettjeként csak az elődöntőben lépett először ringbe, ám ekkor bebizonyította, nem érdemtelenül mosolygott rá Fortuna. Az ír Sally Carrig ellen Diána nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, és folyamatos támadással esélyt sem adott az ír lánynak, hogy megmutassa tehetségét. Már az első menettől kezdve Diána átvette az irányítást, amit a mérkőzés végéig a kezében tartott. A pontozók is hasonlóan vélekedtek, és a magyar lány 17-10 arányú pontozásos győzelmet aratott, és bejutott a döntőbe.

A fináléban a lengyel Elzbyeta Wojcik ellen lépett volna szorítóba, azonban előző napon belázasodott, ezért a versenyorvos nem engedte ringbe lépni. Dina így egy értékes ezüstéremmel gyarapította a magyar csapat éremgyűjteményét. Győzelmének értékét növeli az is, hogy versenyzőnk volt az egyetlen a juniorok között, aki érmet szerzett.

Ifi 48 kg Váry Lili– Milena Zginiecka Lengyelország 23:13
Lilinek az éremért a hazai Zginieckát kellett legyőznie. A balkezes lengyel lány szerencsére nem okozott gondot a magyar lánynak, aki minden menetet magasan megnyerve menetelt az elődöntőbe. Az első három menetben még próbálta a bíró a házigazdák versenyzőjét támogatni, de a végére belátta, hogy nem sokat tud kezdeni Lili lendületével. Lilire a döntőbe vezető úton régi ismerőse, az orosz Dmitrieva várt.

Ifi 48 kg Váry Lili- Svetlana Dmitrieva Oroszország 10:19

Ez volt a harmadik összecsapása a két versenyzőnek, és a mi szempontunkból ez volt az eddigi legszorosabb csata. Lili ezen a meccsen egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, végig irányítva, az ellenfelet hátrálásra kényszerítve bokszolt. Sajnos a rutinosabb és csibészebb orosz lány egy két találata után mindig megtörte valamilyen fogással, szabálytalansággal a vecsési lány lendületét, aki néha túl nagy elánnal támadt, így a végén az orosz pontozásos győzelmet aratott. Ezen a meccsen véleményem szerint bármelyik versenyző kezét felemelhették volna. Lili ezzel a tavalyi VB bronzérme mellé egy EB bronzérmet is begyűjtött, így búcsúzva a nemzetközi ifjúsági mezőnytől.

Összességében elégedettek lehetünk a vecsési lányok eredményével, hiszen megmutatták, hogy helyük van a válogatottban.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.