Budapest Bajnokság 2013

5 arany, 4 ezüst és 2 bronzérem a vecsési csapat eredménye.


Bizony szépen hangzik a címben a felsorolás, ha csupán a száraz tényeket nézzük. A valóság azonban sajnos nem ilyen vidám. Hogy miért? Nos, az idei évben először nem engedték indulni országos szinten a lányokat, csak a fővárosi és Pest megyei versenyzők léphettek szorítóba. Ezért a lányoknál nagyon kicsi (17 fő) létszám jött össze. Így az 5 aranyéremből négyet úgy nyertünk, hogy a lányoknak nem volt ellenfele, egyedül voltak a súlycsoportban, ezért automatikusan bajnokok lettek. Mondanom sem kell, hogy sokkal jobban örültünk volna, ha csatában sikerül ezeket az aranyakat begyűjtenünk, hiszen erre készültünk! Egyedül az ifi Faragó Orsolyának sikerült csatában megszereznie a bajnoki címet, aki a felnőttek között elindulva lett győztes.

A fiúknál 156 induló volt, így ott parázs csatákat vívhattak versenyzőink. A fiúk mezőnyéből kiemelkedett az ezüstérmet szerző Benik Viktor, aki két értékes győzelem után a döntőben szenvedett vereséget.

A végeredmény:

Aranyérem:

Elit 54 kg Faragó Orsolya
Elit 57 kg Szűcs Szabina
Junior 48 kg Nádasdi Judit
Junior 57 kg Varga Krisztina
Junior 70 kg Hegedűs Diána

Ezüstérem:

Junior 70 kg Benik Viktor
Ifi 69 kg Horváth Dániel
Elit 69 kg Brúger László
Elit 81 kg Kanalas Csaba

Bronzérem:

Serdülő 38,5 kg Nádasdi László
Junior +80 kg Végh Kristóf

A lányok a női csapatverseny 2. helyén végeztek.

A lányok legközelebb április 20-21.-én Vecsésen lépnek ringbe, ahol a cseh válogatottal kiegészülve Női Küzdelmi Napot rendezünk. A fiúk a május 12.-i Vecsés Kupára készülnek gőzerővel.

Kategória: férfi, női | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.