Nemzetközi Női válogató Vecsésen!

Női Küzdelmi Nap Vecsésen

42 versenyző gyűlt össze április 20.-án a Vecsési Boxcentrumban megtartott Küzdelmi Napon. A meghívásos tornán 8 versenyzővel a cseh válogatott is részt vett, akik a Vecsés SE meghívására utaztak hazánkba erre a hétvégére. A pofon party szabályai szerint megrendezett tornán Tarnóczi István vezetésével 2 fős zsűri és 5 bíró működött közre. 26 mérkőzésen léptek ringbe a lányok, és kivétel nélkül mindenki keményen odatette magát. Azoknál a mérkőzéseknél, ahol hárman bokszoltak, nem volt eredményhirdetés. A papírformának ellentmondva néhány meglepetés eredmény is született, ami azt mutatja, hogy az élvonalban egyre kiélezettebb harcra lehet számítani, így egy válogatott versenyző sem érezheti biztonságban magát. A hétvégén látottak megerősítettek abban, hogy minden súlyban legalább 2 versenyzőt kell nemzetközi szinten versenyeztetni, mivel a versenyhelyzet minden ökölvívóra ösztönzőleg hat.
Külön ki kell emelni az Eva Liskova vezette cseh válogatottat, akikben egy nagyon harcos, egyben nagyon szimpatkus csapatot ismerhettünk meg.

Az alábbi vecsési versenyzők léptek ringbe a válogatón.

Junior 48 Kg Nádasdi „Bambi” Judit VEC- Betóri Barbara SAR 0:3
Bambi becsülettel küzdött végig, de a sárospataki lány határozottabb ökölvívást mutatott be, így egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Ha Bambi megtanulná kihasználni magasságbeli előnyét, szép sikereket érhetne el.

Junior 60 Kg Varga Krisztina VEC- Posta Daniella SGY bemutató
Junior 60 Kg Paldusová Denisa CZH- Varga Krisztina VEC bemutató
57 kg-os versenyzőnk egy súlycsoporttal feljebb bokszolt, mivel az eredetileg várt ellenfele nem jött el betegség miatt. 2 ellenféllel is ringbe lépett, és mindkét mérkőzésen derekasan helytállt.

Ifi 54 Kg Faragó „Solya” Orsolya VEC– Székely Orsolya TBP  3:0

Solya végig irányítva és támadva egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést, ezzel bebizonyítva, hogy jelenleg ő a súlycsoportja legjobbja. Solyának a következő állomás az Uniós EB lehet, de előtte még az érettségi is vár rá.

Ifi 75 Kg Hegedűs „Dina” Diána VEC- Kaszanyi Fanni DVS bemutató

Junior 80 Kg Karacs Fanni TBP- Hegedűs „Dina” Diána VEC bemutató
Dinának nem volt ellenfele junior 70 kg-ban, így előbb az ifi 75 kg-os Kaszanyi Fannival, majd a junior 80 kg-os Karacs Fannival bokszolt. Dina egész héten beteg volt, nem tudott edzeni, de mindenáron bokszolni akart, így összesen 3 menetet engedélyeztem neki, amit ő maximálisan ki is használt.Dina most is bebizonyította, hogy kortól, súlytól függetlenül bárki ellen felveszi a kesztyűt. Nem véletlenül ő a junior válogatott húzóembere.

Elit 57 Kg Szűcs „Rodman” Szabina VEC- Alice Sramková CZH RSC-IV.

Rodman a rutinos cseh lánnyal került szembe, aki még nála is magasabb volt. Rodman szépen támadott, azonban a védekezése elég szellős volt, ezért már az első menetben elkezdett vérezni az orra. Bár a szünetekben elállt a vérzés, a negyedik menetben jobbnak láttam befejezni a mérkőzést a komolyabb sérülés elkerülése érdekében.

Ifi 54 Kg Faragó „Solya” Orsolya VEC- Karina Sirerová CZH  bemutató
Solya a komoly tétmérkőzés után még a cseh válogatott lánnyal is vállalt 3 menetet, és mivel benne volt a lendület, ezt is szépen megoldotta. Solyát a hétvégi teljesítményéért mindenképp dicséret illeti.

Vasárnap délelőtt a vecsési lányok még egy utolsó 2 órás edzést tartottak a cseh válogatottal, akik vasárnap délután utaztak haza. A vasárnapi edzésen részt vettek a Sopron-Gyevát versenyzői, valamint Szebelédi Renáta profi ökölvívó, aki 14 menetet sparringolt a lányokkal, köztük a soproni Némedi Csillával.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.