Vennes Dzsenifer Bécsújhelyen bokszolt

Két ezüst Bécsújhelyen

Négy versenyzővel vett részt Magyarország Bécsújhelyen a hagyományos  nemzetközi tornán 2010 szeptember 23-26 között . Nyolc ország részvételével rendezték meg a versenyt.  Ezen a versenyen hazánk tradicionálisan részt vesz. Az idei verseny roppant erős volt.

Csapatunk a következő összetételben szerepelt:

54kg:Vennes Dzsenifer (Vecsés SE)

56kg:Nagy Krisztián (Szolnoki MÁV)

60kg:Török János (DVSC)

64kg:Dugasz Gábor (MTK)

Edző:  Salga József

Bíró:  Tarnóczy István

A résztvevőket a Hotel Zentralban helyezték el. Ez nagyon szerencsés megoldás volt, mert ugyanott tartották a mérlegelést, valamint az orvosi vizsgálatot és a sorsolást is. A mérkőzéseket a város szélén egy új sportiskolában rendezték,  nagyszámú közönség előtt.  Vennes Dzsenifer (Vecsés SE) lépett először ringbe. Dzseni első ellenfele a norvég Soot Kristin volt, akinek ez volt a 72-ik mérkőzése.
A nagyon kemény ellenféllel szemben helyt állt, de látszott rajta, hogy a verseny előtt beteg volt, emiatt a harmadik és negyedik menetben már gyengültek az ütései. A végeredmény 16:6 a norvég lány javára.
Török Jánosnak a cseh versenyző csak az első menetben tudott visszaütögetni. A második és a harmadik menetet nagy különbséggel nyerte meg a magyar ökölvívó.
A 64 kg-ban Dugasz Gábor nagyon kemény norvég versenyzőt fogott ki. A második menetben testre mért ütéstől rászámolt a bíró a magyarra, a harmadik menetben RSC-t hirdetett a vezetőbíró. Dugasz negyedik lett.

Szombaton volt a döntő, ekkora már csak három versenyzőnk jelent meg, mivel Dugasz Gábort a szülei orvoshoz vitték.

Ismét Dzsenifer szerepelt az első párban. Ellenfele a cseh Jana Juranova volt, aki februárban nálunk is bokszolt a cseh-magyar csapattalálkozón. Akkor Ancsin Katalintól pontozásos vereséget szenvedett. Versenyzőnk derekasan helyt, állt, a harmadik menet végén még 1 pont volt a különbség, de a negyedik menetben elfáradt, és vereséget szenvedett, így negyedik helyen végzett. A mérkőzés végeredménye 11:5
Nagy Krisztián az angol Campbell ellen szoros küzdelemben marad alul, és ezüstérmes lett.
Török János szintén egy angollal, Warddal mérkőzött, ez is szoros mérkőzés volt, de sajnos Török is alulmaradt, így ő is ezüstérmet hozott haza. Nagyon színvonalas verseny volt.

Írta:    Tarnóczy István

Fotó:  Tarnóczy István

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.