EU-Bajnokság Keszthely. 5 vecsési lány a válogatottban!

Női Ökölvívók EU-Bajnoksága, Keszthely

2013. július 1-7. között rendezik meg az Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnokságát, ahol a felnőttek mellett első ízben a junior és ifjúsági korosztály is harcba szállhat. Az előzetes nevezések alapján 20 országból 217 ökölvívó látogat el a Balaton parti városba.

A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztályának 5 versenyzője is a magyar válogatott tagja. Junior korosztályban Schäfer Liza, Varga Krisztina és Hegedűs Diána, az ifi Faragó Orsolya és az elit Szűcs Szabina.

Junior 54 kg Schäfer „Cimpa” Liza:

Cimpa az ökölvívók között még kezdőnek számít, azonban többéves taekwondo gyakorlata hasznos lehet a küzdelemben. Cimpától egy érem megszerzése az elvárás.

Junior 57 kg Varga Krisztina:

Kriszta hazai mérlege tökéletes, végre szeretne a nemzetközi mezőnyben is győzelemmel bemutatkozni. Varga Viktor halála óta Mikus Ferenc edző segíti e felkészülését. Egy érem megszerzése neki is reális cél lehet.

Junior 70 kg Hegedűs „Dina” Diána:

Dina a tavalyi EB döntőre betegsége miatt nem tudott kiállni, azóta azonban hibátlan a nemzetközi mérlege. Februárban a német Girls Box Cup verseny győztese, májusban pedig az ifi 69 kg-os olasz válogatott Giulianelli ellen is győzni tudott. A táborban a horvát válogatott felnőtt 69 kg-os versenyzőjével is eredményesen kesztyűzött. Dinától a legfényesebb érem megszerzését várjuk.

Ifi 54 kg Faragó „Solya” Orsolya:

Solya a hazai válogatókon szerezte meg az indulási jogot, neki ez lesz az eddigi legkomolyabb megmérettetése. A nemzetközi rutinnal is rendelkező Solyától a tisztességes helytállás, és talán egy érem megszerzése az elvárás.

Elit 57 kg Szűcs „Rodman” Szabina:

Rodman sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ami rendkívüli szorgalmának köszönhető. A válogatottban a versenyzéstől visszavonult Vennes Dzsenifer helyét sikerült átvennie. Rodman az idei évben Szerbiában is bokszolt, majd egy hetet edzőtáborozott Izraelben a profi világbajnok Szebelédi Renáta edzőpartnereként. Május közepén Németországban lépett ringbe két mérkőzésen a felnőtt válogatott tagjaként. Reméljük győzelemmel tud bemutatkozni a bajnokságon.

Jelenleg versenyzőink a Tatai Olimpiai Központban készülnek. Az edzői team tagja Seres Attila válogatott keretedző is. Az EU Bajnokság július 1.-én kezdődik Keszthelyen.

Az eredményekről folyamatosan beszámolunk az oldalon.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.