Papi Bence és Lőczi Gergő a junior VB keretben!

Két vecsési fiú a junior világbajnokságra készülő válogatott keretben!

Augusztus 17-én az UTE edzőtermében rendezték a junior korcsoport válogató mérkőzéseit, majd 19-én Tatára, a központi edzőtáborba költöztek fel a versenyzők, hogy elkezdjék a felkészülést a szeptember 5-én kezdődő világbajnokságra. Az ukrajnai Kijev ad otthont az idei világversenynek, ahova teljes létszámmal készül a Farkas József edző által vezetett magyar csapat.

A vecsési csapatból 2 versenyző kapott meghívást a tatai felkészítő táborba. A regnáló junior magyar bajnok Papi Bence a 70 kg-os, míg a tavalyi serdülő magyar bajnok Lőczi Gergő az 57 kg-os súlycsoport tagjaként készül a versenyre.

Papi Bence másodéves junior, a tavalyi OB megnyerésével lett a válogatott elsőszámú embere a 70 kg-os mezőnyben. A Honvéd-Sashegy versenyzője, Fehér Gyula is ebben a súlycsoportban próbálja megszerezni az indulás jogát. Bence idei teljesítménye és felkészültsége alapján arra számítunk, hogy a vecsési srác lesz az utazó keret tagja.

Lőczi Gergő elsőéves junior, ezt az évet 54 kg-ban kezdte, a májusi bakui tornán is ebben a súlycsoportban volt a válogatott tagja. Mivel a súlya időközben felment 57 kg-ra, így indulási esélyei csökkentek ugyan, azonban Gergő a táborban végzett szorgalmas munkával már most elkezdheti bebiztosítani helyét a jövő évi junior válogatottban, hiszen a csapat nagy része másodéves juniorokból áll.

A magyar válogatott szeptember 5.-én utazik el Kijevbe a világbajnokságra.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.