Ez volt a 2013-as esztendő!

4 magyar bajnok és 14 magyar bajnoki érem.

EB, VB részvétel, valamint régióközponti kinevezés a 2013-as évben!

Vegyes évet zárt az ökölvívó szakosztály. Egyrészt az eredményeink örömre adnának okot, azonban ezt beárnyékolta vezetőedzőnk Varga Viktor tragikus elvesztése. Így sajnos Ő már nem tud együtt örülni velünk a közösen elért sikereinknek.

Kronológiai sorrendben az alábbi fontosabb eredményeket érték el a vecsési ökölvívók.

Február:

Szerbiába a Nikola Drobac Emlékversenyre kapott meghívást a vecsési csapat. 11 versenyzővel utaztunk kiegészülve más klubok ökölvívóival. A vecsésiek közül Brúger László és Kanalas Csaba tudott győzni.

Március:

Girls Box Cup, Hamburg: A női válogatott tagjaként a junior Hegedűs Diána utazott ki, és szerezte meg a magyar csapat egyetlen aranyérmét.

Énekes István Emlékverseny: Az ifik második legfontosabb versenyén 2 sportolónk indult, és +91 kg-ban Szabó Dániel ezüstérmet szerzett.

A salgótarjáni Utánpótlás Olimpián 9 versenyzővel vettünk részt. Papi Bence aranyérmet, Lőczi Gergő, Mátyás Krisztián és Csicsó Jenő pedig bronzérmet szerzett.

Április:

Budapest Bajnokság: 5 aranyérem, 4 ezüst és 2 bronzérem a vecsési csapat gyűjteményében

Nemzetközi Női Válogató verseny: vendégül láttuk 3 napra a cseh női válogatottat, amit összekötöttünk egy női tornával 42 fő részvételével.

Május:

Baku: Papi Bence és Lőczi Gergő utazott Azerbajdzsánba egy nemzetközi tornára.

Olaszország: 10 napos edzőtáborozáson vett részt a női válogatott Rómában és Nápolyban. A válogatott tagja volt Váry Lili, Varga Krisztina, Hegedűs Diána és Seres Attila.

Németország: A felnőtt női válogatott tagjaként Szűcs Szabina vett részt egy 3 napos tornán Wittenburgban.

Szerbia: Fadgyas Vivien a Szerbia-Magyarország csapattalálkozón hazai pályán megverte a szerb Európa bajnok Marija Pavlovot, ami egyben a magyar csapat legjobb eredménye is volt.

Május 4.-én hagyott itt minket Varga Viktor, ez alapjaiban rengette meg a szakosztályt.

Mentálisan mélypontra kerültek többen is a csapatból, így gyorsan kellett cselekedni annak érdekében, hogy ne széledjen szét a szakosztály. Mikus Ferenc edzőnk segítségével tudtuk átvészelni ezt az időszakot. A májusi versenyeinket lemondtuk, és csak június elején utaztunk el a Bornemissza Emlékversenyre, hogy felrázzuk a gyerekeket az apátiából.

Július:

Női Uniós EB, Keszthely: 5 vecsési lány volt a válogatott tagja: Szűcs Szabina, Faragó Orsolya, Schafer Liza, Varga Krisztina, Hegedűs Diána. Az eredményünk 3 junior bronzérem.

Július közepétől állt munkába új edzőnk Kertész Henrik, aki elég nehéz és hálátlan feladatot vállalt magára, hiszen a csapaton súlyos nyomokat hagyott Varga Viktor elvesztése.

Augusztus:

Két versenyzőnk, Papi Bence és Lőczi Gergő is meghívást kapott a junior VB-re készülő válogatott keretbe, az utazó csapatba azonban nem kerültek be.

Sóstó Kupa, Nyíregyháza: Kertész Henrik első versenye a csapattal: Váry Lili aranyérem, Zsigri Viktor ezüstérem, Lőczi Gergő bemutató.

Augusztus végén 1 hétig Szicíliában edzőtáborozott a női válogatott. Vecsésről Faragó Orsolya és Seres Attila volt a csapat tagja.

Szeptember:

Brúger László és Eger Imre Németországban léptek ringbe, Brúger László győzött.

Bulgáriában rendezték a női ifjúsági világbajnokságot, ahol 54 kg-ban a vecsési Faragó Orsolya volt a keret tagja. Sajnos érmet nem sikerült szereznie.

Itthon a serdülő OB-n 3 versenyzőnk indult, Nádasdi László és Neubauer Gábor bronzérmet szerzett.

Október:

Junior OB Kaposvár: 4 versenyzővel indultunk, Papi Bence és Lőczi Gergő egyaránt magyar bajnokok lettek.

Lőczi Gergő Usti nad Labemben vett részt egy nemzetközi tornán, ahol aranyérmet szerzett.

Vecsésen ismét vendégül láttuk a cseh válogatottat.

November:

Lőczi Gergő és Papi Bence, valamint edzőként Kertész Henrik is elutazott Oroszországba a junior EB-re. Bár versenyzőink keményen küzdöttek, érmet most nem sikerült szerezniük.

Itthon az Ifjúsági OB-n +91 kg-ban Szabó Dániel bronzérmet szerzett.

Női OB Hévíz: 9 éremmel (2 arany 3 ezüst és 4 bronz) tértünk haza az idei bajnokságról. Váry Lili felnőtt korcsoportban az 51 kg-os olimpiai súlyban lett magyar bajnok, elsőéves felnőttként. Junior 66 kg-ban Kondor Zsófia szintén aranyérmet szerzett. Bogárdi Mónika a felnőtt 60 kg-os olimpiai súlyban ezüstérmes, illetve ezüstöt szerzett ifjúsági 54 kg-ban Faragó Orsolya és junior 46 kg-ban Varga Kíra is. Bronzérmesek: Szűcs Szabina felnőtt, Nádasdi Judit junior, Schafer Liza junior, Bogárdi Barbara junior korú versenyzőnk.

December:

Felnőtt OB: az év utolsó magyar bajnokságán 3 versenyzővel vettünk részt, érmet azonban most nem sikerült szerezni.

A 2012-es évben az országos rangsorban a 4. helyen végeztünk, az idei történések miatt a kitűzött cél a TOP10-ben maradás volt. A tavalyi versenyévben 33 pontot sikerült gyűjtenünk, ez az idei évben 38,5 pont, ami szinte biztos, hogy elegendő az első 10-ben maradáshoz.

A végén még egy fontos eredmény:

A MÖSZ az uniós elvárásoknak megfelelően régiókra osztotta fel az országot. A 7 uniós régió mellé még 8-ként csatlakozott Budapest, mint önálló régió. A központi régió központja Vecsés lett, ami azt jelenti, hogy a régiónkba tartozó 15-16 ökölvívó klub szakmai munkáját mi felügyeljük. Feladatunk még régiós versenyek rendezése is. Ez a feladat a megtiszteltetés mellett minimális anyagi támogatással is jár, így a jövő év elején tudunk kisebb felújításokat is végezni az edzőtermünkben az önkormányzat és az EMMI segítségével.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a 2013-as évben a csapat mellett álltak, és anyagi, mentális segítséget vagy média támogatást biztosítottak nekünk!

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.