4 arany és 1 ezüstérem a 40. Sóstó Kupán!

40. Sóstó Kupa


Ha augusztus, akkor Nyíregyháza és Sóstó Kupa. Évek óta részt veszünk a sóstói Thermálfürdő területén megrendezett viadalon, ahol idén 12 klub 65 ökölvívója nevezett. Az NYVSC és Nagy Lajos edző ismét színvonalas bokszgálát hozott össze a strand nézőközönségének, akik szombaton 17, vasárnap pedig 14 mérkőzést szurkolhattak végig. A vecsési csapat 5 versenyzővel utazott a versenyre:

Serdülő 48 kg Uhrin Csenge
Ifi 60 kg Kanalas János
Ifi 75 kg Papi Bence
Ifi 91 kg Végh Kristóf
Elit 54 kg Szűcs Szabina
Edzők: Seres Attila, Kertész Henrik

Az eredmények:

Női Serdülő 48 kg:
Uhrin Csenge-Molnár Enikő NYVSC 2:1
Csengének ez volt a bemutató mérkőzése, így egy kicsit izgult, azonban a ringben ez nem látszott a teljesítményén. Jól kihasználta magasságbeli fölényét és hosszú egyenes ütéseivel sikerült megnyernie a mérkőzést. Ellenfele harcosan támadott 3 meneten keresztül, azonban nem tudott közel kerülni Csengéhez, így a végén a vecsési lány kezét emelte fel a bíró.

Ifjúsági 60 kg:
Kanalas János-Kovács Richárd NYVSC TKO 1 menet
Jani ellenfele a rutinos, válogatott nyíregyházi Kovács volt, akinek pont tízszer annyi mérkőzése volt eddig, mint versenyzőnknek. Ennek ellenére Jani megpróbálta felvenni a harcot vele (ugyebár a vecsési szív!), de hamar egyenlőtlen küzdelem alakult ki, így Kertész Henrik edző inkább kivette a vecsési fiút a ringből. Mivel ketten voltak ebben a súlycsoportban, így Jani ezüstéremmel zárta a viadalt.

Ifjúsági 75 kg:

1. nap
Papi Bence-Volosinovszki Bence DVSC TKO 1 menet
Itt is igaz az előbb leírt különbség, itt azonban a vecsési Papi az, aki rutinos válogatott, míg ellenfele volt a kezdő. Bence erőfölénye hamar kijött, így az első menet felénél a debreceni edző kivette az egyenlőtlen küzdelemből a versenyzőjét.

2. nap
Papi Bence-Tóth Ádám DVSC TKO 1 menet
A döntőben Bence régi riválisával került szembe. Ádámmal idén már kétszer bokszolt, és mindkét mérkőzést Bence nyerte. Ádám most nem is 75 kg-ban mérlegelt be, hanem 69 kg-ban. Mivel ott egyedül lett volna, így vállalta feljebb az indulást. Bence ezt a meccset is befejezte az első menetben, de tiszteletet érdemel Tóth, aki igazi harcos! Sok sikert kívánunk neki az új 69 kg-os súlycsoportjában.

Ifjúsági 91 kg:
Végh Kristóf-Sipos Dávid NYVSC TKO 2 menet
Kristóf egyre jobban hisz magában, és ez meglátszik az eredményein is. Hatalmas ereje van, amivel még a fedezéket is átüti, így folyamatosan bombázta szét a helyi versenyzőt. A második menetben egy pontos jobbhorog aztán véget is vetett a küzdelemnek. Kristófnak ez volt a 14 mérkőzése, ami az ifik között kevésnek számít, de ha ilyen ütemben fejlődik, hamar ledolgozza ezt a hátrányt.

Női Elit 54 kg:
Szűcs Szabina-Kovács Klára NYVSC 2:1
Szabina májusban már legyőzte Klárát szoros mérkőzésen, így érdekesnek ígérkezett a visszavágó. Az első menetben most is aktívabb volt a helyi lány, azonban Szabina menetről menetre jobb teljesítményt mutatva megfordította és megnyerte a meccset.

Az érmesek:
Aranyérem:
Uhrin Csenge
Szűcs Szabina
Papi Bence
Végh Kristóf
Ezüstérem:
Kanalas János

Legközelebb augusztus 16-án Halásztelken lép ringbe a vecsési csapat.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.