Egerben harcoltak lányaink!

Női Pofon Party Eger

2014. október 4.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le az év legnagyobb női pofonpartija.  20 klub 88 versenyzője nevezett előzetesen az egri versenyre, ami sok lánynak az utolsó ringbe lépés a hónap végén megrendezésre kerülő Női Ökölvívó Magyar Bajnokság előtt. Összesen 36 lány lépett ringbe, köztük 7 pár serdülő versenyző volt. A kicsiknek az idei évben első alkalommal rendeznek Magyar Kupát, mégpedig a Női OB keretein belül.

A vecsési ökölvívók az eddigi legnagyobb létszámmal, 12 versenyzővel vettek részt a tornán. 3 serdülő, 1 junior, 2 ifjúsági és 6 elit lány alkotta a csapatot. Sajnos Nádasdi „Bambi” Judit, Váry „Baba” Lili és Szűcs „Rodman” Szabina ellenfél nélkül maradt, a többiek eredményei a következőek voltak:

Serdülő:

45 Kg Lakotár Hanna Fitt-Boksz Kőszeg- Uhrin Csenge Vecsés 3:0

Csenge eddigi mérkőzésein szépen teljesített így most egy szinttel feljebb kellett lépnie, ezért egy rutinos kőszegi kislány ellen lépett ringbe. Csenge védekezési hibái most jobban kitűntek, ez alapján tudunk az edzéseken mi is tovább fejlődni. Versenyzőnk a kapott utasításokat a tudásszintjének megfelelő módon végrehajtotta, ezért mindenképp dicséret jár neki.

50 Kg Firisz Adrien Sopron-Gyevát- Neuberger ”Szamóca” Fanni Vecsés bemutató

Szamóca harcossága hamar kijött, ezért egy menetesre sikerült a bemutató mérkőzés. A soproni kislány az elején szépen helytállt, azonban Szamóca pontos találatait most még nem tudta levédeni. Szamóca teljesítménye biztató a jövőre nézve.

61 Kg Acsádi Virág Vecsés- Mari Fruzsina ÉRD bemutató

Virág első ringbelépése volt ez a tapasztaltabb érdi lány ellen. 1 menetet engedtünk neki, hogy egyáltalán megismerkedjen a szorító világával. A hozzáállása dicséretet érdemel.

Junior:

63 Kg László Henriett ÉRD- Bogárdi Barbara Vecsés TKO 2.menet

Barbi most szépen bokszolt, így a harcos, de kezdő érdi kislány a második menetig bírta tartani a frontot. Reméljük Barbinak az OB is jól fog sikerülni.

Ifjúsági:

48 Kg Pap „PZS” Zsófia Vecsés- Viski Ágnes DVSC 1:2

Zsófinak ez volt az első hivatalos mérkőzése, és a junior EB-t is megjárt, magyar bajnok debreceni versenyző ellen egy nagyon parázs csatában maradt alul megosztott pontozással. Ez azt jelenti, hogy volt olyan bíró, akinél PZS győzött. Ez nagyon szép eredmény a debütáló mérkőzésen.

Elit:

57 Kg Gáspár Zsófia Miskolc-  Faragó „Solya” Orsolya Vecsés 2:1

Solya május végén már verte meg a miskolci lányt, akkor is szoros eredmény született. Most az első két menetet simán hozta, majd minden különösebb ok nélkül elkezdett leereszteni, aminek a következménye a szoros befejezés. Mivel a döntetlen eredménynél a bírók Gáspárt jelölték meg, így most ő nyerte a csatát. Solya pontosan tudja, mit rontott el, és legközelebb jobban fog koncentrálni.

60 Kg Bogárdi Mónika Vecsés- Melanie Fraunschiel AUT 0:3

Móni első nemzetközi mérkőzése volt ez, ráadásul a nagy ütőerejű és jó képességű osztrák lány ellen. Nagy harc volt a ringben, azonban az osztrák lánynak voltak hangsúlyosabbak az ütései, így jogosan emelték fel a kezét a végén. Móni a rendkívül nehéz 60 kg-os olimpiai súlycsoportban próbál helytállni, ami nem könnyű feladat. Több rutinnal még meglepetéseket fog okozni.

60 Kg Fadgyas „Tinky” Vivien Vecsés- Gyurán Zsófia Sopron-Gyevát 3:0

Tinky 2 hete tért vissza az edzőterembe 16 hónap kihagyás után. Jelenleg 60 kg-ban indult, de idővel kisebb súlycsoportban fog küzdeni. A mérkőzés fő tétje az volt, hogy ennyi kihagyás után hogy bírja a 4 menetet, ezzel nem volt gond. A tőle megszokott „kullancs” stílusával egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzést. Szép visszatérés.

81 Kg Faragó Renáta Vecsés- Markó Ágnes Kecskemét SC TKO 1.menet

Kedvenc tanárnénink nagy kalandra szánta el magát, hiszen életében először lépett ringbe az egri tornán. A kecskeméti ellenfele nagyon erős volt, ráadásul rutinosabb is, ezért az első menet végén kivettük Renit a harcból, aki egyáltalán nem volt elkenődve, a vereség ellenére is élvezte a meccset és az egész versenyt is. Lehet hogy még OB indulás lesz ebből?

Nagyon hasznos volt a hétvége, hiszen fontos információkat kaptunk arról, hogy hol áll jelenleg a felkészültségünk. A lányok most a klubban nagy erőbedobással készülnek a hónap végi magyar bajnokságra. Két versenyzőnk, Szűcs Szabina és Faragó Orsolya a verseny után a tatai edzőtáborba utazott, hiszen ők október 12-én a felnőtt válogatott tagjaiként Marokkóba utaznak egy nemzetközi tornára.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.