Női OB 2014. Az első két nap eredményei

Női OB 2014.


Egerben került megrendezésre az idei magyar bajnokság a hölgyek részére. A junior, ifjúsági és elit kategória országos bajnoksága mellett-idén első alkalommal- a serdülő lányoknak Magyar Kupát rendeztek.

45 klub 142 versenyzője mérlegelt be az első napon, ami azt jelenti, hogy 20 benevezett lányt nem hoztak el az edzők.

A Vecsés SE 14 lányt nevezett, és mind a 14 lány be is mért a versenyre.

A csapat:

Elit:
51 kg Váry „Baba” Lili
54 kg Szűcs „Rodman” Szabina
57 kg Faragó „Solya” Orsolya
60 kg Fadgyas „Tinky” Vivien
60 kg Bogárdi Mónika
81+kg Faragó Renáta

Ifjúsági:
48 kg Nádasdi „Bambi” Judit
51 kg Pap „Pizsi” Zsófia
57 kg Holczer Kata

Junior:
63 kg Bogárdi Barbara
80+ kg Kovács Eszter

Serdülő:
48 kg Uhrin Csenge
52 kg Neuberger „Szamóca” Fanni
60 kg Acsádi Virág

Edzők: Seres Attila, Török István, Lakoczky György

1. nap:

Sajnos az első nap igazi horror volt a számunkra, mind a 7 ringbe lépő versenyzőnk vesztesen hagyta el a ringet.
A serdülőkkel kezdődött a nap, az első ringbe lépőnk Csenge volt, aki a rutinos kőszegi kislánnyal, Finesz Kamillával került szembe. A még kezdő Csenge túlságosan is tisztelte ellenfelét, ezért nem tudta hozni azt, amit kértünk tőle, így feladtuk a mérkőzést. Csenge így bronzéremmel zárta a Magyar Kupát.
A következő ringbe lépőnk Szamóca volt, aki 52 kg-ban indult, mert 50 kg-ban nem volt induló. Szamóca simán verte az egri kislányt, azonban a bírók már a serdülő lányokkal is megismertetik az „igazi” magyar ökölvívást, és 3:2-re odaajándékozták a mérkőzést a helyi kezdő kislánynak. Szégyen volt az egész. Szamóca így bronzérmes lett, akárcsak Csenge.
60 kg-ban Virág az érdi Mari Fruzsinával került szembe, a kezdő lányunknak még sok volt az ügyes ellenfél, ezért Török István edző kivette az egyenlőtlen küzdelemből. Mindhárom serdülő kislányunk fiatal még, és nagyon szorgalmasak, ezért biztos, hogy még sok szép sikereket fognak elérni!

A junioroknál az első meccses Eszter rögtön az idei EB induló Pallás Szimonettával (DVSC) került össze, akivel nem tudott mit kezdeni, így nem sikerült Esztinek a bravúr.

Az ifiknél 48 kg-ban Nádasdi Judit lépett ringbe Habran Melinda (Varjú Boksz) ellen. Bambi jól kezdte a mérkőzést, szépen távolról bokszolta ki Melindát, azonban a második menet után minden ok nélkül megállt, és magára húzta ellenfelét, ezzel átadta a győzelmet neki.
57 kg-ban Holczer Kata az első hivatalos mérkőzésén a válogatott sárospataki Mezővári Kingával került össze. Lakoczky György tanítványa a harmadik menetig tudta tartani magát, ott már kijött a különbség és vége lett a mérkőzésnek. Amit tudott, és elvárható volt, azt megtette Kata.

Az elit kategóriában egy mérkőzésben voltunk érdekeltek. 60 kg-ban Fadgyas Vivien az egri Fülep Emese ellen lépett ringbe. Tinky az első két menetet simán hozta, az utolsó két menetben azonban nem igazán tudta úgy irányítani a meccset ahogy kellett volna, így ellenfele jobban el tudott mozogni. Egy bírónál győztünk, 4 bíró döntetlenre ítélte a produkciót, majd közel 10 perces tanakodás után mind a 4 bíró a helyi lányt jelölte meg győztesként. Tinky több mint 1 év kihagyás után 1 hónapja tért vissza, ráadásul a 60 kg nem igazán az ő súlya. Meglátjuk, hogy jövőre mire jutunk egy alacsonyabb súlyban.

2. nap

Szerdán 6 versenyzőnk lépett ringbe. A junior Bogárdi Barbara az elődöntőben a kaposvári Hargitai Kira ellen nyert, méghozzá esélyeshez méltóan az első menetben TKO-val.
Barbi után jöttek a felnőttek. 51 kg-ban Váry „Baba” Lili tavaly a döntőben találkozott a szegedi Kovács Ildikóval, most az elődöntőben kerültek össze. Baba idén is simán hozta a kötelezőt, egyhangú pontozással jutott a döntőbe.
54 kg Szűcs „Rodman” Szabina a tavalyi ifi magyar bajnok Bóta Györgyivel (Eger) csapott össze, és magabiztos bunyóval jutott a pénteki fináléba. Rodman és Baba is annyit adott ki magából, amennyi elég volt a biztos győzelemhez. Kell az erő a döntőre.
57 kg-ban Faragó „Solya” Orsolya a debreceni Mészáros Mariannal küzdött meg az éremért, azonban meglepetésünkre vereséget szenvedett. Nyáron simán verte a DVSC versenyzőjét, így most is bíztunk a győzelemben. Talán az egy hete Marokkóban összeszedett fertőzés, talán más volt az oka, nem tudjuk. Solya így sajnos érem nélkül tér haza az idén.
60 kg Bogárdi Mónika az egri válogatott Csombor Viviennel került szembe. Móni harcosan kezdett, bár voltak a védekezésében hiányosságok. A második menetben a bíró először intette, majd gyorsan számolt is versenyzőnkre. A ring mellett nem látszott az ok, ezért Török István edző úgy döntött kiveszi a küzdelemből Mónit.
81+ kg-ban Faragó Renáta a jó erőben lévő kecskeméti Markó Ágnessel próbált szembe szállni. 3 hete már vereséget szenvedett tőle, azonban hozzáállását dicséri, hogy ismét vállalta a küzdelmet. Sajnos most sem sikerült megállítani az aranyra is esélyes kecskeméti lányt.

A csütörtöki napon a junior Bogárdi Barbara döntőzik a soproni Gáll Bernadettel.

Pénteken az ifi Pap Zsófia, valamint az elit Váry Lili és Szűcs Szabina száll harcba a magyar bajnoki címért.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.