Szűcs Szabina magyar bajnok!

1 arany, 3 ezüst és 7 bronzérem a vecsési lányok eredménye!

Női OB 2014.
A döntők eredményei

Csütörtökön a serdülő és junior korcsoportok döntői kerültek megrendezésre. Sajnos a serdülő korosztályban, a már előzőekben leírtak miatt nem volt döntősünk, a junior korcsoportban azonban Bogárdi Barbara ringbe szállt az elsőségért.

Junior 63 kg Bogárdi Barbara Vecsés-Gáll Bernadett Sopron Gyevát 0:5

Barbi idén másodszor bokszolt az EB bronzérmes soproni lánnyal. Most jobban fel volt készülve, mint a nyáron, így sokkal jobb mérkőzést tudtak vívni. A jobb győzött, de Barbi is megérdemli a dicséretet. Ezzel az eredménnyel a tavalyi bronzérme mellé most egy ezüstérmet szerzett. Reméljük jövőre arany lesz.

Pénteken az ifjúsági korcsoportban Pap Zsófia, az elit kategóriában pedig Váry Lili és Szűcs Szabina lépett ringbe.

Ifjúsági 51 kg Pap „Pizsi” Zsófia Vecsés-Furó Virág DVSC 0:5

A kezdő Pizsi az idei EB-t és olimpiai kvalifikációs versenyt is megjárt debreceni lány ellen lépett ringbe. A mérkőzésnek a DVSC versenyzője volt az egyértelmű esélyese, azonban Pizsi a tisztelet legkisebb jelét sem mutatta. A negyedik menetben még a ringorvossal is összeveszett, aki az orrvérzése miatt beszüntette a mérkőzést. A pontozólapok alapján egyhangú pontozással győzött Virág, de Pizsi keményen megharcolt ezért az ezüstéremért.

Elit 51 kg Váry „Baba” Lili Vecsés-Ancsin Katalin KSI 0:5

Legrutinosabb versenyzőnk most kezdte a felsőfokú tanulmányait, így nem volt maximális a felkészülése, ráadásul az utolsó két hétben (és az OB alatt is) beteg volt. Tavaly magyar bajnok volt ebben a súlyban Baba, azonban Ancsin Katával nem tudtak összecsapni annak betegsége miatt. Most a döntőig mindketten simán jutottak el, létrehozva a papírforma döntőt. A mérkőzésen Baba végig próbált a megbeszélt taktika szerint bokszolni, ez 80%-ban sikerült is, azonban egy-két látványos ütése minden menetben volt Katának, amikkel megnyerte a döntőt. Lili veresége ellenére szebben bokszolt most, mint a tavalyi döntőben, ahol győzött. Ez a jövője szempontjából biztató!

Elit 54 kg Szűcs „Rodman” Szabina Vecsés-Kis Varga Bettina PVSK 4:1

Rodman ebben az évben nagyon felpörgött, a döntő volt a 15-ik mérkőzése idén. Betti hosszú kézsérülésből felépülve tért vissza az OB idejére. A két lány ismeri egymást, tudták mire számíthatnak. Az első menetben Rodman kicsit passzív volt, azonban menetről menetre pörgött fel, és a végén megszerezte élete első magyar bajnoki címét!

Az eredmények összesítve:

Elit:
51 kg Váry „Baba” Lili ezüstérem
54 kg Szűcs „Rodman” Szabina aranyérem
57 kg Faragó „Solya” Orsolya 5. hely
60 kg Fadgyas „Tinky” Vivien 9. hely
60 kg Bogárdi Mónika 5. hely
81+kg Faragó Renáta bronzérem

Ifjúsági:
48 kg Nádasdi „Bambi” Judit bronzérem
51 kg Pap „Pizsi” Zsófia ezüstérem
57 kg Holczer Kata bronzérem

Junior:
63 kg Bogárdi Barbara ezüstérem
80+ kg Kovács Eszter bronzérem

Serdülő:
48 kg Uhrin Csenge bronzérem
52 kg Neuberger „Szamóca” Fanni bronzérem
60 kg Acsádi Virág bronzérem

Legközelebb, november 6-ától a Férfi Ifjúsági OB-ra kerül sor, ahol 3 vecsési versenyző lép ringbe.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.