Diákolimpia 2017

Diákolimpia 2017

6 aranyérmet szereztünk az Ökölvívó Diákolimpia Országos döntőjében!

Debrecenben rendezték az idei Diákolimpiát április 12-15. között. A 13-16 éves korosztály részére megrendezett tornán 52 klub 320 versenyzője indult.

A vecsési csapat 11 versenyzővel vágott neki a viadalnak. A halásztelki csapatból 3 fő, az albertirsai tagozatból 1 fő, az anyaegyesületből pedig 7 fő utazott a cívisvárosba.

A megszerzett 6 aranyérem és 1 bronzérem a csapatverseny harmadik helyét jelentette, de 6 bajnoka egyedül a vecsési csapatnak lett. A csapatversenyt megnyerő DVSC 5 bajnokkal büszkélkedhet. Ráadásként Kiss Bettina a legjobb junior, Váry Tamás pedig a legjobb serdülő különdíjat is elhozta! A meccs statisztikánk is mesés volt, hiszen 27 mérkőzésből 22 győzelem és 5 vereség lett.

A csapat:
Serdülők:
Kiss Kíra, Váry Tamás, Cservák Zoltán, Német Gergő, Horváth Tamás, Gáspár József
Juniorok:
Tarnóczy Tamara, Kiss Bettina, Hőlaki Emese, Lőczi Roland, Balogh János

Az eredmények:

Kiss Bettina junior 54 kg:
Betti az első napon a székesfehérvári Erdős Vivien, a második napon pedig a tatabányai Szabó Petra ellen győzött. Mindkét mérkőzést már az első menetben befejezte. A döntőben Kruppai Imola várt rá. Mivel Imola lellei versenyző, így 3 menetre készültünk ellene, azonban a második menetben feladták a mérkőzést, így a döntőt sem bokszolta végig Betti. A bajnoki cím mellé a legjobb junior női különdíjat is megkapta.

Hőlaki Emese junior 57 kg:
A halásztelki versenyzőnk az első napon erőnyerő volt, az elődöntőben a nyíregyházi Vastag Sára ellen húzott kesztyűt. Emese pontozással győzött a harcos lány ellen, majd a döntőben az egri Zámbó Ramóna próbálta megállítani, de itt is sikerült nagy csatában pontozással nyerni, így elsőéves juniorként nyerte meg a Diákolimpiát.

Kiss Kíra serdülő 66 kg:
Kíra még fiatal, de az utóbbi időben nagyon komolyan veszi az edzést, aminek meg is lett az eredménye. A döntőben a nagyon elszánt kiskunfélegyházi Magyar Csenge ellen húzott kesztyűt. Az első menetben tisztán látszott, hogy mindkét lány az aranyért jött, ezért a második menetben Kírának fel kellett pörögnie, ennek eredményeképpen kétszer is megszámoltatta ellenfelét, majd a bíró beszüntette a küzdelmet. Kíra így a serdülő korosztályban bajnok lett!

Tarnóczy Tamara junior 52 kg:
A verseny egyik negatív meglepetése volt, hogy a női szakágban nem volt kiemelés, így már az első napon összekerült a két legjobb versenyző, Tarnóczy Tamara és a kőszegi Lakotár Hanna. A mérkőzésük jobb volt, mint a későbbi döntő, ahol szoros csata után a bírók 3:2 megosztott pontozással a kőszegi lányt jutatták tovább. Igaz hogy így Tami érem nélkül maradt, viszont –jogosan- így is bekerült a junior válogatott keretbe!

Váry Tamás serdülő 38,5 kg:
Tomi elsőéves serdülő, még a 13 évet sem töltötte be, azonban közel 40 mérkőzéssel a háta mögött már közel sem tekinthető újoncnak. Esélyesként utazott Debrecenbe, amit be is váltott.
Az első napon Oláh Róbert KSC ellen győzött, a második napon meccs nélkül jutott túl a debreceni Lakatos Gergőn. Az elődöntőben ismét debreceni versenyző ellen lépett ringbe. Balogh László kemény csatára késztette versenyzőnket, aki kemény pörgős csatában szerzett győzelmet, és jutott be a döntőbe, ahol már meg sem lepődtünk, hogy egy újabb DVSC bokszoló –Bernáth Imre- várt ránk. Tomi esélyt sem adott ellenfelének, így magabiztosan már a második menetben megnyerte a versenyt. Teljesítményével kiérdemelte a legjobb serdülő férfi különdíjat is.

Német Gergő serdülő 40 kg:
Gergő szintén elsőéves serdülő. Gergő is 12 éves kora óta folyamatosan ringben van, ennek ellenére kellemes meglepetés volt a megszerzett aranyérem. Gergő a selejtezőkben a szombathelyi Oláh Vadász Zoltánt, illetve a dombóvári Petrovics Marcellt győzte le. Az elődöntőben a debreceni Bernáth Lászlót verte, majd a döntőben is győzni tudott az első napon a másik vecsésit, Cservák Zoltánt búcsúztató Rádai Kristóf KSI ellen.

Cservák Zoltán serdülő 40 kg:
Zoli kezdőként vett részt a versenyen és az első mérkőzésen szoros, megosztott pontozással maradt alul KSI-s Rádai Kristóffal szemben. Habár éremig nem jutott el, minden dicséretet megérdemel. Ellenfele a döntőig jutott.

Horváth Tamás serdülő 48 kg:
Tamás serdülő magyar bajnokként érkezett, így tőle várható volt a győzelem. Nem is csalódtunk Csipkés Barnabás tanítványában. Tamás az első napon a debreceni Rézműves Norbertet, a második napon a nyírgyházi Béres Olivért búcsúztatta. Az elődöntőben a fehérvári Zsuzsics Márton ellen diadalmaskodott, majd a döntőben a békési Római Rubent verte nagyon magabiztosan, ezzel begyűjtve az aranyérmet!

Gáspár József serdülő 50 kg: Joci szintén kezdőként indult el a Diákolimpián, és sajnos nem bírt el a Vasas versenyzőjével, Tóth-Szabó Vilmossal.

Lőczi Roland junior 63 kg:
Roli elsőéves juniorként lépett ringbe, így a fő feladata a junior korcsoport megismerése volt. Roli az első napon szoros mérkőzésen lépett túl a dunaújvárosi Csavajda Györgyön, majd a második napon alulmaradt a rutinosabb Mátés Patrik (Nagykanizsa) ellen. Kicsit beleerősödve a junior mezőnybe év végén már dobogóesélyes lehet a magyar bajnokságban.

Balogh János junior 66 kg:
Janó szintén elsőéves junior, így az elvárás hasonló volt, mint Lőczi Roland esetében. Janó első napi ellenfele a bajai Balogh Ádám volt, majd a második napon Dunai Lászlót (Papp László Akadémia) bokszolta le nagyon taktikusan. Ezzel már biztos érmes volt, a döntőbe jutásért a tatabányai Vörös Róbertet kellett volna legyőzni, azonban itt már fáradtabb volt versenyzőnk, nem tudott úgy felpörögni, így szoros mérkőzésen alul maradt. Ezzel az eredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel!

Gratulálunk minden versenyzőnek, és a felkészítő edzőknek!

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.