Olaszországban jártak lányaink

Olaszország-Magyarország csapattalálkozó

2010. december 16-án érkeztünk meg Codroipo városába, hogy a Fearless Boxing Team vendégeiként 2 fordulós csapattalálkozón vegyünk részt.
Codroipo egy Udine melletti kisváros Velencétől 100 km-re. Az FBT a legjelentősebb bokszklub Észak- Olaszországban, versenyzői között amatőr és profi bajnokok is vannak szép számmal.
A magyar csapat 11 versenyzővel utazott ki, vállalva a téli havazás okozta viszontagságokat. Nem volt ez másképp az olaszoknál sem, hiszen a mi 650 km-es utunkkal szemben ők Rómából 800 kilométert, míg Szicíliából több mint 1200 kilométert utaztak a verseny kedvéért. A vecsési csapatból 3 lány: Váry Lili, Vennes Dzsenifer és Horváth Ramóna utazott a csapattal.
A magyar keret:
Versenyzők:
Juniorok:
48 kg Váry Lili Vecsés SE
63 kg Csősz Nikoletta Forgi Boksz Club
Ifik:
54 kg Vennes Dzsenifer Vecsés SE
60 kg Lukács Kitti Kecskemét
60 kg Horváth Ramóna Vecsés SE
Elit:
48 kg Böde Anita Edőcs BC
51 kg Beri Krisztina Debrecen TE
51 kg Demeter Zsuzsa Harangi SE
54 kg Kiss-Varga Bettina TKT
57 kg András Nikoletta Tatabánya BC
69 kg Kiss Orsolya DVSC

Csapatvezető, edző: Seres Attila
Edzők: Rózsa András, Forgács Sándor
Bíró: Dr. Sorosi Gyula

Az első forduló december 17.-én került megrendezésre a Codroipo Városi Sportcsarnokban. Az eredetileg este 9 órára kiírt kezdés a hirtelen leesett nagy mennyiségű hó miatt több mint 1 órát csúszott, mert sem a versenyzők, sem az orvos nem tudott időben megérkezni. Lányaink amúgy sincsenek hozzászokva az éjszakai mérkőzésekhez, a csúszás miatt már igen fáradtak voltak a mérkőzések előtt is. Végülis negyed 11-re kiderült, hogy az eredetileg tervezett 11 pár helyett 9 ringbe tud lépni, így elkezdődhetett a csapattalálkozó.
Az eredmények:
1. 51 kg Váry Lili- Sara Pizzi 3:0
2. 48 kg Böde Anita- Vania Cappelletto 3:0
3. 60 kg Lukács Kitti- Kusiak Malgorzata 0:3
4. 60 kg Horváth Ramóna- Linda Righini 0:3
5. 57 kg András Nikoletta- Eleonora Sponchia 1:2
6. 60 kg Vennes Dzsenifer- Kusiak Dorota döntetlen
7. 51 kg Demeter Zsuzsa- Tiziana Finocchio 0:3
8. 69 kg Kiss Orsolya- Silvia Bortot 0:3
9. 54 kg Kiss-Varga Bettina- Terry Gordini 0:3
Az utolsó pár már éjfél után került sorra, ezt követően mentünk még vacsorázni vendéglátóinkkal, így hajnali 3 órakor sikerült megfáradt csapatunknak ágyba kerülni.
December 18-a pihenőnap, majd 19-én este 6 órakor került megrendezésre a második forduló. A helyszín ezúttal az Udine melletti Coseano volt.
Ezen a találkozón is 9 pár lépett ringbe, mivel egy olasz lány nem tudott eljönni, Böde Anita ellenfele pedig nem vállalta a visszavágót. Így Böde Anita és Lukács Kitti maradt ezen az estén mérkőzés nélkül. A helyi sportcentrumban nem fogadott túl nagy meleg minket, az első pároknak igencsak mozogniuk kellett a ringben, hogy ne fázzanak. A fűtés igen lassan indult be, így a végére is alig érte el a 18 fokot. Ráadásul Kiss Orsolya meccsén a 3. menetben az áram is elment, ami kb. 20 perces szünetet jelentett. Orsi meccsét így a három menet alapján pontozták le.

Az eredmények:
1. 51 kg Váry Lili- Sara Pizzi 3:0
2. 63 kg Csősz Nikoletta- Malgorzata Kusiak 3:0
3. 51 kg Demeter Zsuzsa- Annabella Balnchini 3:0
4. 60 kg Horváth Ramóna- Dorota Kusiak 0:3
5. 69 kg Kiss Orsolya- Federica Banno 0:3
6. 57 kg András Nikoletta- Eleonora Sponchia 1:2
7. 60 kg Vennes Dzsenifer- Linda Righini döntetlen
8. 51 kg Beri Krisztina- Tiziana Finocchio döntetlen
9. 54 kg Kis Varga Bettina- Terry Gordini 0:3

A 10:8-as eredmény szép siker, a két döntetlen ismeretében elmondható, hogy lányaink harcosabbak voltak, mint az első fordulóban. Az is igaz, hogy most a mérkőzések 18 órakor kezdődtek, nem pedig 22 órakor. A bíráskodásra nem lehet különösebb panaszunk. A szorosabb meccseket hazapontozták, ennyit még lejthet a hazai pálya, kirívó elpontozás azonban nem történt. A főszervező Alessandro Zuliani és csapata végig korrekt vendéglátóink voltak. A vecsési csapateredménye a két mérkőzés alatt 2 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, így az összesen megszerzett 13 pontból 6 pontot szereztek lányaink, ami átlag feletti teljesítmény.
Ezzel a találkozóval véget is ért a lányoknak az idei szezon, így végre készülhet mindenki az ünnepekre, hogy utána újult erővel álljanak újra a kötelek közé.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.