Posted on 27-02-2011
Filed Under (Nincs kategorizálva) by box


Bizalom Kupa I. forduló

2011. február 19. UTE edzőterem

Népes csapattal indultunk neki az idei első versenynek, összesen 15 versenyző jelent meg szombat reggel a mérlegelésen. A párosítás után kiderült, hogy a lányoknál a junior Faragó Orsolyának, a fiúknál pedig a serdülő Abai Jánosnak, Fitos Kornélnak és  Benik Viktornak nem jutott ellenfél, így a 46 mérkőzésből 11 meccsen léptek ringbe a vecsésiek. Faragó Orsolya bemutató mérkőzést vívott. A lányoknál két magyar bajnokunk Fadgyas Vivien és Váry Lili nem léptek ringbe, mivel az április 20.-án kezdődő törökországi világbajnokságra készülnek.

Az eredmények:

Bemutató:

Junior 57 kg Faragó Orsolya- Mike Diána UTE
Solya elszánt, harcos öklöző, aki rövid időn belül felnő a nagy csapathoz. Az újpesti lánnyal látványos bemutató mérkőzést produkáltak. Solyának ez volt az első bemutató mérkőzése, és hamarosan az első éles meccsén léphet ringbe.

Éles mérkőzések:
Nők:

Elit 57 kg Vennes Dzsenifer– Tamási Franciska CVSE RSC. 1. menet
Dzseni nem sok időt adott ellenfelének a kibontakozásra, az első menetben-két rászámolás után- döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést.

Fiúk:
Serdülők:

40 kg Lőczi Gergő- Császár Máté Halásztelek 0:3
Gergő a mai napon mélyen tudása alatt bokszolt, így magától vette el a győzelem esélyét. Reméljük, a következő fordulóra felpörög Gergő.

48 kg Dina Dániel KSI- Kanalas Albert 1:2

Albi harcos ellenfelet fogott ki, de felvette a kesztyűt és végig nagy iramot diktálva megosztott pontozással hozta a meccset.


54 kg Varga Dávid- Kozák László Edőcs BC 0:3
Dávid hosszú kihagyás után tért vissza több mint 10 kg súlytöblettel. 63 kg-ról már sikerült lefogynia 54 kg-ra, de a végcél az 52 kg-os súlycsoport. Ez a meccs arra volt jó, hogy visszarázódjon a versenyhangulatba, a későbbiekben biztos szép eredményeket fog még elérni.


54 kg Papi Bence- Surányi Dávid KSI 1:2
Ez volt Bence első mérkőzése, és ez a rutintalanság okozta a vesztét. Végig keményen küzdött a ringben, azonban több helyzetet is kihagyott, amikor befejezhette volna a mérkőzést, így a végén egy bírónál megnyerte, kettőnél pedig elvesztette a mérkőzést. A megfelelő rutin megszerzése után az ilyen mérkőzéseket gond nélkül tudja majd hozni.

Juniorok:

46 kg Váry Attila– Nyvelt Patrik Tatabánya RSC.1. menet
Attila tavaly még a serdülő 40 kg-ban bokszolt így most erős hízókúrán van, hogy elérje a 46 kg-os súlyt. Bár még 2 kg hiányzik, ez nem zavarta Attilát, és gyors győzelemmel mutatkozott be a juniorok között.


60 kg Bedák Norbert KSI– Horváth Dániel 3:0
Azt kell mondjam, hogy Dani tartott a legkisebb Bedáktól, pedig az közel sincs olyan szinten, mint profi öklöző testvérei. Ez a hitetlenség látszott rajta végig a meccsen, így a győzelemre esélye sem volt.


63 kg Bódi László Vasas- Berki Ferenc 0:3
Feri fájós jobb kézzel verte meg ellenfelét, úgy hogy szinte csak a bal kezét használta. Feri az egyik esélyes arra, hogy az idei junior EB-n válogatott tag lehessen.


66 kg Albert Béla– Polyák Olivér Ring SC RSC 3. menet
Bécit keményen megdolgoztatta az erzsébeti srác, azonban a jobb kondi és a rutin Béci malmára hajtotta a vizet, és a harmadik menetben döntő fölénnyel befejezte a mérkőzést. Béci teljesítménye a junior válogatott edzőjének, Farkas Józsefnek is elnyerte tetszését, ami az EB előtt jó jel.

Ifik:
81 kg Makula Pál Ring SC- Végh Benjámin RSC 3. menet
Bendzsinek ez volt az első mérkőzése, és sikeres bemutatkozása. A harmadik menetben a bíró szüntette be az addigra egyoldalúvá vált mérkőzést.


+91 kg Kovács László– Szűcs Donát Piton BK 3:0
Lacinak is ez volt a bemutatkozó mérkőzése. Ellenfele az 5 mérkőzéses Szűcs nagy ütő hírében áll, de Laci okosan, sok mozgással, gyors találataival hozta a meccset.

Két nagysúlyú ifi versenyzőnk is győzelemmel mutatkozott be, így lelkesen várják az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyt, amit március 3-6. között rendeznek a Jégszínházban.

Gratulálunk versenyzőinknek!

(1) Comment    Read More   

Comments

Faragó Sándorné on 2 március, 2011 at 17:34 #

Gratulálok a Boxklub versenyzőinek és felkészítőinek.
Külön szurkolok az unokámnak Faragó Orsolyának – Hajrá Solya!