Bizalom Kupa I. forduló


Bizalom Kupa I. forduló

2011. február 19. UTE edzőterem

Népes csapattal indultunk neki az idei első versenynek, összesen 15 versenyző jelent meg szombat reggel a mérlegelésen. A párosítás után kiderült, hogy a lányoknál a junior Faragó Orsolyának, a fiúknál pedig a serdülő Abai Jánosnak, Fitos Kornélnak és  Benik Viktornak nem jutott ellenfél, így a 46 mérkőzésből 11 meccsen léptek ringbe a vecsésiek. Faragó Orsolya bemutató mérkőzést vívott. A lányoknál két magyar bajnokunk Fadgyas Vivien és Váry Lili nem léptek ringbe, mivel az április 20.-án kezdődő törökországi világbajnokságra készülnek.

Az eredmények:

Bemutató:

Junior 57 kg Faragó Orsolya- Mike Diána UTE
Solya elszánt, harcos öklöző, aki rövid időn belül felnő a nagy csapathoz. Az újpesti lánnyal látványos bemutató mérkőzést produkáltak. Solyának ez volt az első bemutató mérkőzése, és hamarosan az első éles meccsén léphet ringbe.

Éles mérkőzések:
Nők:

Elit 57 kg Vennes Dzsenifer– Tamási Franciska CVSE RSC. 1. menet
Dzseni nem sok időt adott ellenfelének a kibontakozásra, az első menetben-két rászámolás után- döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést.

Fiúk:
Serdülők:

40 kg Lőczi Gergő- Császár Máté Halásztelek 0:3
Gergő a mai napon mélyen tudása alatt bokszolt, így magától vette el a győzelem esélyét. Reméljük, a következő fordulóra felpörög Gergő.

48 kg Dina Dániel KSI- Kanalas Albert 1:2

Albi harcos ellenfelet fogott ki, de felvette a kesztyűt és végig nagy iramot diktálva megosztott pontozással hozta a meccset.


54 kg Varga Dávid- Kozák László Edőcs BC 0:3
Dávid hosszú kihagyás után tért vissza több mint 10 kg súlytöblettel. 63 kg-ról már sikerült lefogynia 54 kg-ra, de a végcél az 52 kg-os súlycsoport. Ez a meccs arra volt jó, hogy visszarázódjon a versenyhangulatba, a későbbiekben biztos szép eredményeket fog még elérni.


54 kg Papi Bence- Surányi Dávid KSI 1:2
Ez volt Bence első mérkőzése, és ez a rutintalanság okozta a vesztét. Végig keményen küzdött a ringben, azonban több helyzetet is kihagyott, amikor befejezhette volna a mérkőzést, így a végén egy bírónál megnyerte, kettőnél pedig elvesztette a mérkőzést. A megfelelő rutin megszerzése után az ilyen mérkőzéseket gond nélkül tudja majd hozni.

Juniorok:

46 kg Váry Attila– Nyvelt Patrik Tatabánya RSC.1. menet
Attila tavaly még a serdülő 40 kg-ban bokszolt így most erős hízókúrán van, hogy elérje a 46 kg-os súlyt. Bár még 2 kg hiányzik, ez nem zavarta Attilát, és gyors győzelemmel mutatkozott be a juniorok között.


60 kg Bedák Norbert KSI– Horváth Dániel 3:0
Azt kell mondjam, hogy Dani tartott a legkisebb Bedáktól, pedig az közel sincs olyan szinten, mint profi öklöző testvérei. Ez a hitetlenség látszott rajta végig a meccsen, így a győzelemre esélye sem volt.


63 kg Bódi László Vasas- Berki Ferenc 0:3
Feri fájós jobb kézzel verte meg ellenfelét, úgy hogy szinte csak a bal kezét használta. Feri az egyik esélyes arra, hogy az idei junior EB-n válogatott tag lehessen.


66 kg Albert Béla– Polyák Olivér Ring SC RSC 3. menet
Bécit keményen megdolgoztatta az erzsébeti srác, azonban a jobb kondi és a rutin Béci malmára hajtotta a vizet, és a harmadik menetben döntő fölénnyel befejezte a mérkőzést. Béci teljesítménye a junior válogatott edzőjének, Farkas Józsefnek is elnyerte tetszését, ami az EB előtt jó jel.

Ifik:
81 kg Makula Pál Ring SC- Végh Benjámin RSC 3. menet
Bendzsinek ez volt az első mérkőzése, és sikeres bemutatkozása. A harmadik menetben a bíró szüntette be az addigra egyoldalúvá vált mérkőzést.


+91 kg Kovács László– Szűcs Donát Piton BK 3:0
Lacinak is ez volt a bemutatkozó mérkőzése. Ellenfele az 5 mérkőzéses Szűcs nagy ütő hírében áll, de Laci okosan, sok mozgással, gyors találataival hozta a meccset.

Két nagysúlyú ifi versenyzőnk is győzelemmel mutatkozott be, így lelkesen várják az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyt, amit március 3-6. között rendeznek a Jégszínházban.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Bizalom Kupa I. forduló bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Faragó Sándorné hozzászólása:

    Gratulálok a Boxklub versenyzőinek és felkészítőinek.
    Külön szurkolok az unokámnak Faragó Orsolyának – Hajrá Solya!