Kiválasztottak Küzdelme

UTE 2011. március 13.

2011. április 21- május 1. között rendezik az I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Bajnokságot Törökországban. A versenyre minden ország, így mi is lázasan készülünk. Mivel a lányoknak szokás szerint kevés versenylehetőségük van, ezért külön programot szerveztek a lehetséges válogatott tagoknak: a Kiválasztottak Küzdelmét. A sparringok célja, hogy Szuknai Zsuzsanna képet kapjon a versenyzők felkészültségéről, jelenlegi formájukról. Vecsésről két lány is készül a versenyre, a junior Fadgyas Vivien és az ifi Váry Lili. Mindketten magyar bajnokok lettek tavaly, így bizakodva vághatnak neki a felkészülésnek. Vivien még újonc a válogatottban, Lili már a tavalyi EB-n is képviselte hazánkat, és eddigi mérkőzéseinek nagy része nemzetközi meccs volt.
Az alábbi párok küzdöttek meg a ringben:
Juniorok:

50 kg Wurts Nikolett (FBO Kőszeg)- Fadgyas Vivien (Vecsés SE)
54 kg Nagy Kornélia Kitti (Big Boxing)- Varga Izabella (Vasas SC)
63 kg Csősz Nikolett (Forgi BC)- Kozma Anita (Halas BC)

Ifik:

48 kg Váry Lili (Vecsés SE)- Barankai Virginia (Várpalota)
54 kg Kalderás Erika (Damjanich)- Vennes Dzsenifer (Vecsés SE)
57 kg Csombor Vivien (UTE)- Bordás Annamária (Full Contact)
60 kg Rácz Leila (MTK)- Pikács Mercédesz (Honvéd Sashegy)

A mérkőzéseken eredményhirdetés nem volt, a vezetőbíró Lakatos Andrea volt. A versenyen nem jelent meg az ifi 60 kg-os Vetró Gabriella családi okok miatt, őt Pikács Mercédesz helyettesítette. A miskolci Vízkeleti Rita távolmaradása miatt pedig hiába utazott fel Kőszegről Pesti Beatrix, nem tudott ringbe lépni. Az utánpótlás felmérésében segítséget nyújtott 3 felnőtt versenyző is: Vennes Dzsenifer Vecsés, Bordás Annamária Full Contact és Pikács Mercédesz Honvéd Sashegy. A küzdelmeken jelen volt kétszeres világbajnokunk, Kovács Mária is, aki ezúttal edzőként debütált a szegedi Bordás Annamária sarkában. Persze nem kell megijedni, londoni olimpiai esélyesünk nem akasztotta szögre kesztyűit, csupán a 2006-ban megszerzett edzői igazolványáról törölte le a port.
A programban szerepelt egy felnőtt mérkőzés is, ahol 60 kg-ban Pikács Mercédesz az University Box Club versenyzőjével, Szabó Beátával vívott 4 menetes küzdelmet. Merci a tanulmányai miatt kevesebbet tud edzeni, Szabó Bea pedig pár év kihagyás után szeretne visszatérni a nemzetközi ökölvívó életbe, ezért kérte tőlük a válogatott edző ezt a mérkőzést.

A világbajnokságig már alig több. mint 1 hónap van hátra, így egy percre sem lazíthatnak a lányok, hónap végén már Tatán az edzőtáborban vár rájuk a napi három edzés.
Természetesen a felkészülésről és a versenyről folyamatosan beszámolunk majd.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.