Női válogató az UBC-nél.

Női válogató az University Boxing Clubnál.
2012. március 18.

Népes tábor, 80 lány gyűlt össze az idei első komoly megmérettetésre, még Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A Tatán készülő felnőtt olimpiai csapat két tagja, Kovács Mária és Ancsin Katalin is felutazott az eseményre Szuknai Zsuzsa női válogatott edzővel együtt. A nagy létszámra való tekintettel két ringben folytak a mérkőzések, így is 5 órán keresztül csattogtak a pofonok, mire az 50 pár végzett. Jópár versenyző volt, aki több mérkőzést is vállalt, kihasználva a remek alkalmat.
A vecsési csapat 6 lánnyal indult a viadalon, válogatott versenyzők és kezdők vegyesen.

A válogatottak mezőnyében a 48 kg-os ifi Váry Lili kezdte a sort. Először a felnőtt 48 kg magyar bajnok Böde Anita (Edőcs BC) ellen lépett ringbe, majd az ifi Barankai Virgínia (Várpalota) következett. Lili szépen, agresszívan harcolt mindkét lány ellen, teljesítményéért dicséret illeti. A két lánnyal rövidesen újra találkozik, hiszen március 26-tól Tatán táboroznak együtt.

Második versenyzőnk Fadgyas Vivien az ifi 51 kg-ban lépett ringbe, Először a Tápiómente versenyzője, Varga Izabella ellen, majd a kőszegi Wurst Nikolett következett. Vivi a jóval magasabb Varga ellen nehezen találta az ütőtávot, itt viszonylag kevés találat volt, majd következett Wurst Niki, akivel már ismerik egymást. Bár sok ütés volt a mérkőzésen, egyik lány sem tudott megrendítő erejű ütést bevinni a másiknak, sok volt a pontatlan találat. Bár Vivi nem a legjobb formáját hozta,mégis meghívást kapott Tatára, ahol április 2-től egy hétig edz a VB-re készülő felnőtt válogatottal.

Faragó Orsolya
az ifi 54 kg-os mezőnyben szintén két meccset vívott. Első ellenfele az a kiskunhalasi Kovács Anett volt, akivel a tavalyi junior OB-n egyformán bronzérmesek voltak, majd a debreceni Pongor Zita következett. Solya a tavalyi elrontott OB miatt nagyon szeretett volna bizonyítani, ezért sokszor erőlködött, de harcos meccset vívott mindkét lánnyal. Reméljük a mai sikerek megnyugtatják és meg tudja mutatni, hogy mire képes igazán.

A junior 46 kg-os mezőnyben mutatkozott be Nádasdi Judit, aki a már rutinos OB szereplő Viski Ágnes (DVSC) és Károly Dóra (Hódgép) ellen húzott kesztyűt. Az első meccsen szép egyenes találatokat ért el a végig harcos debreceni kislánnyal szemben, a második meccsre már kicsit elfáradt, és nehezen érte utol a sokat mozgó Károly Dórát, de néhány szép találatot így is sikerült bevinnie. Judit egyértelműen bebizonyította, hogy helye van a legkisebb súlyú juniorok között.

A kezdők között a 12 éves Matasdi Fanni a Surman BC versenyzőjével Smíri Klaudiával próbálta meg felvenni a harcot, ez most nem sikerült neki. Fanninak nincs oka elkeseredni, hiszen nagyon fiatal és szorgalmas, így még sok bemutató mérkőzésen edződhet, mire a juniorok táborába lép.

Másik újoncunk, Szűcs Szabina Polyák Dóra (UBC) ellen lépett ringbe, és szép tiszta egyenesei hamar megadásra késztette az ellenfelet, így az első menetben vége lett a mérkőzésnek. Ha Szabina ilyen ütemben fejlődik, az év végi magyar bajnokságon nyugodt szívvel elindulhat.

Gratulálunk versenyzőinknek.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.