Junior EB-Szófia 4. nap

Egyre több fiatal bokszolónk áll egy lépésre az éremtől a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Ismét három volt a magyar igazság

A szófiai junior Európa-bajnokság negyedik napján négy honfitársunk volt érdekelt, és az eddigi legpozitívabb mérleget zárták versenyzőink: három ökölvívónk bejutott a legjobb nyolc közé, és csatlakozott a már negyeddöntős Bányai Arnoldhoz, így már csak egy lépés választja el őket az éremtől.

Tegnap a magyar válogatott csapatkapitánya, a korábbi junior Eb-bronzérmes Bársony Bernárd (63 kg) lépett először ringbe a magyar fiatalok közül. A meccsét végig kézben tartotta a horvátok egyik tehetsége, a kétszeres nemzeti bajnok Luka Plantics ellen, és végül remek állóképességének is köszönheti 17-15-ös pontozásos sikerét. A negyeddöntőben, már éremért, az ukrán Dmitro Kutenko vár rá. A 70 kilósok mezőnyében a debreceni Tóth Ádám a litvánok újonca, Rolandas Megelinskas ellen mutatkozott be a szófiai Európa-bajnokságon. Tóth remekül bokszolt, betartotta az edzői utasításokat, és 21-9-re verte litván ellenfelét. A magyar fiú az éremért a grúz Rati Tlasadze ellen száll harcba. A szintén debreceni Kovács Zsolt (70 kg) ezúttal nem bunyózta végig a három menetet, ugyanis a másodikban sérülés miatt leléptették ellene a lett Denis Savdonst. Az elődöntőben a finn Kalle Kallioinen ellen lép ringbe, aki 2012-ben még nem hagyta el vesztesen a szorítót.

A sárospataki Ruszó András (66 kg) sajnos nem tudott meglepetést okozni, és 20-8-as pontozásos vereséget szenvedett a horvátok legjobbja, és junior Eb-bronzérmese, Luka Prtenjaca ellen.

Szerdai párosítások:

50 kg: Bányai Arnold – Katin Aszenov (bolgár) a 4 közé jutásért

63 kg: Bársony Bernárd – Dmitro Kutenko (ukrán) a 4 közé jutásért

70 kg: Tóth Ádám – Rati Tlasadze (grúz) a 4 közé jutásért

75 kg: Kovács Zsolt – Kalle Kallioinen (finn) a 4 közé jutásért

Forrás:MÖSZ/B.Molnár László

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.