London 2012- Harcsa Zoltán győzelemmel kezdett!

A harmadik menetben lefiniselte venezuelai ellenfelét a 19 éves magyar ökölvívó, Harcsa Zoltán és már nyolcaddöntős

Kovács László: „Zoli megérdemelten nyert!”

Győzelemmel, mégpedig sima pontozásos győzelemmel mutatkozott be a londoni olimpián a magyar ökölvívó válogatott 75 kilós reménysége, Harcsa Zoltán. A 19 éves bokszoló két szoros menetet követően a harmadikban lefiniselte a venezuelai Jose Alexander Espinosa Menát, és a 16:13-as pontozásos győzelme azt jelentette, hogy augusztus 2-án, csütörtökön a délutáni programban már a nyolc közé jutásért csap össze a namíbiai Mujandjae Kasutóval. Vasárnap, az esti programban – magyar idő szerint 21.45-kor – Varga Miklós (60 kg) lép ringbe a litván Evaldas Petrauskas ellen.

Pénteken este egy fantasztikus ünnepséggel kezdetét vette a londoni olimpia, és a kvótát szerzett három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – közül előbbi kettő részt vett a felejthetetlen megnyitón, míg Harcsa már a bemutatkozó mérkőzésére készült.

Ifjúsági olimpiai bronzérmesünk fiatal kora ellenére elviselte azt a pszichikai terhet, hogy rögtön az első napon szorítóba kellett lépnie, és szép győzelemmel kezdte meg remélhetőleg minél hosszabb menetelését. A 19 éves bunyós a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena ellen lépett szorítóba, és a megnyert első, majd elveszített második menetet követően – 8:8 volt ekkor a pontozás állása – Harcsa egyszerűen lefiniselte dél-amerikai ellenfelét, és 16:13 arányban megérdemelten nyerte meg a meccset.

„Sosem láttam bokszolni korábban az ellenfelemet, és elárulhatom, sokkal könnyebb meccsre számítottam, mint ami a végén kisült belőle. Olimpián való bemutatkozásnak azt hiszem, ez nem volt olyan rossz, igaz időnként erőlködtem, egy kicsit megzavarodva bokszoltam, főleg a második menetben, ahol jobb is volt nálam a venezuelai. A harmadik már tisztán az enyém volt, és úgy érzem, megérdemelten nyertem, mert összességében én voltam a jobb” – jelentette ki Harcsa Zoltán a meccset követően. A kispesti öklöző ezzel már bejutott a legjobb 16 közé, és a negyeddöntőért a Mujandjae Kasuto (Namíbia) ellen lép majd szorítóba, mégpedig augusztus 2-án, a csütörtöki programban.

Kovács László szövetségi kapitány szerint Harcsa teljesítménye nyitó meccsnek pont megfelelő volt, és meggyőző sikert aratott bemutatkozó találkozóján.

„Zoli már az első menetben ráérzett a kellő ritmusra, végig ő irányított, így megérdemelten vezetett a menetet követően. Sajnos utána pontatlanná vált, ráadásul mindig egy, meghatározó nagy ütésre koncentrált, és ezzel akart pontot szerezni. Szerencsére a harmadikban aztán összeszedte magát, apró ütésekből, mellélépésekből bevitt találatokból növelte fokozatosan az előnyét, és a végén megérdemelten nyert”értékelte a magyar öklöző teljesítményét a kapitány.

Kovács László megnézte a következő ellenfél, a namíbiai Mujandjae Kasuto meccsét, és úgy véli, a harmadik menetben látott Harcsa képes lehet az újabb győzelemre.

„Kasuto erős fizikumú, nagy ütő, de kissé pontatlan, ugyanakkor folyamatosan előre menő bunyós. Ha Zolika betartja majd ellene a megbeszélt taktikát, és a bemutatkozó meccsének első és harmadik menetében látott bokszát még összeszedettebben tudja végrehajtani, akkor van esélye arra, hogy élete első olimpiáján bejusson a negyeddöntőbe. Ráadásul rá mindig az a jellemző, hogy fokozatosan lendül bele, meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújt, reméljük, ezt Londonban is bizonyítja majd”fogalmazott a kapitány.

A vasárnap este, 21.45-kor lép ringbe Varga Miklós (60 kg) a trabzoni kvalifikációs torna győztesével, az ifjúsági olimpiai bajnokkal és világbajnoki ezüstérmessel, a litván Evaldas Petrauskasszal, míg július 31-én, kedden 17 órától kezd Káté Gyula (64 kg), akinek ellenfele az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed lesz.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.