Női Utánpótlás Küzdelmi Nap!

Szeptember 1.-én Vecsésen került megrendezésre az első Küzdelmi Nap, ami kimondottan utánpótlás korú lányoknak lett meghirdetve. Az okot a közelgő EB szolgáltatta, hiszen 2 hónap múlva startol Lengyelországban a IV. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Európa Bajnokság. Mivel az országos bajnokságot megelőzi a kontinentális bajnokság, ezért fontos volt felmérni azt, hogy kikre lehet számítani az utazó keret összeállításakor.

A küzdelmeket végignézte Kovács László szövetségi kapitány is, aki így első kézből kaphatott információt a lányok felkészültségéből.
Bár eredményhirdetés nem volt, de a mérkőzéseket hivatalos bírók vezették le, ezzel is hangsúlyozva a tét komolyságát. A segítségért köszönet jár a két bírónak: Lusták Sándornak és Ruszka Endrének.

Az első őszi napon 17 klub 30 versenyzője jelent meg, a vecsési klubot 6 versenyző képviselte:

Junior:

46 kg Nádasdi Judit

52 kg Varga Krisztina

70 kg Hegedűs Diána

Ifik:

48 kg Váry Lili

54 kg Fadgyas Vivien

Felnőttek:

57 kg Szűcs Szabina

A mérlegelés és sorsolás után az alábbi küzdelmekben voltunk érdekeltek:

Juniorok:

1. Nádasdi”Bambi”Judit Vecsés SE– Viski Ágnes DVSC-Zaka Edit Hódgép

Judit magasabb volt ellenfelénél, ezt szépen ki is használta. Okosan nem állt oda dulakodni a jó kötésű debreceni lánnyal. 2 menetet bokszoltak, majd Judit a ringben maradt, és jött a következő ellenfél, a hódmezővásárhelyi Zaka Edit. Edit a legkisebb a mezőnyben, a súlya alig éri el a 43 kg-ot így nem sok esélye volt Bambi ellen, bár derekasan küzdött. A  4. menetre ismét visszajött Viski, aki egy menetet pihent. Ekkor már látszott versenyzőnkön a fáradtság, nem volt olyan fürge mint az elején, így egy szoros menetet bokszoltak. Összességében dicséret illeti Bambit, látszott hogy most fejben is ott volt.

2. Varga Krisztina Vecsés SE– Dittrich Éva Dóra BC-Forgács Kinga Pénzügyőr SE

Krisztának a súlyában nem volt induló, így egy súlycsoporttal feljebb, 54 kg-ban indult. Az első ellenfél a tavalyi junior ezüstérmes Dittrich Éva egy menetet bírt ellene, így a második-harmadik menetben Forgács Kingával bokszolt. Kriszta fölénye egyértelmű volt mind a három menetben.

3. Hegedűs „Dina”Diána Vecsés SE– Török Vivien DVSC- Kaszanyi Fanni DVSC

A junior 70 kg-os Dina először lépett ringbe, és a bemutatkozása sikeres volt. Első ellenfele a debreceni Török Vivien, aki szintén elsőéves junior, nem bírt megbirkózni a magasságbeli különbséggel, így Dina egyenesei szépen betaláltak, a három menetben döntő arányban lányunk irányított.

Rövid pihenő után Dina újra ringbe lépett 2 menetre a 75 kg debreceni versenyző, Kaszanyi Fanni ellen. Ennek a mérkőzésnek Dina részéről már nem volt különösebb tétje, a szakvezetés a debreceni lányt akarta a ringben látni, ebben segített versenyzőnk. A DVSC versenyzője hasonló magasságú volt mint Dina, versenyzőnk azonban fáradtsága ellenére itt sem vallott szégyent, és jól helyt állt egy súllyal feljebb is.

Ifjúsági:

4. Váry”Baba” Lili Vecsés SE– Barankai Virginia Alba Regia- Komor Krisztina DVSC

Lili nem volt 100 %-os formában, ennek ellenére hozta a kötelezőt mindkét lány ellen. Külön dicséretet érdemel a debreceni lány, aki meglepően keményen odatette magát a súlycsoport két legjobb versenyzőjével szemben. Bár alulmaradt, egyáltalán nem adta olcsón a bőrét! Lili bokszában pozitívum, hogy egyre többször felvállalja a belharcokat, és egyre több horgot üt, ami az idei felkészülésünk egyik alapköve.

5. Fadgyas”Tinky” Vivien Vecsés SE– Kalderás Erika Szolnok Damjanich

Vivien beugróként szállt be a küzdelmekbe, mivel 54 kg-ban nem volt ellenfele Kalderásnak. Tinky eredeti súlya az 51 kg, amit mostanában elég nehezen hoz, így alkalmunk volt felmérni egy súllyal feljebb a lehetőségeit. Tinky a tőle megszokott pörgős bunyót hozta, és 4 meneten keresztül püfölték egymást a szolnoki lánnyal. Összeségében a másodéves Kalderás jobban teljesített, de versenyzőnket dicséret illeti, hiszen egy másodpercre sem adta fel a harcot!


Elit:

6. Szűcs”Rodman” Szabina Vecsés SE– Albert Edit Budó Makó

A felnőtt 57 kg-os versenyzőnk ezúttal 60 kg-ban lépett ringbe a szintén kezdő makói lány ellen. Szabina júniusban még az NB II-ben kosárlabdázott, utána döntött a sportágváltás mellett, bár edzéseinket már egy éve látogatja. Rodman sok lábmozgással, energikus boksszal egyértelműen jobb volt a 4 menetben, ami főleg pontos egyeneseinek volt köszönhető.

Összeségében elmondható, hogy a vecsési csapat az elvárásoknak megfelelően teljesített. A szövetségi kapitány külön kiemelte Váry Lili és Varga Krisztina teljesítményét.

Az EB-re utazó válogatott keret szeptember közepén lesz kihirdetve, addig izgatottan várjuk, hogy a vecsési csapatból hány versenyzőre számítanak a junior és az ifjúsági válogatottban.
Gratulálunk versenyzőinknek.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.