SERDÜLŐ MAGYARBAJNOKSÁG 2012 VECSÉS

Érmes versenyzőink és edzőik

A 2012 évi Serdülő Magyar Bajnokságon 49 egyesület 143 versenyzője vett részt.

Eredményeink:

Első nap a 8 közé kerülés volt a cél, ami sajnos nem sikerült a 40 kg-os Fekete Ádámnak és a 41,5 kg-os Haraszti Adriánnak. Ádám a későbbi bajnok Vigh Rolandtól, Adrián a súlycsoport harmadik helyezettjétől – Komáromi Viktor szolnoki versenyzőtől – szenvedett vereséget. A többiek sikerrel vették ezt az akadályt.

A pénteki versenynapon az éremért zajlottak a küzdelmek:

41,5 kg-ban Csicsó Jenő nem bírt a hajdúszoboszlói Ramocsa Gáborral, így végül VI. helyen zárta a bajnokságot.

44,5 kg-ban Mátyás Krisztián is kikapott a kiskunfélegyházi Ajtai Szilvesztertől, így V. helyen végzett.

48 kg-ban két versenyzőt is indítottunk: Fitos Kornélt és Lőczi Gergőt. Először Kornél lépett a ringbe és nagy csatát vívott a salgótarjáni Szó Ákossal. Sajnos Kornél sokat erőlködött, nagyon akart bizonyítani és talán ezért nem tudott felszabadultan, tudásának megfelelően boxolni, így kikapott és V. helyen végzett. Ellenfele második helyezést ért el a Magyar Bajnokságon.

Gergőnek is nehéz dolga volt a jól képzett és nagyon ügyes egri Nagy Ferenc ellen, de nagyon koncentráltan, okosan, az edzői utasításokat betartva legyőzte ellenfelét, így Ő már nyugodtan várta a szombati elődöntőt.

A 65 kg-os Varga Dávid óriási csatában győzött a tápiómentei Lázár Ádám ellen. Dávid nagyon akarta ezt a győzelmet és meg is tett mindent annak érdekében , hogy érmes legyen a Magyar Bajnokságon.

A szombati elődöntőkbe két vecsési versenyző jutott be!

Először a 48  kg-os Lőczi Gergő lépett ringbe. Az előző napi teljesítmény alapján bíztunk Gergő győzelmében, de ezen a napon Gergő nem tudott olyan koncentráltan odafigyelve boxolni, mint pénteken. Ennek ellenére nagyon jó állóképessége és győzni akarása átsegítette a mérkőzésen:  egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést a székesfehérvári Varkocs SE versenyzője, Lakatos Rajmund ellen, így Ő már a döntőbe jutott!

65 -kg ban Varga Dávid az első két menetben jól boxolt a nagyrédei Tóth Márk ellen, de sajnos a második menet végén megsérült és a harmadik menetben az ellenfele lehajrázta. Dávid 4-1 arányú bírói döntéssel kapott ki. Ellenfele a vasárnapi döntőben is győzött, így Ő Magyar Bajnok, Dávid  Bronz érmes lett!

Nagy izgalommal vártuk a vasárnapi 48 kg-os döntőt, mert Gergő ellenfele az a salgótarjáni fiú volt, aki az éremért folytatott csatában legyőzte Kornélt. Már a bemelegítésnél is érezhető volt, hogy Gergő a döntő napjára teljesen megnyugodott, koncentrált és magabiztos volt. A mérkőzésen jó ökölvívással, meggyőző tudásbeli  fölénnyel, egyhangú pontozásos győzelmet aratott Szó Ákos salgótarjáni versenyző ellen, így 2012-ben  Lőczi Gergő Serdülő Magyar Bajnok lett! Ez mellé a szép eredmény mellé Gergő kiérdemelte a “Legjobb hazai versenyző”-nek járó különdíjat.

A Magyar Bajnokságra a versenyzőket felkészítették: Varga Viktor és Mikus Ferenc edzők

Gratulálunk az elért eredményhez!

Vezetőség

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.