57. Bocskai Emlékverseny

31 magyarral rajtol a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny

Keddről szerdára virradó éjszaka mindenki befutott Debrecenbe, ma délután kettőkor megszólal a gong az 56. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen. 19 ország 121 bokszolója lép szorítóba, köztük szinte a teljes magyar élgárda, 31 honfitársunk. Nem rekordlétszám, de majdnem az – nincs okuk a pironkodásra a szervezőknek, így is Európa talán legjelentősebb nemzetközi boksztornájáról beszélünk.

A szabályok most még a régiek – február 15-én kezdődik az úgynevezett „grace period”, a június 1-ig tartó átmeneti időszak, amelyet a nemzetközi szövetség, az AIBA megszabott az új szabályokhoz történő alkalmazkodásra. Ebben az időszakban tetszés szerint alkalmazható a régi és az új szabályrendszer, amelynek két sarokköve a fejvédő használata illetve elvetése, továbbá a pontozógépes, illetve a profiknál használatos menetenkénti tízpontos értékelés. Júniustól már búcsút mondanak a fejvédőnek a felnőtt férfiak versenyein, s életbe lép a tízpontos szisztéma.

Debrecenben (Oláh Gábor utcai csarnok) a következő 31 magyar ökölvívó lép ringbe:

49 kg: Lakatos István, Ungvári István, Sárga Attila, Kanalas István

52 kg: –

56 kg: Nagy Krisztián, Berna Dávid, Lakatos Krisztián, Szőrös Márk

60 kg: Varga Miklós, Fodor Milán, Siroki László

64 kg: Nyéki Georgián, Pásztor György, Takács József, Török János

69 kg: Bacskai Balázs, Szimler Áron, Szilvai László, Herczeg József

75 kg: Harcsa Zoltán

81 kg: Baranyi Richárd, Hámori Ádám, Hosszú Ferenc, Nagy Péter

91 kg: Darmos József, Deél Szabolcs, Kálmán Attila, Rüll Tamás, Szellő Imre

+91 kg: Kovács László, Orbán Gábor

Hámori Ádám (jobbra) első nagy nemzetközi felnőtt versenye lesz a Bocskai

A jelentős magyar hiányzók: Kalucza Norbert, aki a múlt héten még 56 kg-ban indult a Boxing One-ban, most pedig 52-ben kellett volna, de tegnap éjjel kiszáradással az intenzív osztályra kellett szállítani – nyilván gondjai akadtak a fogyasztással, Vadász András (64 kg), aki bőrfertőzés miatt kénytelen távol maradni, valamint a két szupernehézsúlyú, Bernáth István – kazahsztáni WSB-klubjánál van fellépése – és Bouquet Bence.

A nagy visszatérő pedig Szellő Imre, aki ezúttal a 91 kg-ban próbál szerencsét, mivel milánói WSB-klubja ezúttal elengedte.

Csütörtökön a negyeddöntők, pénteken az elődöntők lesznek (kezdés: 14.00 óra), szombaton a döntők 16.00 órakor kezdődnek.

Szöveg: Ch. Gáll András

Fotó: Archív

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.