39. Sóstó Kupa, 2013. augusztus 10-11.

39. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Sóstói strandfürdő területén a Sóstó Kupát. 15 egyesület 67 versenyzője jelent meg a mérlegelésen, és a sorsolás után eldőlt, hogy a strand közönsége a hétvégén 44 ökölvívó mérkőzést láthat. A rendező klub NYVSC és Nagy Lajos ismét mindent megtett annak érdekében, hogy a városba utazók jól érezzék magukat. Bizony nem sok olyan versenyen van alkalmunk részt venni, ahol a medencéből nézhetjük az összecsapásokat. A remek időben jól is esett a meccs fáradalmait a strandon kipihenni. Ki szeretném még emelni Nacsa Józsefet, aki pár nappal szívműtétje után, orvosai tanácsa ellenére is vállalta a versenybíróság elnöki feladatait. Azt hiszem ez sportágunk igazi szeretetéről tanúskodik!

A vecsési csapat 3 fővel vett részt a versenyen. Elit női kategória 51 kg Váry Lili, elit férfi 75 kg Zsigri Viktor, illetve junior 57 kg Lőczi Gergő.

Több újdonságot is tartogatott számunkra a verseny. Egyrészt ez volt az első éles verseny, ahol Kertész Henrik edzőként erősítette csapatunkat, másrészt először volt alkalmunk a felnőtt férfi versenyzőket fejvédő nélkül látni bokszolni.

Az eredményeink:

Női Elit 51 kg:
Váry “Baba” Lili-Imre Fanni DVSC TKO 3. menet
Baba súlyában 2 nevezés érkezett, így egyből döntőt bokszolt a debreceni kislánnyal. Baba idén keveset volt ringbe, ezért kicsit görcsösen kezdett, de a harmadik menetre akkora fölényre tett szert, hogy a bíró beszüntette a mérkőzést. A két versenyző közötti különbség ellenére Fanni végig próbált derekasan helytállni, ez most neki 3 menetre volt elegendő. Baba ezzel a tornával elkezdte a felkészülést az őszi magyar bajnokságra.

Férfi elit 75 kg:
1.nap:
Zsigri Viktor-Balogh Szabolcs Gönczi Team 3:0
Viktor végig irányítva a mérkőzést magabiztosan nyerte az elődöntőt.
2. nap:
Zsigri Viktor-Sélei János M1 Fitness Miskolc TKOI 2. menet
Egálszagú első menet végén sajnos a két versenyző belement egy dulakodásba, aminek következtében Viktor szemöldöke csúnyán felrepedt. A szünetben már látszott, hogy nem fog elállni a vérzés, Viktor azonban mindenképp folytatni akarta a küzdelmet. A második menetben a bíró a ringorvoshoz kísérte versenyzőnket, aki-jogosan- úgy döntött hogy nem engedi tovább a mérkőzést. Így Viktor ezüstérmet szerzett.
Ez volt versenyzőnk első fejvédő nélküli mérkőzése. Meg kell még tanulni az új helyzethez szükséges harcmodort, hiszen eddig a fejvédő megvédte őket az ilyen sérülésektől.

Junior 57 kg:
Lőczi Gergő-Kovács Richárd NYVSC 0:3
Gergő programon kívül bemutató mérkőzésen bokszolt a helyi versenyzővel. Gergő végig harcolt, azonban látszik, hogy még erősödnie kell ebbe a súlycsoportba. Gergő eddig 54 kg-ban bokszolt.

A versenyzőkkel edzőként Kertész Henrik és Seres Attila utazott.

A következő megmérettetés augusztus 17.-én a Junior VB válogató, majd 19.-én a Halásztelki Bokszgála lesz.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.