Egy bronzéremmel zártuk a junior EB-t!

Junior EB 2013, Anapa, Oroszország

Két vecsési versenyző is a válogatottban!

2013. november 8-16 között rendezték meg az oroszországi Anapa városában a Junior Férfi Ökölvívó Európa Bajnokságot. A magyar csapat teljes létszámmal utazott ki a kontinentális viadalra. A kiskunfélegyházi Kontrecz Márk bronzérmének köszönhetően a magyar válogatott éremmel utazhat haza, ezúton is gratulálunk a teljesítményéhez!

A vecsési csapatból az 54 kg Lőczi Gergő és a 70 kg Papi Bence, valamint edzőként Kertész Henrik utazott ki. Sajnos a srácainknak nem sikerült a pontszerzés, de szégyenkezésre semmi okuk sincsen, hiszen mindketten szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget.

Lőczi Gergő súlyában 16 induló volt, és az első napon az olasz Manoto Cherchi ellen húzott kesztyűt. A meccs végén két bíró az olaszt, míg egy bíró Gergőt látta jobbnak, így versenyzőnk 2:1-re maradt alul. Gergő elsőéves junior, remélhetőleg a jó formája megmarad jövőre is, és akkor már éremmel térhet haza. Gergő ellenfele bronzérmes lett.

Papi Bence súlyában 15 versenyző indult. Sajnos nem kedvezett a sorsolás Bencének, hiszen rögtön a hazai Vladimir Kharchenko ellen lépett ringbe. Bence keményen küzdött, a mérkőzés végén egy bírónál döntetlen, kettőnél pedig szoros orosz előny volt, így a hazai ökölvívó jutott tovább. Bence ellenfele a további mérkőzéseit már simán nyerve lett aranyérmes.

A csapattal utazott edzőnk, Kertész Henrik is, aki a ringsarokban tevékenykedve hasznos tapasztalatokat szerezhetett a nemzetközi mezőnyről, ezt az itthoni munkájában hatékonyan tudja majd kamatoztatni.

Gratulálunk a fiúknak!

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.