Diákolimpia 2015/2016

Diákolimpia 2015/2016

Vecsésen került megrendezésre a 2015/2016 évi Diákolimpia. A 4 napos verseny fontos mérföldkő a magyar ökölvívás történetében, hiszen hosszú évtizedek után tért vissza sportágunk a Magyar Diáksport Szövetség kötelékébe. A média is fogékony volt a verseny iránt, többek között az M4Sport is forgatott a döntő napján. A közönség soraiban Gedó György olimpiai bajnok és Erdei Zsolt amatőr és profi világbajnokunk is megtalálható volt.

Az eseményhez méltóan a nevezések száma is rekordot döntött, 413 ökölvívó jelezte előzetesen indulási szándékát az országos döntőre. A nevezéseket a tanintézmények küldték el, nem a klubok, így az iskolák és egyesületek közötti kapcsolat megerősítésére is remek lehetőséget biztosított a viadal. A mérlegelésen 351 induló jelent meg, ami a két ring mellett is hatalmas létszám, így az első napon 100 mérkőzés került lebonyolításra, és a döntők napján is 51 mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség.

A vecsési csapat 11 fővel indult a versenyen, és a végelszámolásnál 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem maradt itthon.

Aranyérem: Lőczi Roland

Ezüstérem: Leveleki Noémi, Uhrin Csenge, Tarnóczy Tamara

Bronzérem: Pap András

A csapat többi tagjai: Nádasdi László, Tóth Bendegúz, Kiss Bettina, Iván János, Csikós Adrián, Magyar Márk

A verseny nem jöhetett volna létre a nagy számú támogatók és segítők nélkül. Köszönettel tartozunk Vecsés Város Önkormányzatának, Frühwrithné Halász Melindának és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Grassalkovich Általános Iskola dolgozóinak, Kortye Vilmosnak, aki támogatásként gondoskodott a hangosításról, Debreczeni Lajosnak, aki a díszvendégek ellátásában segített és az Airport Hotelnek, aki a bírók elszállásolásában volt a segítségünkre.

Külön köszönet a segítőknek: Uhrin család, Széplaki Éva, Tóth Szabina, Baranyi Ildikó, Végh Benjámin, Zsigri Viktor, Váry István, valamint mindenkinek, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.